Λιπαρό δέρμα: Χαρακτηριστικά και φυσική θεραπεία

Λιπαρό δέρμα: Χαρακτηριστικά και φυσική θεραπεία

Το λιπαρό δέρμα παρουσιάζει διεσταλμένους πόρους, ειδικά στην περιοχή του Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι), ενώ θεωρείται από τους πιο ανθεκτικούς τύπους δέρματος, μιας και διαθέτει εξαιρετική ανοχή στο έντονο κρύο. Πώς μπορούμε να μειώσουμε τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα στο δέρμα;
To σμήγμα παράγεται από τους πόρους του δέρματος και είναι απαραίτητο για μια υγιή επιδερμίδα, αφού την προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες, ενώ παράλληλα θωρακίζει την υγρασία. Όταν η ισορροπία διαταράσσεται, το δέρμα παράγει υπερβολικό σμήγμα, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία γυαλάδας και μαύρων στιγμάτων. Η λιπαρότητα οφείλεται σε:

Ακμή
Κληρονομικότητα
Ορμονικές διαταραχές
Πολυκυστικές ωοθήκες
Υπερβολική αφυδάτωση
Κακής ποιότητας προϊόντα μακιγιάζ
Λιπαρό δέρμα και χαρακτηριστικά
Βαθιές ρυτίδες
Παχιά επιδερμίδα
Μεγάλοι, ορατοί πόροι
Ακμή στην επιδερμίδα του προσώπου ή το σώμα
Λιπαρό δέρμα και θεραπεία
5 βήματα για να μειώσετε τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα της επιδερμίδας σας:
Kαθημερινός καθαρισμός προσώπου
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από το λιπαρό δέρμα είναι να το καθαρίζετε πρωί και βράδυ. Χρησιμοποιείτε ένα απαλό καθαριστικό πανάκι, αφού τα σκληρά σαπούνια αυξάνουν τη λιπαρότητα. Ωστόσο, μην υπερβάλετε. Κάντε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα.

Καθαρισμός και απολέπιση
Εφαρμογή μάσκας προσώπου
Η τακτική απολέπιση δεν επαρκεί για τη μείωση των ανεπιθύμητων μαύρων στιγμάτων. Προμηθευτείτε ειδικές μάσκες που αφαιρούν τα μαύρα στίγματα, καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους και προσφέρουν λαμπερή όψη.

Μάσκα προσώπου
Εφαρμογή ειδικού αντηλιακού

Η χρήση αντηλιακών για λιπαρές επιδερμίδες επιτρέπει στο δέρμα να αναπνεύσει, ενώ παράλληλα σας προστατεύει από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου.

Αντηλιακό στο δέρμα
Αποφυγή λιπαρών καλλυντικών
Υπάρχουν δεκάδες tips για να καμουφλάρετε τη λιπαρότητα του δέρματος χρησιμοποιώντας το σωστό μακιγιάζ. Επιλέξτε oil-free προϊόντα. Όσο κουρασμένη κι αν αισθάνεστε, φροντίστε να αφαιρείτε το μακιγιάζ στο τέλος της ημέρας, κάνοντας την καθημερινή ρουτίνα ομορφιά σας.

Μεικ απ
Προσοχή στις ενυδατικές κρέμες
Η ενυδάτωση του προσώπου είναι απαραίτητη ακόμη και για τις λιπαρές επιδερμίδες. Φροντίστε όμως το προϊόν που θα επιλέξετε να φέρει σχετική ένδειξη, ώστε να αποφύγετε την απόφραξη των πόρων του δέρματος.

Ενυδατική κρέμα

Φυσική θεραπεία με βότανα
Μέλι: Πρόκειται για μια από τις πιο ευεργετικές θεραπείες της φύσης. Χάρη στις αντιβακτηριακές και αντισηπτικές του ιδιότητες, μπορεί να ωφελήσει το λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή δέρμα.
Μηλόξιδο: Πρόκειται για ένα εξαιρετικό προϊόν που κάνει καλό στο λιπαρό δέρμα. Οι στυπτικές του ιδιότητες βοηθούν στην απομάκρυνση της λιπαρότητας, ενώ οι αντιμικροβιακές βοηθούν στην καταπολέμηση των μικροοργανισμών.
Αλόη: Tο συγκεκριμένο τζελ έχει αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής. Προσφέρει δροσιά και αναζωογόνηση.
Λεβάντα: Xάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της συμβάλλει στην ηρεμία και την ισορροπία του δέρματος.
Ροδόνερο: Πρόκειται για ένα υπέροχο προϊόν, το οποίο ενυδατώνει το ξηρό δέρμα. Διατηρεί την επιδερμίδα φρέσκια, καθαρή και μυρωδάτη.
Διαβάστε περισσότερα:

health4u.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

 

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr