Τι να φας το βράδυ αν θες να χάσεις βάρος και να κοιμηθείς χορτάτη

Τι να φας το βράδυ αν θες να χάσεις βάρος και να κοιμηθείς χορτάτη

 

Το σκηνικό γνωστό. Είναι βράδυ, αράζεις στον καναπέ ή στο κρεβάτι και ξαφνικά η λιγούρα σού χτυπάει την πόρτα. Πριν αποφασίσεις να την αγνοήσεις ή να την ικανοποιήσεις με λάθος τρόπο, το ψυγείο σου μπορεί να έχει κάτι που και θα σε χορτάσει και θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη τα πολυάριθμα οφέλη του γιαουρτιού. Από το σπιτικό φαγητό, μέχρι τα γεύματα σε εστιατόρια, το γιαούρτι είναι βασικό συστατικό σε αρκετές κουζίνες του κόσμου.

Η δροσιστική του υφή κάνουν το γιαούρτι ένα από τα πιο αγαπημένα γαλακτοκομικά προϊόντα εκεί έξω. Δεδομένου ότι το γιαούρτι δημιουργείται από τη ζύμωση του γάλακτος από ορισμένους ενεργούς μικροοργανισμούς, είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, που καλύπτουν ανάγκες του σώματός μας.

 

Το γιαούρτι είναι επίσης καλό για το στομάχι και πιο εύπεπτο από το γάλα. Επίσης, έχει μια πληθώρα πρωτεϊνών που ενισχύουν τον οργανισμό και ασβέστιο για γερά οστά.

Ιδανικό για απώλεια βάρους και καύση λίπους
Διάφορες είναι οι μελέτες που αναδεικνύουν το γιαούρτι ως ιδανική επιλογή τροφής για απώλεια βάρους, καθώς έχει την ικανότητα να κάψει λίπος, ιδιαίτερα αυτό γύρω από την κοιλιά.

Συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι οι παχύσαρκοι ενήλικες που έτρωγαν τρεις μερίδες γιαούρτι καθημερινά ως μέρος μιας δίαιτας περιορισμένων θερμίδων έχασαν 60% περισσότερο σωματικό λίπος και 22% περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν κατανάλωναν γιαούρτι.

Αυτό οφείλεται κυρίως στις πρωτεΐνες και το ασβέστιο που λαμβάνει κάποιος μέσω των γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά. Συστατικά που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην καύση λίπους και στη μείωση του βάρους.

Δεδομένου ότι το γιαούρτι είναι πλούσιο τόσο σε ασβέστιο όσο και σε πρωτεΐνες, το γιαούρτι μπορεί να σας προσφέρει πολλά οφέλη που είναι υπέροχα για την υγεία του εντέρου σας και προάγουν την απώλεια βάρους.

Με λίγα λόγια ένα superfood ιδανικό για απώλεια βάρους.

Πρωτεΐνη στο γιαούρτι
Τι να φας το βράδυ αν θες να χάσεις βάρος (και να κοιμηθείς χορτάτη)

Μια μερίδα 200 γραμμαρίων γιαουρτιού μπορεί να προσφέρει έως και 12 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Αυτό κάνει το γιαούρτι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη φυσική σου κατάσταση και τις προπονήσεις σου.

Καθώς είναι μια πηγή πλούσια σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι βελτιώνει και το μεταβολισμό. Έτσι, σε βοηθά να κάψεις περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι πρωτεΐνες βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους, κρατώντας σε χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έχει διαπιστωθεί ότι όσοι τρώνε γιαούρτι σε τακτική βάση, καταναλώνουν τουλάχιστον εκατό λιγότερες θερμίδες στα κύρια γεύματά τους.

Έτσι, η πρωτεΐνη στο γιαούρτι μπορεί να προάγει την καύση λιπών και θερμίδων ενώ παράλληλα ρυθμίζει την όρεξή σου, κάτι που τελικά θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Ασβέστιο στο γιαούρτι
Το ασβέστιο συνήθως σχετίζεται με την υγεία των οστών.

Ωστόσο, το ασβέστιο είναι επίσης απαραίτητο για τη βελτίωση της διαδικασίας της θερμογένεσης (η ενέργεια που ξοδεύουμε για να αφομοιώσουμε τροφή) που βελτιώνει περαιτέρω τον μεταβολισμό μας.

Μόνο ένα κεσεδάκι γιαούρτι, μπορεί να προσφέρει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε ασβέστιο.

Έτσι, το γιαούρτι όχι μόνο προάγει την υγεία των οστών και των δοντιών, αλλά βοηθά και στη διαχείριση του βάρους μας.

Ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος
Οι μη παστεριωμένες ποικιλίες γιαουρτιού έχουν μεγάλη συγκέντρωση καλών βακτηρίων ή προβιοτικών (Bifidobacteria και οι Lactobacillus), που είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την υγεία του εντέρου.

Η κακή υγεία του εντέρου και η κακή πέψη, συνδέονται με την αύξηση του σωματικού βάρους και συχνά είναι οι λόγοι πίσω από τη δυσκολία στην απώλεια βάρους.

Ενώ βελτιώνουν την πέψη και αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της στομαχικής διαταραχής, αυτές οι ιδιότητες του γιαουρτιού θα βελτιώσουν την πέψη, ενισχύοντας παράλληλα την απώλεια βάρους.

Γιαουρτάκι;

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr