Φυσικοί τρόποι και θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις μαυρίλες στους αγκώνες και τα γόνατα

Φυσικοί τρόποι και θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις μαυρίλες στους αγκώνες και τα γόνατα

 Η δημιουργία μαύρων περιοχών στους αγκώνες και τα γόνατα μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε άνθρωπο, ασχέτως με τον τόνο του δέρματος του. Συνήθως οφείλεται στη συσσώρευση νεκρών κυττάρων και παχιάς στρώσης δέρματος που οδηγεί στην εμφάνιση μαυρίλας. Πολύ σύνηθες φαινόμενο είναι και η δημιουργία σκούρων περιοχών σε αυτά τα σημεία από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Επίσης, η ξηρότητα μπορεί να προκαλέσει μαυρίλες λόγω της έλλειψης των λιπαρών αδένων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ωστόσο, μπορείτε πολύ εύκολα να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα, ακολουθώντας μερικές από τις παρακάτω θεραπείες.

1) Λεμόνι:

Τρίψτε ένα lime, ένα λεμόνι ή έστω τον χυμό του λεμονιού στους αγκώνες και τα γόνατα σας και αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτάκια. Στη συνέχεια βυθίστε μια πετσέτα σε ζεστό νερό και τρίψτε την στις προβληματικές περιοχές.

2) Μαγειρική σόδα:

Αναμείξτε 1 κουταλάκι της σούπας μαγειρική σόδα με λίγο γάλα και απλώστε την πάστα που δημιουργήσατε στα γόνατα και τους αγκώνες σας. Τρίψτε την περιοχή με κυκλικές κινήσεις και επαναλάβετε την διαδικασία μέρα παρά μέρα ή και κάθε τρεις μέρες και θα παρατηρήσετε την διαφορά.

3) Γάλα, μέλι και κουρκουμά:

Αναμείξτε λίγο κουρκουμά με γάλα και μέλι και δημιουργήστε μια απαλή πάστα. Απλώστε την στις περιοχές όπου έχετε τα μαύρα σημεία και αφήστε την να δράσει για 20 λεπτάκια. Στη συνέχεια τρίψτε τη μάσκα για 2 λεπτάκια με βρεγμένα χέρια και ξεπλυθείτε. Ο κουρκουμάς δρα ως αντισηπτικό, το μέλι ως ενυδατικό και το γάλα ως λευκαντικό.

4) Φρούτα:

Το λεμόνι, η τομάτα και τα σταφύλια είναι φρούτα με λευκαντικές ιδιότητες και αποτελούν βασικά συστατικά για την απαλλαγή των σκούρων προβληματικών περιοχών όταν χρησιμοποιηθούν σωστά. Μπορείτε να απλώσετε τον χυμό οποιουδήποτε λευκαντικού φρούτου τακτικά ή να εφαρμόσετε διαφορετικά φρούτα σε διαφορετικές ημέρες.

5) Γιαούρτι και ξύδι:

Δημιουργήστε ένα μείγμα γιαουρτιού και ξυδιού και απλώστε το στις προβληματικές περιοχές. Αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια τρίψτε το με κυκλικές κινήσεις για 2-3 λεπτά και ξεπλυθείτε. Αυτά τα δυο συστατικά ενυδατώνουν και καθαρίζουν την επιδερμίδα και όταν δρουν μαζί, αποκαθιστούν το μαύρο χρώμα του δέρματος.

6) Οξυζενέ:

Βουτήξτε ένα βαμβάκι σε οξυζενέ (περιεκτικότητας περίπου 3,5%) και απλώστε το στις προβληματικές περιοχές. Επαναλάβετε την διαδικασία δυο φορές την ημέρα και απολαύστε τις λευκαντικές του ιδιότητες που οδηγούν στον αποχρωματισμό της περιοχής.

7) Πατάτα:

Η πατάτα έχει φυσικές λευκαντικές ιδιότητες. Τρίψτε μια λεπτή φέτα πατάτας στις περιοχές με τις μαυρίλες ή πάρτε τον χυμό της πατάτας και απλώστε τον στις προβληματικές περιοχές. Αφού στεγνώσει ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

8) Scrub από ζάχαρη:

Προσθέστε ελαιόλαδο και ζάχαρη μέχρι να δημιουργήσετε μια ομογενή πάστα. Τρίψτε το μείγμα στις μαυρισμένες περιοχές. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, θα απαλύνετε τις περιοχές και θα αφαιρέσετε τους ρύπους αν υπάρχουν.

9) Ελαιόλαδο, κουρκουμάς και ζάχαρη:

Αναμείξτε μισό κουταλάκι του γλυκού κορκουμά και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αφού το ανακατέψετε πολύ καλά, απλώστε το μείγμα σε αγκώνες και γόνατα και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτάκια. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

10) Έλαιο καρύδας:

Ένας συνδυασμός χυμού lime και έλαιου καρύδας μπορεί να δράσει πολύ καλά για την απαλλαγή από το σκούρο και σκληρό δέρμα στις περιοχές των αγκώνων και των γονάτων. Αναμείξτε λοιπόν μια κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας και μια κουταλιά της σούπας χυμό lime και απλώστε το στις προβληματικές περιοχές. Κάντε απολέπιση με την βοήθεια μια πετσέτας βουτηγμένης σε ζεστό νερό και δείτε τη διαφορά.

beautetinkyriaki.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr