Πώς θα εντάξεις το σαλικυλικό οξύ στην skincare ρουτίνα σου ώστε να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά σπυράκια

Πώς θα εντάξεις το σαλικυλικό οξύ στην skincare ρουτίνα σου ώστε να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά σπυράκια

Καθώς και μερικά από τα αγαπημένα μας skincare προϊόντα με σαλικυλικό οξύ.

Σοφία Ιωάννου

Εάν δεν είσαι μια νέα (και ανερχόμενη) skincare addict, σίγουρα θα γνωρίζεις τα οφέλη που έχει το σαλικυλικό οξύ στο πρόσωπό σου, όπως και όλων των συστατικών που περιέχονται σε κρέμες, ορούς και ενίοτε προϊόντα μακιγιάζ (βλ. foundation).

Εάν πάλι μόλις αποφάσισες να “βουτήξεις” στον ωκεανό των θαυματουργών συστατικών που πραγματικά μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα, κι ενδιαφέρεσαι να μάθεις τι κάνει το κάθετι, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Αυτά που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι το υαλουρονικό οξύ παρέχει ενυδάτωση, τα AHAs (ή άλφα υδροξυ-οξέα) είναι τέλεια για μια λαμπερή, βελούδινη επιδερμίδα, η Βιταμίνη C κάνει θαύματα εάν έχεις κηλίδες ή πανάδες και χαρίζει φωτεινότητα ενώ το σαλικιλικό οξύ είναι το ιδανικό οξύ που θα γίνει “φίλος” σου αν υποφέρεις από ακμή, μιας και αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό της.

Τι είναι το σαλικυλικό οξύ;
Το σαλικυλικό οξύ ανήκει στην οικογένεια των BHAs (βήτα υδροξυ-οξέων) και προέρχεται από το φλοιό της ιτιάς. Πρόκειται ουσιαστικά για φάρμακο που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας καθώς αφαιρεί την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. Το σαλικυλικό οξύ έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ μειώνει την ερυθρότητα, λόγοι που εξηγούν γιατί περιλαμβάνεται στη σύνθεση των περισσότερων προϊόντων κατά της ακμής.

Το σαλικυλικό οξύ βοηθά στην κυτταρική ανανέωση του δέρματος ενώ καθαρίζει σε βάθος τους φραγμένους πόρους από τους ρύπους, τα υπολείμματα μακιγιάζ και οτιδήποτε έχει εισχωρήσει σε αυτούς, αφήνοντας μια καθαρή επιδερμίδα και εμποδίζοντας την ακμή να εδραιωθεί στο πρόσωπο.

Μπορείς να βρεις μια πληθώρα προϊόντων με το συγκεκριμένο αυτό οξύ, όπως toners, σέρουμ, ειδικές θεραπείες, ακόμα και ενυδατικές. Φυσικά, ενθαρρύνουμε να ζητήσεις τη γνώμη του δερματολόγου σου αν υποφέρεις από έντονη ακμή, ή από σπυράκια που επιμένουν για καιρό. Εάν πάλι εμφανίζεις κάποια μεμονωμένα σπυράκια κάποιες μέρες τον μήνα (βλ. λίγο πριν την περίοδο σου) μπορείς να επωφεληθείς από μερικά προϊόντα που θα εντάξεις στην skincare ρουτίνα σου.

Έχε μόνο στο νου σου ότι, ιδίως αν είσαι αρχάρια, πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα με τη χρήση και την εφαρμογή του στο δέρμα σου – ξεκίνα με μια συντηρητική χρήση για αρχή και μόνο στο πάσχον σημείο, ενώ απόφυγε να το συνδυάζεις με άλλα οξέα.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr