Tα πιο κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 40

Tα πιο κολακευτικά κουρέματα για γυναίκες άνω των 40

Το ότι κλείσαμε τα σαράντα και βαδίζουμε ολοταχώς προς τη πρώτη δεκατία των -ήντα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκτήσουμε συντηρητικό στιλ – ούτε στα ρούχα μας, ούτε στα μαλλιά μας. Ίσα-ίσα που ήρθε η στιγμή να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας και να κάνουμε μια αλλαγή που θα μας κολακεύει και θα μας κάνει να νιώθουμε ακόμα πιο σέξι απ’ ότι είμαστε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν κουρέματα που αναδεικνύουν την ομορφιά σ’ αυτή την ηλικία, καθώς δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο να δώσουν σχήμα και όγκο. Οι επιλογές είναι πολλές αλλά αφορούν κοντά και μεσαίου μήκους μαλλιά, γιατί όπως ισχυρίζονται διάσημοι κομμωτές έτσι «μπορείς να κόψεις χρόνια».

Δείτε κάποιες ιδέες για κουρέματα και χτενίσματα που είναι ιδανικά για μετά τα σαράντα και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει!

Αγορίστικο κούρεμα με φράτζα

Ταιριάζει πολύ σε γυναίκες που έχουν αδύνατο πρόσωπο και έντονες γωνίες. Για ακόμα πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις, ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας κάνει baby highlights στο χρώμα της καραμέλας που γλυκαίνουν τα χαρακτηριστικά.

Κοντό καρέ με αφέλειες

Θυμίζει το (κλασικό) κούρεμα της Βικτώρια Μπέκαμ, μόνο που είναι αρκετά πιο κοντό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ταιριάζει πολύ στις στρογγυλοπρόσωπες γυναίκες και ειδικά σε αυτές που έχουν μεγάλο κούτελο.

Γαλλικό καρέ με αφέλειες

Γενικά οι αφέλειες ενδείκνυνται για όσες γυναίκες έχουν μεγάλο μέτωπο. Το συγκεκριμένο look δίνει μια τσαχπίνικη και ταυτόχρονα κομψή νότα στο στιλ σας και σας επιτρέπει να κάνετε κάποιες ελαφριές μπούκλες είτε με το ψαλίδι είτε με τον αφρό, αν έχετε ήδη σπαστά μαλλιά.

Kοντό καρέ με χωρίστρα στη μέση

Το συγκεκριμένο καρέ ταιριάζει πολύ σε γυναίκες που έχουν πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού ή σχήμα καρδιάς. Τονίζονται πολύ τα ζυγωματικά και είναι πάρα πολύ κομψό για όσες θέλουν ένα πιο «αυστηρό» look.

Mακρύ φιλαριστό καρέ

Αυτό το στιλ είναι ιδανικό για όσες γυναίκες θέλουν να είναι σικάτες χωρίς να ταλαιπωρούνται με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη για να περιποιηθούν τα μαλλιά τους. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας κάνει έντονα φιλαρίσματα και μύτες. Σ’ αυτό το κούρεμα ταιριάζουν πολύ οι ανταύγειες.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr