Μάσκες ομορφιάς για κάθε πρόβλημα και επιδερμίδα με στοχευμένη εφαρμογή σε σύσφιξη, λεύκανση, κούραση, λάμψη, ξηρότητα κ.α.πολλά.

Μάσκες ομορφιάς για κάθε πρόβλημα και επιδερμίδα με στοχευμένη εφαρμογή σε σύσφιξη, λεύκανση, κούραση, λάμψη, ξηρότητα κ.α.πολλά.

Επιθυμείτε να γίνετε πιο όμορφες και λαμπερές; Μέσα στο ψυγείο σας θα βρείτε τη λύση σε κάθε πρόβλημά σας. Απλότητα φρεσκάδα και αποτελεσματικότητα είναι τα δυνατά σημεία των συνταγών που ετοιμάσαμε για εσάς. Κάθε μία από αυτές αποτελεί λύση σε ένα δερματολογικό πρόβλημα και φυσικά απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Οι μάσκες από φυσικά υλικά είναι κατάλληλες για όλους. Φρούτα, αυγά και λαχανικά, εμπεριέχουν συστατικά που ωφελούν το δέρμα χωρίς να του επιτίθενται. Τα μόνα που χρειάζονται λίγη περισσότερη προσοχή είναι τα εσπεριδοειδή, τα οποία αντενδείκνυνται στα ξηρά δέρματα. Σίγουρα, η πρώτη σκέψη που περνά από το μυαλό σας, είναι ότι αφού περιποιείστε και ενυδατώνετε καθημερινά την επιδερμίδα σας, για ποιο λόγο χρειάζεστε τη μάσκα; Οι δερματολόγοι απαντούν ως εξής: Αντίθετα από την κρέμα, η μάσκα απλώνεται στην επιδερμίδα σε στρώμα πάχους 3 χιλιοστών με μισό εκατοστό. Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα χάνει την επικοινωνία με το περιβάλλον και αναγκάζεται να απορροφήσει όλα τα ενεργά και θρεπτικά συστατικά.

Οδηγίες χρήσης

Έχετε ήδη ετοιμάσει μία από τις μάσκες που σας προτείνουμε και ετοιμάζεστε να την εφαρμόσετε;

Πριν το κάνετε, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές που σας δίνουμε παρακάτω.

-Κατά τη διάρκεια της μάσκας, καλό είναι να παραμείνετε ξαπλωμένες με μία πετσέτα κάτω από το κεφάλι. Οι σπιτικές συνταγές έχουν πιο αραιή σύσταση από εκείνες του εμπορίου και τείνουν να στάζουν. Για το λόγο αυτό, όση ώρα την εφαρμόζετε μην προσπαθήσετε να κάνετε δουλειές.

-Επιπλέον, όταν είστε ξαπλωμένες ηρεμείτε και κατά συνέπεια το δέρμα σας γίνεται πιο δεκτικό. Επίσης, μην παραλείπετε ποτέ να καθαρίζετε το πρόσωπό σας από τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ, ειδάλλως θα απορροφηθούν και αυτά από την επιδερμίδα σας.

Κάθε δερματικό πρόβλημα έχει ένα φυσικό σύμμαχο

-Έχετε λιπαρό δέρμα; Προτιμήστε το λεμόνι.

-Δεν έχετε κανένα πρόβλημα; Χρησιμοποιείστε πάντα το τριαντάφυλλο.

Λεμόνι: Για το λιπαρό δέρμα

Το πρόβλημα: Η επιδερμίδα γυαλίζει και οι πόροι είναι ανοιχτοί. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, θα σας συμβαίνει πολύ συχνά όταν ξυπνάτε και κοιτάζεστε στον καθρέφτη να ανακαλύπτετε κάποιο νέο σπυράκι. Σε αυτή την περίπτωση ο σύμμαχος σας είναι το λεμόνι, το οποίο διαθέτει συσφυκτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Επιπλέον, πλούσιο σε βιταμίνη C, μειώνει τις ρυτίδες έκφρασης και βοηθά στην ανάπλαση των ιστών.

Η συνταγή: Αφήστε τη φλούδα ενός λεμονιού να μουσκέψει σε λίγο νερό (βεβαιωθείτε πρώτα ότι δεν είναι ραντισμένο με φυτοφάρμακα, γι’αυτό προμηθευτείτε βιολογικά φρούτα). Έπειτα χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα. Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας για λίγα λεπτά και απομακρύνετε με βαμβάκι. Πριν βάλετε την κρέμα ημέρας σας ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Tips: Το πρωί, με άδειο στομάχι, ο χυμός από μισό λεμόνι λειτουργεί ως διουρητικό, ενώ σας προσθέτει μόνο 5 θερμίδες.

Μαρούλι: Για κουρασμένα δέρματα

Το πρόβλημα: Το στρες, η κούραση και οι ξέφρενοι ρυθμοί μπορεί να επιβαρύνουν την όψη της του δέρματός σας, το οποίο σε τέτοιες περιόδους πιθανόν να φαίνεται κουρασμένο και άχρωμο. Για να ανακτήσει τη φρεσκάδα του, η λύση είναι η βαθιά ενυδάτωση. Τα λαχανικά, όπως το μαρούλι, που είναι πλούσια σε νερό, μπορούν να πετύχουν αυτό το στόχο.

Η συνταγή: Ζεματίστε έξι πλατιά φύλα μαρουλιού και αφήστε τα να κρυώσουν. Τοποθετείστε τα για 20 λεπτά στο πρόσωπο σε δύο ή τρία στρώματα.

Tips: Μην πετάτε το νερό που ζεματίσατε τα μαρούλια. Ξαναζεσταμένο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τονωτική λοσιόν.

Σταφύλι: Για απολέπιση της επιδερμίδας

Το πρόβλημα: Για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να ξαναγίνει το δέρμα σας απαλό, το πίλινγκ σταφυλιού είναι ιδανικό. Φρούτο πλούσιο σε υδροοξέα, εκτός από την απολεπιστική του δράση έχει ευνοϊκά αποτελέσματα και στο μικροκυκλοφορικό σύστημα.

Η συνταγή: Ξεφλουδίστε αρκετές ρόγες και πολτοποιήστε τες μέσα σε ένα πιάτο. Σουρώστε από τα υγρά και κάντε ελαφρό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο για μερικά λεπτά.

Tips: Το σταφύλι είναι κατάλληλο και για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας καθώς βοηθάει στην απελευθέρωση των υγρών που κατακρατούνται.

Μπανάνα: Για τα πρηξίματα

Το πρόβλημα: Καπνίζετε; Κοιμάστε αργά; Τότε μια φορά την εβδομάδα κάντε τη μάσκα μπανάνας. Πλούσια σε ποτάσιο, βοηθά στην μείωση των μαύρων κύκλων και των πρηξιμάτων.

Η συνταγή: Με ένα πιρούνι κάντε την μπανάνα πουρέ. Απλώστε στο πρόσωπο και διατηρείστε για ένα τέταρτο. Απομακρύνεται με βαμβάκι και χλιαρό νερό.

Tips : Για να προσθέσετε στη μάσκα σας αντιγηραντική δράση προσθέστε στον πολτό το χυμό ενός φρέσκου λεμονιού.

Ακτινίδιο: Για την πρόληψη των ρυτίδων

Το πρόβλημα: Για να αποκτήσετε δέρμα απαλό και να μειώσετε το βάθος των ρυτίδων δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το ακτινίδιο. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ευνοεί την αναγέννηση της επιδερμίδας. Αν είστε άνω των 25 ετών, καλό είναι να ακολουθείτε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Η συνταγή: Ξεφλουδίστε τα φρούτα και πολτοποιήστε τα. Στραγγίξετε από τα υγρά τους και ανακατέψτε με μία κουταλιά μέλι. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο για 20 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Tips: Η περιεκτικότητα του ακτινίδιου σε βιταμίνη C είναι υψηλότερη από εκείνη του πορτοκαλιού και του λεμονιού.

Βερίκοκο: Προετοιμασία για τον ήλιο

Το πρόβλημα: Αν σκοπεύετε να περάσετε μερικές ημέρες στη θάλασσα πρέπει να έχετε προετοιμάσει το δέρμα σας να δεχτεί τις πρώτες ακτίνες του ήλιου. Αυτό μπορεί να το επιτύχει μία μάσκα με βάση το βερίκοκο. Φρούτο πλούσιο σε καροτίνη, η οποία όταν απορροφηθεί από τον οργανισμό συμβάλλει στο ομοιογενές και βαθύ μαύρισμα.

Η συνταγή: Με ένα πιρούνι λιώστε 4 ή 5 ώριμα βερίκοκα και απλώστε στο πρόσωπο για ένα τέταρτο.

Tips: Αν θέλετε τα χέρια σας να έχουν βελούδινη υφή, βυθίστε τα για 10 λεπτά σε συμπυκνωμένο χυμό βερίκοκου διαλυμένο σε ίση ποσότητα χλιαρού νερού.

Τριαντάφυλλο: Για αναζωογόνηση του δέρματος

Το πρόβλημα: Το απόσταγμα από τα πέταλα τριαντάφυλλου αποτελεί πηγή υγείας για οποιονδήποτε τύπο δέρματος. Επιπλέον, το ευχάριστο άρωμά τους συμβάλλει στην πνευματική ευεξία.

Η συνταγή: Βράστε 20 γρ. ροδοπέταλα σε ένα τέταρτο του λίτρου νερό. Αφήστε να κρυώσει και σουρώστε. Σε τρία κουτάλια ροδόνερο προσθέστε μία κουταλιά μέλι και ένα κουτάλι σπόρους σιταριού. Εφαρμόστε στο πρόσωπο για 20 λεπτά.

Tips : Αν έχετε ευαίσθητα μάτια που κοκκινίζουν εύκολα ανακατέψτε ένα ματσάκι μαϊντανό με μία κουταλιά ροδόνερο. Εμποτίστε δύο αποστειρωμένες γάζες και τοποθετείστε στα μάτια σας για πέντε λεπτά.

Βασιλικός: Για την ξηρή επιδερμίδα

Το πρόβλημα: Το αιθέριο έλαιο αυτού του φυτού έχει καθαρκτικές και δροσιστικές ιδιότητες. Επίσης, προσδίδει στο δέρμα λάμψη και πυκνότητα.

Η συνταγή: Σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό ρίξτε μία χούφτα αποξηραμένα φύλα βασιλικού και μία κουταλιά γάλα σε σκόνη. Αφήστε να κρυώσει και σουρώστε. Χρησιμοποιήστε το στη θέση του καθιερωμένου σας γαλακτώματος καθαρισμού.

Tips: Αυτή την εποχή έχετε τριχόπτωση; Ο φρέσκος βασιλικός μπορεί να σταματήσει την πτώση. Κάντε καθημερινά μασάζ στις ρίζες με τη λοσιόν που έχετε φτιάξει, βράζοντας ένα ματσάκι βασιλικού σε μισό λίτρο νερό.

Μάραθος: Για την κατακράτηση υγρών

Το πρόβλημα: Ξυπνάτε το πρωί και το πρόσωπό σας είναι πρησμένο; Εμπιστευθείτε το μάραθο.

Η συνταγή: Βράστε 20 γρ. μάραθο σε ένα τέταρτο του λίτρου νερό. Αφήστε να κρυώσει και σουρώστε. Ανακατέψτε τρεις κουταλιές του ζωμού με έναν κρόκο αυγού, ένα ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα, μία κουταλιά μέλι και μία κουταλιά σπόρους σιταριού. Απλώστε τη μάσκα και αφήστε την να ενεργήσει για ένα τέταρτο.

Tips: Στην Ινδία, έπειτα από κάθε γεύμα συνηθίζουν να μασούν φύλα μάραθου για να αποφεύγεται η κακή αναπνοή.

Φρούτα του δάσους: Για τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς του δέρματος

Το πρόβλημα: Όλα τα φρούτα του δάσους είναι πλούσια σε φλαβονοειδή συστατικά, τα οποία εισχωρώντας στο δέρμα ενδυναμώνουν τα αγγεία και βελτιώνουν το μικροκυκλοφορικό σύστημα. Οι φράουλες και τα βατόμουρα περιέχουν βιταμίνη Α που καθιστά την επιδερμίδα πιο απαλή και ελαστική.

Η συνταγή: Ανακατέψτε τον πολτό μιας χούφτας τέτοιων φρούτων με δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος, αν το δέρμα σας είναι ξηρό, ή με δύο κουταλιές άπαχο γιαούρτι, αν έχει λιπαρές τάσεις. Απλώστε στην επιδερμίδα σας για δέκα λεπτά, όχι για περισσότερο καθώς αυτοί οι καρποί έχουν την τάση να αφήνουν χρώμα.

Τips: Ο χυμός βατόμουρου έχει καθαρκτικές ιδιότητες, ενώ το ίδιο το φρούτο, πλούσιο σε ίνες ενδείκνυται για τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Αυγό: το αρχαιότερο «γιατρικό»

Το πρόβλημα: Αν επιθυμείτε μία μάσκα για τη σύσφιξη προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ, τότε το αυγό είναι το καταλληλότερο. Περιέχει λευκωματίνη, ουσία πλούσια σε αμινοξέα, που συμβάλλει σημαντικά στην σύσφιξη του δέρματος.

Η συνταγή: Χτυπήστε σε μαρέγκα δύο ασπράδια με μία κουταλιά ζάχαρη. Απλώστε στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν και αφήστε το μίγμα να δράσει για ένα τέταρτο. Έπειτα αφαιρέστε με υγρό βαμβάκι και εφαρμόστε κανονικά την κρέμα σας.

Tips : Το αυγό αποτελεί ιδανική λύση και για τα αφυδατωμένα μαλλιά. Ανακατέψτε μία κουταλιά κρόκου με τρεις κουταλιές οποιουδήποτε ουδέτερου σαμπουάν και χρησιμοποιείστε το κανονικά για το λούσιμό σας.

Κάθε πρόβλημα βρίσκει τη «φυσική» του λύση

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr