Το homemade τσάι με 3 υλικά που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα

Το homemade τσάι με 3 υλικά που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα

Το τσάι που φτιάξεις σε χρόνο dt και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

Ύστερα από μια κουραστική μέρα στο γραφείο (ή εβδομάδα) το μόνο που θέλεις είναι να κάτσεις σπίτι σου, με την κουβερτούλα σου και το αγαπημένο σου βιβλίο και να χαλαρώσεις. Αν θέλεις και να κοιμηθείς λίγο φυσικά είναι πλήρως αποδεκτό.

Η υπερένταση και η κούραση της δουλειάς όμως βγαίνουν στην επιφάνεια και εσύ δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς. Η πρώτη σου σκέψη είναι να αγοράσεις λίγη βαλεριάνα και να βράσεις να πιείς μιας και έχει ηρεμιστικές/χαλαρωτικές ιδιότητες, όμως υπάρχει καλύτερη επιλογή.

Νάνσυ Μητσοστέργιου

Το homemade τσάι που χρειάζεσαι για να για χαλαρώσεις και να κοιμηθείς πιο εύκολα
Το τσάι από μπανάνα θα το φτιάξεις πολύ εύκολα μόνη σου στο σπίτι και σίγουρα θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις όσο χρειάζεσαι.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6, η οποία υποστηρίζει την παραγωγή μελατονίνης και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των καλύτερων κύκλων ύπνου. Το DIY αυτό αφέψημα είναι επίσης γεμάτο με κάλιο, το οποίο είναι εξαιρετικό για τη γενική υγεία των νεύρων και των μυών. Η χαλάρωση του μυαλού και του σώματος ωφελείται από αυτό, ενώ αποτελεί κι ένα φυσικό βοήθημα ύπνου.

Γι’ αυτούς τους 5 λόγους πρέπει να εντάξεις μια μπανάνα στο καθημερινό σου πρόγραμμα
Τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις;
Υλικά:

Υλικά:
1 φλούδα μπανάνας
1 ½ φλιτζάνι νερό
1κ.σ μέλι

Πώς θα φτιάξεις το τσάι μπανάνας
Αφού πλύνεις ολόκληρη την μπανάνα πολύ καλά κόψε και τις δύο άκρες. Καθάρισε τη μπανάνα και βάλε τη φλούδα της σε μια κατσαρόλα μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους.

Ξέχνα τον καφέ! 5 ζεστά ροφήματα που θα σου κρατούν συντροφιά όλο τον χειμώνα
Ρίξε το νερό πάνω από τη φλούδα της μπανάνας και αφήσε να πάρει μια βράση. Αφού βράσει το νερό, βάλε ένα χρονόμετρο 15 λεπτών. Αφαίρεσε τη φλούδα της μπανάνας από το νερό. Ρίξε το τσάι μπανάνας σε ένα φλιτζάνι και πρόσθεσε το μέλι.

Πιες το και απόλαυσε τα οφέλη του.

Το φθινόπωρο -και ο χειμώνας που έρχεται- είναι η ιδανική εποχή για τα ζεστά ροφήματα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr