Kοιλιακοί: Μυστικά για επίπεδη κοιλιά από τα 30 μέχρι και τα 70 σου

Kοιλιακοί: Μυστικά για επίπεδη κοιλιά από τα 30 μέχρι και τα 70 σου

Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και γι’ αυτό δεν έχει ηλικία. Οι γυναίκες που προσέχουν τη διατροφή τους και γυμνάζονται, χτίζουν ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής τους.

Οι γυμνασμένοι κοιλιακοί είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο task.

Πώς δημιουργείται όμως το λίπος στην κοιλιά;

Υπάρχουν τέσσερις παράγοντες που το δημιουργούν: κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, στρες και κακός ύπνος. Σίγουρα, το να αποκτήσεις κοιλιακούς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κάποιοι, πιο τυχεροί, τους αποκτούν πιο εύκολα λόγω γονιδίων και άλλοι πιο δύσκολα.

Το σίγουρο είναι ότι οι κοιλιακοί προκύπτουν από έναν συνδυασμό προπόνησης, διατροφής και ξεκούρασης.

Για να φανούν οι κοιλιακοί σου, έχε υπόψη σου τα εξής:

Γυμνασμένοι κοιλιακοί στα 30
Kοιλιακοί: Tο μυστικό για επίπεδη κοιλιά από τα 30 μέχρι και τα 70 σου

Οι γυμνασμένοι κοιλιακοί για την 39χρονη αθλήτρια Rose Wetzer ήταν αποτέλεσμα… ενός χωρισμού.

Η ίδια συμβουλεύει:

«Απέκτησα τους κοιλιακούς μου, χωρίς να το προσπαθήσω. Ήμουν τόσο απασχολημένη από τις προπονήσεις μου με ποδήλατο. Το αντιμετώπιζα ως θεραπεία για να ξεπεράσω έναν χωρισμό. Μια μέρα κοίταξα την κοιλιά μου και είχαν σχηματιστεί κοιλιακοί.

Προπονούμουν σκληρά, επικεντρωνόμουν σε αθλητικούς στόχους και έτρωγα άφθονες υγιεινές τροφές.

Προτείνω να επιλέξεις για άσκηση, κάτι που θα σε βγάλει έξω από την άνεσή σου. Στη συνέχεια, απλά βυθίσου στην προπόνηση ώστε να μην έχεις χρόνο να μετράς κάθε εκατοστό του σώματός σου».

Γυμνασμένοι κοιλιακοί στα 40
Kοιλιακοί: Tο μυστικό για επίπεδη κοιλιά από τα 30 μέχρι και τα 70 σου
Pexels
Οι γυμνασμένοι κοιλιακοί στη δεκαετία των 40, φαντάζουν για πολλές γυναίκες, άπιαστος στόχος. Μήπως όμως δεν είναι έτσι;

Η 40χρονη γυμνάστρια Βrooke Benter προτείνει:

«Τα στρατιωτικά push-ups βοηθούν σημαντικά στην ενδυνάμωση των κοιλιακών. Ωστόσο οι γυμνασμένοι κοιλιακοί δεν έρχονται από τη μια μέρα στην άλλη.

Όσο προχωρούν οι προπονήσεις σου, δοκίμασε απαιτητικές παραλλαγές push-up. Εάν σήμερα κάνεις push-ups χρησιμοποιώντας τα γόνατά σου, θα νιώσεις περισσότερους κοιλιακούς να δουλεύουν αν στηριχτείς στα δάχτυλα των ποδιών σου για μερικά push-up.

Με τον καιρό, θα μπορείς να ολοκληρώσεις ένα πλήρες σετ push-up στα δάχτυλα των ποδιών σου».

Επίπεδη κοιλιά στα 50
Μεγαλώνοντας η σωματική άσκηση γίνεται για πολλές γυναίκες ακόμα πιο δύσκολη. Κοιλιακοί, push-ups, σανίδες κλπ. Για πολλές γυναίκες σκέτος εφιάλτης.

H 50χρονη γυμνάστρια Reem Khashou προτείνει:

«Όταν οι άνθρωποι με ρωτούν για τη σιλουέτα μου, τις περισσότερες φορές απαντώ ότι είναι απλώς ένα υποπροϊόν του να κάνω αυτό που αγαπώ», δηλώνει η γυμνάστρια Reem Khashou.

Η καλύτερη συμβουλή της είναι να βρούμε τη σωματική δραστηριότητα που μας αρέσει, να απολαμβάνουμε τη διαδικασία χωρίς να «κλέβουμε» και να μην κάνουμε κοπάνες.

Γυμνασμένοι κοιλιακοί στα 60
Kοιλιακοί: Tο μυστικό για επίπεδη κοιλιά από τα 30 μέχρι και τα 70 σου
Pexels
Οι γυμνασμένοι κοιλιακοί συνδέονται άμεσα με έναν γερό και δυνατό κορμό.

Η 60χρονη Kelly Roberts προτείνει:

Ό,τι κάνει για τον κορμό της η Roberts, είναι να αποτρέψει τον πόνο στην πλάτη και να βελτιώσει την καθημερινότητά της. Έχει σκολίωση και 9 διογκωμένους δίσκους, οπότε ο πόνος στην πλάτη της, μπορεί να είναι πραγματικά επώδυνος.

Κάνει τακτικά σανίδα, γέφυρα, πλαϊνές σανίδες και Bird Dogs.

«Γυμνάζομαι για να χτίσω σταθερότητα για να αποτρέψω τον πόνο στην πλάτη. ΟΧΙ για μια συγκεκριμένη εμφάνιση. Προπονούμαι για να είμαι λειτουργική», υπογραμμίζει η ίδια.

Η καλύτερη συμβουλή της για πιο αδύνατη σωματική διάπλαση: Οι προπονήσεις ενδυνάμωσης.

«Μη φοβηθείς να αυξήσεις το βάρος στα βαράκια σου. Το μεγαλύτερο βάρος έχει μεγαλύτερη επίδραση στον μεταβολισμό και δυνητικά βοηθούν στη διατήρηση ή το χτίσιμο μυϊκής μάζας. Ένας δυνατός μυς έχει καλό μυϊκό τόνο, επομένως για να «τονώσουμε» πρέπει να δυναμώσουμε. Για να έχουμε καλύτερο μεταβολισμό, χρειαζόμαστε περισσότερους μυς».

Επίπεδη κοιλιά στα 70
Οι γυμνασμένοι κοιλιακοί είναι μέρος της γενικότερης, καλής, σωματικής μας κατάστασης. Κάτι που με την πάροδο του χρόνου το σώμα τείνει φυσικά να ξεχάσει, αν δεν το φροντίσουμε οι ίδιες.

H 75χρονη Judy Cole προτείνει:

Για να παραμείνει ευέλικτη και απαλλαγμένη από εξουθενωτικούς τραυματισμούς, η Cole κάνει 10 λεπτά streching στους γοφούς, τους ώμους και την πλάτη κάθε πρωί.

Η σωματική της κατάσταση αποδίδεται όμως και στη διατροφή της.

Εγκατέλειψε τη ζάχαρη πριν από 6 χρόνια. Η διατροφή της αποτελείται από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και υγιή λίπη με ελάχιστη έως καθόλου ζάχαρη.

Η Cole γνωρίζει ότι είναι δύσκολο να τηρηθεί αυτό το διατροφικό προφίλ. «Χρειάζεται χρόνο και εξαιρετική αφοσίωση στο άθλημα που αγαπάς, αλλά στο τέλος της ημέρας αξίζει τον κόπο», υπογραμμίζει η ίδια.

Για να διατηρήσει γυμνασμένους τους κοιλιακούς της, η Cole κάνει συχνά ασκήσεις για τον κορμό της, ενώ είναι στηριγμένη σε καθιστή θέση σε έναν πάγκο.

www.ladylike.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr