DIY: Φτιάχνουμε toner με μαραθόσπορο για τα μαύρα στίγματα. Εξαιρετικό και για τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο!

DIY: Φτιάχνουμε toner με μαραθόσπορο για τα μαύρα στίγματα. Εξαιρετικό και για τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο!

Η beauty συνταγή για μία πρωτότυπη τονωτική λοσιόν με μαραθόσπορο που εξυγιαίνει και καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, ενώ τονώνει το δέρμα, προσφέροντας φρεσκάδα και ελαστικότητα.
DIY: Φτιάχνουμε toner με μαραθόσπορο για τα μαύρα στίγματα | vita.gr

Oι Ρωμαίοι μασούσαν τους σπόρους του για να δυναμώνουν. Στην Ασία εδώ και αιώνες είναι γνωστός για τη θεραπευτική του αξία. Για παράδειγμα η κινέζικη παραδοσιακή ιατρική και η αγιουρβέδα το χρησιμοποιούσαν για την επούλωση πληγών αλλά και για τη φροντίδα του δέρματος. Μιλάμε για τον μαραθόσπορο, αυτό το αρωματικό μπαχαρικό, το οποίο συναντάμε στη μαγειρική, την αρωματοποιεία, την ποτοποιεία αλλά και σε αυτοσχέδιες καλλυντικές συνταγές αφού αποτελεί ένα εξαιρετικό συστατικό για την περιποίηση.

Ο μαραθόσπορος περιέχει αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως χαλκός, μαγνήσιο και ψευδάργυρος, που συμβάλλουν στη λάμψη και αναζωογονούν το δέρμα. Χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητές του και καταπολεμά τα βακτήρια της ακμής χωρίς να αφυδατώνει την επιδερμίδα. Επιπλέον καταπολεμά την τριχόπτωση και τονώνει το τριχωτό, συμβάλλοντας στην υγεία και τη δύναμη των μαλλιών.

Με την παρακάτω diy συνταγή που αποτελείται από απλά υλικά φτιάξαμε μία τονωτική λοσιόν που εξυγιαίνει και καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, τονώνει το δέρμα, αυξάνοντας τη φρεσκάδα και την ελαστικότητά του.

DIY: Τονωτική λοσιόν με μαραθόσπορο

Θα χρειαστούμε:

-2 κουταλιές γλυκού μαραθόσπορου

-1 κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι

-1 ποτήρι νερό

Τι κάνουμε:

1.Βράζουμε το νερό και στη συνέχεια αποσύρουμε το μπρίκι από τη φωτιά. 2.Ρίχνουμε μέσα το μαραθόσπορο και το θυμάρι και περιμένουμε περίπου 15 λεπτά για να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα συστατικά τους.

3. Έπειτα σουρώνουμε το μείγμα και περιμένουμε να κρυώσει εντελώς.

4.Τοποθετούμε τη λοσιόν σε ένα γυάλινο μπουκάλι με αντλία, το οποίο έχουμε προηγουμένως αποστειρώσει.

Η λοσιόν μας είναι έτοιμη και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Πώς τη χρησιμοποιούμε

Μετά τον καθαρισμό την εφαρμόζουμε με βαμβάκι ή δίσκους ντεμακιγιάζ, σε όλο το πρόσωπο.

Επίσης: Είναι εξαιρετική και για τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο. Εμποτίζουμε δίσκους ντεμακιγιάζ και τους τοποθετούμε κάτω από τα μάτια για 2 λεπτά.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr