Μάσκες προσώπου και μαλλιών με γιαούρτι.

Μάσκες προσώπου και μαλλιών με γιαούρτι.

Το γιαούρτι είναι ένα από τις πιο νόστιμες και υγιεινές τροφές, που είναι παράλληλα πλούσιες σε πολυβιταμίνες. Φυσικά, γνωρίζεις ότι μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο τέλεια προϊόντα ομορφιάς τόσο για την επιδερμίδα, όσο και για τα μαλλιά.
Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο δημιουργεί μία τέλεια και υγιή επιδερμίδα, αλλά και λαμπερά μαλλιά. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενυδατώνει την ξηρή επιδερμίδα, συσφίγγει τους πόρους, μειώνει τις λεπτές γραμμές, απομακρύνει την πιτυρίδα και τη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ θρέφει σε βάθος τα μαλλιά. Το είδος γιαουρτιού που θα πρέπει μα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι σκέτο ή με πολλά λιπαρά.
Δες παρακάτω μερικές συνταγές για δέρμα και μαλλιά που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου:

Για λαμπερή επιδερμίδα:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε λίγο γιαούρτι με μερικές σταγόνες χυμό λεμόνι. Άπλωσε το στο πρόσωπο σου για περίπου 30’ κι έπειτα ξέπλυνε με κρύο νερό. Συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να φτάσεις το επίπεδο λάμψης που επιθυμείς.

Για σύσφιξη των πόρων:
Οι μεγάλοι πόροι στο δέρμα δίνουν την αίσθηση ενός θαμπού βλέμματος. Άπλωσε λοιπόν σκέτο γιαούρτι στο πρόσωπο σου και άφησε το περίπου 15-20’ για να απορροφηθεί από το δέρμα. Ξέπλυνε με κρύο νερό και έπειτα άπλωσε ένα φυσικό ενυδατικό, γιατί μπορεί η επιδερμίδα σου να έχει γίνει λίγο σκληρή και σφιχτή.

Για την τριχόπτωση:

Για να μειώσεις την απώλεια μαλλιών ανακάτεψε γιαούρτι με γάλα καρύδας. Άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου και άφησε το για λίγη ώρα. Έπειτα ξέπλυνε και λύσε τα μαλλιά σου με ένα ήπιο σαμπουάν. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της λάμψης των μαλλιών, ενώ αντιμετωπίζει και την τριχόπτωση.

Για φριζαρισμένα-ξηρά μαλλιά:
Για να αποφύγεις την ξηρότητα και το φριζάρισμα των μαλλιών φτιάξε ένα μείγμα με 3 κ.σ γιαούρτι, 2 κ.σ λάδι καρύδας και 4 κ.σ τζελ αλόης. Άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου, άφησε το για μισή ώρα περίπου και έπειτα λούσου με ένα ήπιο σαμπουάν. Έτσι θα μπορείς να χειριστείς τα μαλλιά σου, ενώ ταυτόχρονα θα είναι και λαμπερά.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr