Τρούφες με φιστίκια και λικέρ αμύγδαλο

Τρούφες με φιστίκια και λικέρ αμύγδαλο

akispetretzikis.com

Χρόνος Εκτέλεσης 10′
Χρόνος Αναμονής 3 ώρες

Μερίδες 18

Τρούφες με φιστίκια και λικέρ αμύγδαλο

Συστατικά
180 ml κρέμα γάλακτος 35%
600 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
60 ml λικέρ αμύγδαλο
140 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και δίνουμε μια βράση. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.
Βάζουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει και με ένα μεταλλικό κουτάλι ή με μια σπάτουλα, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
Ρίχνουμε μέσα και το λικέρ και αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί.
Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20×20 εκ. και την αφήνουμε να εξέχει από το ταψί για να μπορέσουμε αργότερα να βγάλουμε την τρούφα πιο εύκολα.
Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα μας.

Χτυπάμε τη φόρμα μας για να πάει το μείγμα παντού.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε την τρούφα από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε σε ίσια ορθογώνια κομμάτια και σερβίρουμε.
Τα πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Διατροφικός
πίνακας
Διατροφική αξία ανά μερίδα

264
Θερμίδες (kcal)
13 %

22.0
Λιπαρά (γρ.)
31 %

11.6
Κορ.Λίπη (γρ.)
58 %

9.2
Υδατ/κες (γρ.)
4 %
10.6
Σάκχαρα (γρ.)
12 %

4.9
Πρωτεΐνη (γρ.)
10 %

4.3
Φυτικές Ίνες (γρ.)
17 %

0.01
Αλάτι
(γρ.)
0 %
*Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

/akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr