Πιο νεανική εμφάνιση στο πέρασμα του χρόνου με αυτές τις 7 συνήθειες

Πιο νεανική εμφάνιση στο πέρασμα του χρόνου με αυτές τις 7 συνήθειες

Η νέα εποχή απαιτεί αλλαγές στη φροντίδα της επιδερμίδας σου για να λάμψει και να δείχνει υγιής.

Λήδα Κοτταροπούλου
Πιο νεανική εμφάνιση στο πέρασμα του χρόνου με αυτές τις 7 συνήθειες

Ακολουθώντας μια “έξυπνη” ρουτίνα ομορφιάς, θα εξασφαλίσεις τη νεανική φρεσκάδα που επιθυμείς, αλλάζοντας ίσως μερικές από τις μέχρι στιγμής συνήθειές σου.

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΉΠΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΌ Με το πέρασμα του χρόνου η παραγωγή του σμήγματος μειώνεται και η επιδερμίδα γίνεται πιο ξηρή και ευαίσθητη. Απόφυγε την τακτική χρήση scrub και προϊόντων για βαθύ καθαρισμό. Προτίμησε προϊόντα με ήπια καθαριστική δράση και ενυδατικούς παράγοντες, ενώ επένδυσε στη χημική απολέπιση που προσφέρουν προϊόντα με οξέα, όπως το γλυκολικό και το αζελαϊκό.

ΈΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΥΔΆΤΩΣΗ Πολλές φορές ξεχνάμε την ενυδάτωση. Επίλεξε κρέμες με ρετινόλη μόνο στη βραδινή σου περιποίηση, ενώ, αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, ανάμειξε την κρέμα με ρετινόλη με μια ενυδατική. Το πρωί δώσε έμφαση στη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας σου με προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και ceramides.

ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΌ Η προστασία από τη UV ακτινοβολία αποτελεί το απόλυτο μυστικό ομορφιάς. Επίλεξε ένα αντηλιακό προϊόν με λεπτόρρευστη υφή και υψηλό δείκτη, το οποίο θα εφαρμόζεις καθημερινά όλο τον χρόνο ως το τελευταίο βήμα της περιποίησής σου.

Tip: Άπλωνε στη ράχη των χεριών το προϊόν που περισσεύει!

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ Τα προϊόντα με αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες C και Ε, όχι μόνο ενισχύουν τη δράση των αντηλιακών προϊόντων, αλλά και προσφέρουν πιο φωτεινή όψη και ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα. Εφάρμοσε το πρωί μετά τον καθαρισμό έναν ορό με βιταμίνη C, στη συνέχεια την ενυδατική κρέμα και τέλος το αντηλιακό.

ΜΑΓΙΚΆ ΈΛΑΙΑ Καθώς η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της, τα έλαια φροντίδας μπορούν να επαναφέρουν τη λάμψη και τη φρεσκάδα της. Για να αποφύγεις τη λιπαρότητα που μπορεί να προκαλέσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, εφάρμοσε ένα έλαιο το βράδυ ως τελευταία κίνηση. Καθώς διαθέτει πιο πλούσια υφή, “κλειδώνει” και διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας και ενισχύει τη δράση του ορού και της κρέμας.

ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΜΑΤΙΏΝ Σε περίπτωση που ξυπνάς κάθε πρωί με πρησμένα μάτια, ενώ έχεις κοιμηθεί καλά και δεν είχες ποτέ άλλοτε σακούλες και οιδήματα, εξέτασε αν η κρέμα ματιών σου έχει πλούσια θρεπτική σύνθεση. Επειδή η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι πολύ λεπτή, προτίμησε κρέμες με ανάλαφρη υφή, ενώ, αν επιθυμείς επιπλέον αντιγηραντική δράση, εφάρμοσε πρώτα έναν ορό ματιών και στη συνέχεια την κρέμα.

ΛΙΓΌΤΕΡΕΣ ΡΥΤΊΔΕΣ Μείωσε την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων προσφέροντας στην επιδερμίδα σου συνεχή ενυδάτωση με προϊόντα που περιέχουν πεπτίδια και γλυκερίνη. Επίλεγε μέικαπ με ενυδατικά συστατικά, ενώ πριν από την εφαρμογή του άπλωνε ένα primer για λείανση των ρυτίδων και λάμψη.

Επίσης, προτίμησε προϊόντα μακιγιάζ με κρεμώδη σύνθεση, όπως ρουζ και highlighter, τα οποία διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και δεν εισχωρούν στις ρυτίδες.

/www.shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr