Ποιές είναι οι επτά τροφές που σβήνουν τους μαύρους κύκλους στα μάτια.

Ποιές είναι οι επτά τροφές που σβήνουν τους μαύρους κύκλους στα μάτια.

 

Διώξε τους μαύρους κύκλους: 7 τροφές για να βάλεις στα μάτια
Πριν κοιμηθείς, ανοίγεις το ψυγείο και εφαρμόζεις για 10 λεπτά στα μάτια σου. Είσαι έτοιμη;

Ξυπνάς το πρωί φρέσκια φρέσκια, βάζεις τις κρεμούλες σου και ξεκινάς να βάφεσαι. Ενώ το δέρμα σου λάμπει, οι μαύροι κύκλοι είναι τόσο έντονοι που το πρόσωπο σου δείχνει ταλαιπωρημένο. Όσο concealer και να βάλεις, δεν πρόκειται να τους εξαφανίσεις εντελώς. Πρέπει να δοκιμάσεις κάτι πιο αποτελεσματικό.
Φαντάζομαι έχεις ξανακούσει την μέθοδο ”βάζω αγγούρι στα μάτια” για να εξαφανίσω τους μαύρους κύκλους. Και ναι είναι αποτελεσματική γιατί ενυδατώνει το δέρμα και το ξεκουράζει. Εκτός από το αγγούρι υπάρχουν κι άλλες τροφές που μπορείς να τοποθετήσεις στα μάτια σου το βράδυ λίγο πριν πας για ύπνο, για να τους εξαφανίσεις μια και καλή.

Πατάτες
Για την ακρίβεια ωμή πατάτα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ρυτίδων. Κόψε δυο φετούλες στα μάτια σου για 15 λεπτά και θα καταλάβεις την διαφορά.

Αγγούρι
Είναι το πιο γνωστό ”φάρμακο” για τα κουρασμένα μάτια. Τα αγγούρια έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Κόψε δύο φέτες αγγούρι και βάλτες πάνω στα μάτια για 10 λεπτά. Θα δροσίσουν τα μάτια σου και το πρήξιμο θα υποχωρήσει. Αν δεν ξέρεις πως σου έχουμε μερικές ιδέες.

Μαϊντανός
Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Κ, μια θρεπτική ουσία που μειώνει την ροή του αίματος εκεί που θα το εφαρμόσεις. Σε ένα μπολ τοποθέτησε μαϊντανό και γιαούρτι, ανακάτεψε και άπλωσε το μείγμα στην περιοχή των ματιών.

Αβοκάντο
Έχει θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Β και Ε. Αυτά θα βοηθήσουν στην υποχώρηση των μαύρων κύκλων. Μπορείς να κόψεις φέτες και να το βάλεις στα μάτια ή να φτιάξεις μάσκα προσώπου.

Μάσκα από κουρκουμά
Η μάσκα από κουρκουμά έχει εξαιρετικές ιδιότητες για το δέρμα. Αυτό που χρειάζεται για να την φτιάξεις είναι ένα γιαούρτι, σκόνη κουρκουμά και έλαιο Jojoba. Το ανακατεύεις και τέλος. Το γιαούρτι θα θρέψει την αφυδατωμένη σου επιδερμίδα και ο κουρκουμάς μαλακώνει το δέρμα.

Φακελάκια τσαγιού
Τα φακελάκια τσαγιού θα απομακρύνουν την κούραση και τις σακούλες από τα ταλαιπωρημένα σου μάτια. Βάλε κρύα φακελάκια του τσαγιού και άφησε τα για δέκα λεπτά.

Γάλα
Κρύο γάλα. Σφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει το πρήξιμο. Χρησιμοποίησε πλήρες γάλα γιατί βοηθάει στο ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Η διαδικασία είναι απλή. Βάζεις σε ένα μπολ το γάλα και μετά βουτάς δυο βαμβάκια. Τα βάζεις στα μάτια σου και τα αφήνεις για περίπου 15 λεπτά.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr