Αλόη για να βελτιωθεί η υγεία σας και η εμφάνισή σας.

Αλόη για να βελτιωθεί η υγεία σας και η εμφάνισή σας.

Tα πλεονεκτήματα της αλόης είναι γνωστά εδώ και 5.000 χρόνια. Στην αρχαιότητα, την αποκαλούσαν «Bότανο της Αθανασίας». Mία από τις πιο φημισμένες αναφορές που την αφορούν είναι αυτή του Xριστόφορου Kολόμβου, που έγραψε: «Tέσσερα φυτά είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου: το σιτάρι, η άμπελος, η ελιά και η αλόη. Tο πρώτο τον τρέφει, το δεύτερο αναζωογονεί το πνεύμα του, το τρίτο τού χαρίζει αρμονία, το τέταρτο τον θεραπεύει». Tο 1959, ο Oργανισμός Tροφίμων και Φαρμάκων των HΠA (FDA) επικύρωσε και επίσημα τις σημαντικές ιδιότητες της αλόης, 00H προέλευσή της

H αλόη ανήκει στην οικογένεια  των Liliaceae. To γένος αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 350 είδη, από τα οποία μόνο δύο είναι σημαντικά για την καλλιέργεια της αλόης για θεραπευτική και κοσμητολογική χρήση. H Aloe Ferox Miller ευδοκιμεί στη Nότιο Aφρική και δίνει την «αλόη του Aκρωτηρίου» (Cap Αloe), ενώ η Aloe Vera, η μόνη με κίτρινα λουλούδια (Aloe Barbadensis Miller) από τις Δυτικές Iνδίες, δίνει το προϊόν το οποίο είναι γνωστό ως «αλόη των Barbados» (Curacao Aloe). Tα φύλλα της αλόης είναι χοντρά, χυμώδη και σαρκώδη και μπορούν να παρουσιάζουν μεγάλη διαφορά ως προς το μέγεθος (από 20 μέχρι 60 εκατοστά). Aπό το κέντρο του φυτού βγαίνει μια ταξιανθία λουλουδιών με ζωηρά χρώματα (συνήθως κόκκινο ή ροζ), ανάλογα με την ποικιλία του φυτού. H αλόη βέρα διακρίνεται για τις πολλές θεραπευτικές της ιδιότητες, οι οποίες ήταν γνωστές στους αρχαίους Aιγυπτίους, που την απεικόνιζαν στα ιερογλυφικά τους και τη χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία του καταρράκτη!

Δραστικά συστατικά
Aνάμεσα στα θρεπτικά συστατικά της αλόης περιλαμβάνονται οι βιταμίνες A, C και E. H βιταμίνη A (ρετινόλη) φημίζεται για τις αναπλαστικές της ιδιότητες στα κύτταρα και χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία ως αντιρυτιδικό συστατικό. H Bιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό, ενώ βοηθά στο σχηματισμό του κολλαγόνου του δέρματος και στη διατήρηση της υγείας του. H Bιταμίνη E, με τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες, προστατεύει το δέρμα, προλαμβάνοντας τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης. H αλόη είναι επίσης πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων (π.χ. σιδήρου, χρωμίου, μαγγανίου, φωσφόρου, καλίου, ψευδαργύρου κ.ά.), ενζύμων (έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τους ιστούς), αμινοξέων και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Iδιότητες
Oι πολυάριθμες ιδιότητές της οφείλονται στα συστατικά της μεμονωμένα, αλλά και στη μεταξύ τους συνεργιακή δράση. Διακρίνεται κυρίως ως αναπλαστική, επουλωτική, αντιφλεγμονώδης, κατά του κνησμού, ενυδατική, αποτοξινωτική, αντιοξειδωτική, κυτταροπροστατευτική, υπακτική κ.ά
Aloe Vera Benefits, τα οφέλη της υγείας από την Αλόη Βέρα, είναι εκπληκτικά.
Η διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα της υγείας σας. Όταν νιώθεις καλά και είσαι σε υγιή κατάσταση, αυτό είναι προφανές στους αλλους. Η υιοθέτηση της Αλόης Βέρα στην καθημερινή σας διατροφή είναι ένας πολύ καλός τρόπος γιά να βελτιωθεί η υγεία σας και η εμφάνισή σας.
Μπορείτε να εχετε, πραγματικά οφέλη για την υγεία σας από την Αλόη Βέρα, τα οποία καθιστούν το συμπλήρωμα αυτό, απολύτως απαραίτητο. Οι ιδιότητες αυτού του φυτού εχουν βαθιά επίδραση στο δέρμα σας, το πεπτικό σύστημα και τα επίπεδα ενέργειας. Είναι δε, αξιοσημείωτο που η Forever Living Products,σταθεροποιεί το ζελέ από το φύλλο αυτού του φυτού, ωστε να το χρησιμοποιούμε οποτε θέλουμε σχεδόν στην φυσική του κατάσταση.(www.vita.gr)

Aloe Vera Benefits – Αντι-γηραντικές Ιδιότητες
Αποτέλεσμα εικόνας για αλοη fotoΟι αντι-γηραντικές ιδιότητες της Αλόης Βέρα, εχουν επίσης, σημαντικό αντίκτυπο στην εμφάνισή σας. Η Αλόη ενεργεί φυσικά,τρέφοντας και αναδομώντας τά κύτταρα. Η δράση των αντι-γηραντικών προϊόντων αυξάνεται όταν έχουν την προστιθέμενη υποστήριξη της Αλόης Βέρα να ενεργεί από το εσωτερικό. Αυτή η σφαιρική προσέγγιση της φροντίδας του δέρματος αποδίδει άριστα αποτελέσματα.

Aloe Vera Benefits – Διατροφή και οφέλη για την υγεία
Οι καθημερινές διατροφικές συνήθειες συνεισφέρουν τα μέγιστα στο πόσο υγιείς φαινόμαστε και αισθανόμαστε.
Υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ υγιεινών διατροφικών συνηθειών και νεανικής εμφάνισης. Η σωστή διατροφή είναι υψίστης σημασίας για τη διατήρηση νεανικής εμφάνισης και υψηλών επιπέδων ενέργειας.
Η Αλόη Βέρα είναι ευεργετική για την ορθή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Όταν ο οργανισμός σας είναι σε θέση να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά ικανοποιητικά, τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Ένα υγιές πεπτικό σύστημα, που υποστηρίζεται από την Αλόη Βέρα, απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά, δημιουργώντας ετσι ένα πιο αποτελεσματικό διατροφικό πρόγραμμα.

Aloe Vera Benefits – Αλόη Βέρα και ανοσοποιητικό σύστημα
Η Αλόη Βέρα έχει φυσικές αποτοξινοτικές ιδιότητες, οι οποίες καθαρίζουν το πεπτικό και το κυκλοφορικό σύστημα. Η βελτίωση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών, έχει συνδεθεί με την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και την διατροφή του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο. Υγιές, πλούσιο σε οξυγόνο αίμα παρέχει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα, πιο αποτελεσματικά.
Τα υγιή κύτταρα είναι φυσιολογικό να μας κάνουν να φαινόμαστε νεότεροι. Επίσης είναι ισχυρότερα, για να καταπολεμούν τίς λοιμώξεις. Η Αλόη σκοτώνει φυσικά τα βακτήρια του σώματος και οι θεραπευτικές της ιδιότητες εργάζονται από μέσα πρός τα εξω.

Aloe Vera Benefits – Τοπική χρήση της Αλόης Βέρα
Ας μην ξεχνάμε, οτι η Αλόηενδείκνυται γιά τοπική χρήση. Το ζελέ από τα φύλλα της Αλόης είναι ιδανικό για την
επούλωση εγκαυμάτων, μικρών τραυμάτων , αμυχών γιά τήν επικουρική θεραπεία δερματικών παθήσεων και έχει αναζωογονητική δραση στην επιδερμίδα. Τοπικά αντι-γηραντικά προϊόντα που περιέχουν Αλόη είναι πολύ αποτελεσματικά.
Η Forever Living Products προσφέρει ολόκληρη σειρά προϊόντων από σταθεροποιημένη Αλόη Βέρα. Μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη για την υγεία σας από σταθεροποιημένη Αλόη Βέρα και τα αποτελέσματα να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα στην εμφάνισή σας.

Ιστορικά στοιχεία και ονομασίες
Η Αλόη βέρα, η απαραίτητη αυτή φυσική ουσία για τον οργανισμό μας έχει χρησιμοποιηθεί για πολλούς αιώνες από πολλούς και διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία του ανθρώπου.
Το θαυματουργό ζελέ ή γέλη ή πήκτωμα του φύλλου της αλόης περιέχει πάνω από 75 θρεπτικά συστατικά και 200 άλλες ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων 20 μέταλλα, 18 αμινοξέα και 12 βιταμίνες.

Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Ινδοί και οι Κινέζοι έχουν χρησιμοποιήσει όλοι την αλόη ως φαρμακευτικό φυτό. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν δοθεί στην αλόη πολλές ονομασίες: potted physician, wand of heaven, miracle plant, φυτό-θαύμα, ευλογία του παραδείσου και φυτό της ζωής.


Αλόη Βέρα και Καρκίνος

Ο Δρ Lawrence G. Plaskett, ένας συνεργάτης της βασιλικής κοινωνίας της χημείας μεταξύ πολλών άλλων ακαδημαϊκών διακρίσεων, δηλώνει ότι “η δράση των ουσιών Aloe Vera ενεργοποιεί και εντείνει την άνοση απάντηση, και αυτό αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις επιστημονικά καθιερωμένες ενέργειες αλόης επάνω στο σώμα.”
Αποτέλεσμα εικόνας για αλοη fotoΌταν η ακτινοβολία και η χημειοθεραπεία είναι απαραίτητες, η αλόη βέρα βοηθά να ελαχιστοποιήσει τη ζημία που γίνεται στο σώμα από αυτές τις επεξεργασίες, οι οποίες καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα – ιδιαίτερα κύτταρα ανοσοποιητικών συστημάτων – κρίσιμα για την αποκατάσταση του σώματος. Η χρήση της αλόης επιτρέπει στο σώμα να θεραπευθεί από τον καρκίνο και τη ζημία που γίνεται από τη συμβατική θεραπεία: το ανοσοποιητικό σύστημα ωθείται, οι όγκοι στενεύουν, οι μεταστάσεις μειώνονται έτσι ο καρκίνος δεν εξαπλώνεται, και τα νέα υγιή κύτταρα αρχίζουν να αυξάνονται.
Πώς μπορεί να κάνει όλο αυτό;
Μια σημαντική πτυχή θεωρητικά ως προς την αιτία του καρκίνου είναι ότι η αρχή της ασθένειας οφείλεται σε μια αποτυχία του ανοσοποιητικού συστήματος να αποκριθεί κατάλληλα στην ανάπτυξη των κυττάρων καρκίνου στο σώμα. Αυτό έχει δημιουργήσει έναν τομέα της ερευνητικής αποκαλούμενης, ανοσιοθεραπείας καρκίνου. Γενικά γίνεται αποδεκτό ότι το ανθρώπινο σώμα αναγκάζεται να χειριστεί την εμφάνιση του καρκίνου σε κανονική βάση, και ότι το ανοσοποιητικό σύστημα αποκρίνεται στην αύξηση των κυττάρων καρκίνου συνήθως. Τα καρκινώδη κύτταρα αναπτύσσονται λόγω ποικίλων παθογόνων που το σώμα αντιμετωπίζει και υπερνικά καθημερινά.
Οι ποικίλες θεωρίες που αποδίδουν την αρχή του καρκίνου στην ανώμαλη έκθεση ακτινοβολίας, τους περιβαλλοντικούς μολυσματικούς παράγοντες, τη ρύπανση, τα συντηρητικά και τις χημικές ουσίες στην βρώση τροφίμων, την έλλειψη κατάλληλης διατροφής, την πίεση, τους ιούς, τη γενετική ή οτιδήποτε άλλο, μπορούν όλες να είναι σωστές. Δηλαδή, να υπάρξει οποιοσδήποτε αριθμός μεταβλητών που αναγκάζουν τα καρκινώδη κύτταρα να αρχίσουν να διαμορφώνονται. Σύμφωνα με αυτήν την κατανόηση του καρκίνου, το ανοσοποιητικό σύστημα συμβιβάζεται και δεν μπορεί να παλέψει την αύξηση των ανώμαλων κυττάρων και έτσι ο καρκίνος παίρνει τη λαβή, και ένας όγκος αρχίζει να διαμορφώνει. Ο περαιτέρω συμβιβασμός του ανοσοποιητικού συστήματος για να αποκριθεί στην αύξηση κυττάρων καρκίνου καθορίζει εάν το σώμα αναπτύσσει τον καρκίνο ή αποβάλλει επιτυχώς τα ανώμαλα κύτταρα και παραμένει υγιές.

Μια συνοπτική εξήγηση των σημαντικών κομματιών του ανοσοποιητικού συστήματος θα κάνει τα καταπληκτικά οφέλη της αλόης στη θεραπεία του καρκίνου σαφέστερη. Τα λευκά κύτταρα αίματος είναι το κρισιμότερο μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος. Ορισμένα χημικά σήματα που απελευθερώνονται από τους ιστούς σαν απάντηση σε ένα αντιγόνο (ξένα μόρια στο σώμα) προσελκύουν τα λευκά κύτταρα αίματος, τα οποία αποκρίνονται με να συγκεντρωθούν στον επηρεασθέντα ιστό. Τα Neutrophils είναι τα πρώτα κύτταρα που αντιδρούν σε μια μόλυνση και “τρώνε” τα ξένα μόρια. Η διόγκωση που συνδέεται με τις μολύνσεις οφείλεται εν μέρει στα ένζυμα που απελευθερώνονται από τα neutrophils σε αυτήν την διαδικασία. Τα μονοκύτταρα ακολουθούν με “την κατανάλωση” των μεγαλύτερων μορίων που δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από τα neutrophils καθώς επίσης και τα neutrophils που πέθαναν ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης των ξένων μορίων. Τα moncytes απελευθερώνουν διάφορες χημικές ουσίες που διαδραματίζουν τους κρίσιμους ρόλους στην πάλη της μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένης της ηντερφερόνης και interleukin. Αυτές οι χημικές ουσίες υποκινούν τα λεμφοκύτταρα για να συνεχίσουν την απάντηση στο αντιγόνο. Τα λευκά κύτταρα αίματος σπάζουν το αντιγόνο κάτω σε τεμάχια, στα οποία τα λεμφοκύτταρα μπορούν χημικά να αναγνωρίσουν και να αποκριθούν. Τα πιό κοινά λεμφοκύτταρα είναι β-κύτταρα, που σκοτώνουν τα ξένα αντιγόνα, και κύτταρα “αρωγών”, τα οποία ρυθμίζουν τη δράση των τ-λεμφοκυττάρων με την ενίσχυση ή την επιβράδυνση της απάντησης κυττάρων “δολοφόνων”.
Η Αλόη Βέρα περιέχει διάφορες χημικές ουσίες που ενισχύουν τις δραστηριότητες όλων των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος που περιγράφηκαν παραπάνω. 23 Polypeptides χρησιμεύουν ως αυτά που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, που βοηθούν να ελέγξουν ένα ευρύ φάσμα των ασθενειών και των αναταραχών. 20 πολυσακχαρίτες αυξάνουν τη δράση των λευκών κυττάρων αίματος που αυξάνουν έτσι την παραγωγή των τ-κυττάρων και της ηντερφερόνης “. Επίσης χημικά ενισχύουν τη δράση των τ-κυττάρων. Ένας από αυτούς τους πολυσακχαρίτες, mannose, έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας όπως και εγκρίνεται στην Ευρώπη για να υποκινήσει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών του AIDS. Η έρευνα του AIDS έχει δείξει ότι η χρήση της Αλόης Βέρα μπορεί να διπλασιάσει τον αριθμό των τ-κυττάρων, “αρωγών” μέσα σε τρεις εβδομάδες και να μειώσει συγχρόνως το αντιγόνο P-24 core antigen ο γενικός δείκτης του προερχόμενου από ιό φορτίου στο σώμα. Η ηντερφερόνη και interleukin υποκινούνται να επιτεθούν στον καρκίνο και στους ιούς στο σώμα. Τα Lectins και τα emodines είναι δύο κατά του όγκου χημικές ουσίες της αλόης που, μαζί με μια αύξηση στον παράγοντα νέκρωσης όγκων που επέρχεται από την αλόη, αρχίζουν να καταστρέφουν τους κακοήθεις όγκους καρκίνου.

Προλαμβάνει και μειώνει τις αρθριτικές φλεγμονές
Έχει σπουδαία αντιμικροβιακή και ανοσοτροποποιητική δράση
Δρα προληπτικά σε περιπτώσεις γρίπης και κρυώματος
Πρόκειται για το ιδανικό φάρμακο για κοψίματα, κάψιμο από τον ήλιο και κάθε είδους δερματικές παθήσεις
Έχει μυκητοκτόνο δράση
Διευκολύνει τη θεραπεία και την αναγέννηση των τραυμάτων
Το τζελ της αλόης ενυδατώνει σε βάθος και διεισδύει σε όλες τις στιβάδες του δέρματος
Μειώνει σημαντικά τις κηλίδες του δέρματος
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Όταν χρησιμοποιούμαι την αλόη στην πόσιμή της μορφή, τονώνει τον οργανισμό καθώς επίσης καθαρίζει τα όργανα και βελτιώνει τις λειτουργίες τους
Είναι εξαιρετικά ευεργετική σε κάθε είδους καλλυντική χρήση της λόγω της έντονης αναπλαστικής ιδιότητάς της
Επίσης, συμβάλει στην αντιμετώπιση της ακμής, στην αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής, της δυσκοιλιότητας, της ακμής, των αιμορροΐδων, του έλκους, της ακμής, της κολίτιδας, της ουλίτιδας, της έρπις, των φλεγμονών, των στομαχικών διαταραχών, του πονόλαιμου και πολλών ακόμα συμπτωμάτων.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

 

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr