Συνταγές για την τριχόπτωση της εμμηνόπαυσης.

Συνταγές για την τριχόπτωση της εμμηνόπαυσης.

 

Σύμπτωμα  τοπικής φαλάκρας.

Αντιμετώπιση:

τρίβετε στην περιοχή της φαλάκρας με μηλόξυδο χρησιμοποιώντας μία μαλακή οδοντόβουρτσα δύο φορές την ημέρα. Η συγκεκριμένη τακτική προάγει την ανάπτυξη των τριχών 

Συμπληρώματα διατροφής και η σωστή τους λήψη για την τριχόπτωση.

Τα συμπληρώματα διατροφής   μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις αδύναμων μαλλιών με τριχόπτωση.

Σε αυτόν τον τομέα βοηθάει πολύ η λήψη ενός  πολύ βιταμινούχου συμπληρώματος που περιέχει 25mg από  καθεμία από τις βιταμίνες του συμπλέγματος B.

Πως πρέπει να γίνεται η λήψη.

Καθώς λαμβάνετε την κάψουλα των βιταμινών Β θα πρέπει παράλληλα να λαμβάνετε  περίπου μισό φλιτζάνι μαγιά μπύρας σε οποιαδήποτε μορφή. Εάν θέλετε την προσθέτετε στα υγρά που πίνετε (νερό ή χυμούς) είτε την ραντίζετε πάνω στην τροφή σας.

Τονίζεται ότι θα πρέπει να λαμβάνετε  μισό φλιτζάνι την ημέρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν αναρρώνετε  από κάποια ασθένεια ή υποφέρετε από συνεχή τριχόπτωση η οποία οφείλεται σε κληρονομικότητα.

 Να θυμάστε πάντα ότι η υγιεινή διατροφή σε κάθε περίπτωση, δημιουργεί ένα λαμπερό περίβλημα σαν φωτοστέφανο πάνω στα μαλλιά μας.

Γυναίκα σε εμμηνόπαυση. Ποια βότανα αυξάνουν την τριχοφυΐα και σταματούν το αραίωμα των μαλλιών.

Κάποιες γυναίκες στην εμμηνόπαυση, αξίζει να σημειωθεί ότι παραιτούνται όταν βλέπουν την αραίωση στα μαλλιά τους θεωρώντας το φαινόμενο φυσικό αλλά και λογικό επακόλουθο της μέσης ηλικίας. Έτσι τα μαλλιά αραιώνουν συνεχώς μέχρι που το πρόβλημα γίνεται πολύ εμφανές και επηρεάζει τον ψυχισμό ενώ καθιστά ακόμη δυσκολότερο το πρόβλημα. Είναι εντελώς λάθος αυτή η αντιμετώπιση. Ειδικά αν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην αρχή του αυτό σταματά και δεν εξελίσσετε.

Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας.

Στο βιβλίο της «Σπιτικά γιατροσόφια με βότανα» η Ηλιοπούλου Κανέλα γράφει: Εάν είστε γυναίκα της οποίας τα μαλλιά έχουν αρχίσει να αραιώνουν επειδή μειώνεται η παραγωγή οιστρογόνων, μπορείτε να παίρνετε βότανα που έχουν παρόμοια δράση με εκείνη των οιστρογόνων και διεγείρουν τα επινεφρίδια.

Η συνταγή:

Αναμιγνύετε ίσα μέρη από ρίζα άγριου γιαμ (διοσκορέας), γλυκόριζα, λεόνουρο, μαύρη ακταία, χαμομήλι, ρίζα βαλεριάνας και σκουτελαρία.

Δοσολογία.

Πίνετε 2 τσάγια (κούπες) την ημέρα. Σύμφωνα με την συγγραφέα αυτό το μείγμα την βοήθησε να επανακτήσει τα μαλλιά της μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει. «Παίρνω αυτό το μείγμα επί χρόνια επειδή υποβλήθηκα σε υστερεκτομή σε ηλικία 28 ετών μας λέει. Ακολούθησαν πολλά χρόνια  μέσα στα οποία έπαιρνα  οιστρογόνα και αντιμετώπιζα τις παρενέργειες τους. Έπρεπε λοιπόν να βρω κάτι καλύτερο και το βρήκα”!

Μην ξεχνάτε. Όπως έχω ξαναγράψει (και  θα το λέω συνέχεια γιατί το πιστεύω) το καλύτερο βότανο είναι το μυαλό. Αυτό φέρνει την μαγεία στην ζωή μας και αναβαθμίζει την ποιότητα της. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για κάθε αλλαγή που σκοπεύετε να κάνετε. Εκείνος μόνο ξέρει το ιστορικό μας. Η γνώση είναι δύναμη και σπουδαίο εργαλείο. Είναι καλό να γνωρίζουμε  τις εναλλακτικές μεθόδους που μας δίνονται, πάντα όμως σε συνεργασία με τον ειδικό που μας παρακολουθεί.

Πλούσια μαλλιά και υγιή εύχομαι!

Ζωή Κυροπούλου.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr