5 τρόποι να ξοδεύεις χρήματα που όντως θα σε κάνουν χαρούμενο

5 τρόποι να ξοδεύεις χρήματα που όντως θα σε κάνουν χαρούμενο

Οι 5 κανόνες που θα σου αλλάξουν την ζωή
 Αγγελίνα Μάνου 
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν την χαρά και την ικανοποίηση μέσα από την σπατάλη χρημάτων στην αγορά υλικών αγαθών. Μπορούν όμως αυτές οι αγορές να μας κάνουν πραγματικά χαρούμενους; Εξαρτάται. Οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές, επομένως θα ήταν καλύτερο πρώτα να προσδιορίσεις ποιες αγορές σε κάνουν ευτυχισμένο και ποιες όχι. Στο μεταξύ υπάρχουν 5 πράγματα τα οποία δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ. Εάν ξοδεύεις χρήματα ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες είναι σίγουρο πως δεν θα το μετανιώσεις.

 

Πού να ξοδεύεις χρήματα για να είσαι ευτυχισμένος

Αγόρασε εμπειρίες

Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι τείνουν να απολαμβάνουν περισσότερη ευτυχία από την αγορά εμπειριών και όχι υλικών πραγμάτων. Οι εμπειρίες τείνουν να συνδέονται πιο στενά με την αίσθηση του εαυτού μας. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι οι βιωματικές τους αγορές συμβάλλουν περισσότερο στις ιστορίες της ζωής τους και έτσι είναι πιο μοναδικές για αυτούς.

Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν τύψεις του αγοραστή, επειδή οι εμπειρίες είναι σχετικά δύσκολο να συγκριθούν, ενώ τα υλικά πράγματα είναι ευκολότερο. Επιπλέον, οι εμπειρίες τείνουν να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, κάτι που σίγουρα είναι ανεκτίμητο.

Επενδύστε στην σπανιότητα

Οι άνθρωποι συνηθίζουν τα πράγματα που μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή και τελικά δεν τα απολαμβάνουν. Εάν όμως αντιμετωπίζεις κάτι σαν δώρο και δεν αναλώνεσαι στο να το έχεις συνέχεια θα νιώθεις πραγματικά ευτυχισμένος όταν το αποκτάς. Προσδιόρισε τα πράγματα που αρχικά σου άρεσαν αλλά τώρα θεωρείς δεδομένα. Απλώς ένα διάλειμμα από αυτά μπορεί να είναι ένας τρόπος για να μειώσεις τις δαπάνες, ενώ δυνητικά θα αυξήσει την ευτυχία σου.

Αγόρασε χρόνο

Μια υποχρησιμοποιημένη στρατηγική για την αύξηση της ευτυχίας είναι να ξοδεύεις χρήματα για να έχεις περισσότερο χρόνο στην καθημερινή σου ζωή. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα χρήματά τους για να ξεφύγουν από τα πράγματα που μισούν να κάνουν είναι πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν το κάνουν. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα προσλάβεις μια φορά οικιακή βοηθό για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

Αγόρασε τώρα, κατανάλωσε αργότερα

Εάν πληρώσεις εκ των προτέρων για μια εμπειρία που θα κάνεις στο μέλλον, μπορείς να επωφεληθείς από μια ευχάριστη περίοδο αναμονής. Όταν επενδύουμε στον μελλοντικό μας εαυτό, όταν πληρώνουμε προκαταβολικά για πράγματα που θα απολαύσουμε αργότερα, αυτό φαίνεται να συνδέεται τουλάχιστον «συσχετιστικά» με καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

Επένδυσε στους άλλους

Έρευνες έδειξαν ότι ξοδεύοντας χρήματα για άλλα άτομα γίνεσαι πολύ πιο ευτυχισμένος από όταν ξοδεύεις χρήματα για σένα. Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που παίρνουν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή ξοδεύουν χρήματα για να προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά τους είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που ξοδεύουν αποκλειστικά για τον εαυτό τους.

iPop.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr