Οι πλουσιότερες πηγές φυσικού κολλαγόνου για να φαίνεστε νεότεροι και ομορφότεροι.

Οι πλουσιότερες πηγές φυσικού κολλαγόνου για να φαίνεστε νεότεροι και ομορφότεροι.

Τροφές πηγή κολλαγόνου!

Η διατροφική πρωτεΐνη, όπως τονίστηκε σε μια ερευνητική μελέτη -η οποία δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2020 στο Nutrients -, είναι ζωτικής σημασίας για τη δομή και την αποκατάσταση του δέρματος.

Άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2020 στο Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, υποστηρίζει: ένα υγιεινό μοτίβο διατροφής είναι το πιο  σημαντικό στοιχείο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε για τη συνολική υγεία του δέρματος.

Αυτό σημαίνει επίσης την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, υγιεινών λιπαρών και  άπαχων πρωτεϊνών. Η κατανάλωση τροφής ολικής άλεσης , η φυτική διατροφή ( η οποία επικεντρώνεται σε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και όσπρια), έχει βρεθεί ότι επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και υποστηρίζει την εμφάνιση νεανικής επιδερμίδας, σύμφωνα με τις διεθνείς έρευνες. 

Πρώτιστα, αυγά, ψάρια και έπειτα άπαχο κρέας, στηρίζουν όπως φαίνεται σύμφωνα με τους ερευνητές  το οικοδόμημα ενός γερού και ανθεκτικού δέρματος στον χρόνο. Ακολουθούν όπως προείπαμε τα λαχανικά και τα φρούτα. 

Απο κει και πέρα η αυτοφροντίδα, η αγάπη προς τον εαυτό μας, το γνήσιο και πηγαίο χαμόγελο, οι πράξεις καλοσύνης και η συγχώρεση σε όσους μας ΄ςεβλαψαν, έρχονται να συμπληρώσουν το έλλειμμα κολλαγόνου. 

Πιστεύετε αλήθεια ότι η καλοσύνη υπολείπεται στην αύξηση του κολαγόνου μας; 

Κι όμως έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που παίρνουν μέρος σε ανθρωπιστικές προσπάθειες και συλλόγους, υποστηρίζοντας άλλους ανθρώπους σε ευαίσθητη και αδύναμη θέση, φαίνονται έως και 10 χρόνια νεότεροι! 

Μετά απο μια πράξη αγάπης αισθάνονται και δείχνουν ομορφότεροι. Δεν το λέμε εμείς αλλά όλες οι σχετικές έρευνες. Ας φροντίσουμε λοιπόν να έχουμε όσο μπορούμε πέρα απο την σωστή διατροφή -που θα σώσει το κολλαγόνο μας και τον πλανήτη- και γαλήνη στην καρδιά, τρώγοντας παράλληλα υγιεινά και απολαυστικά. Γιατί η υγιεινή διατροφή δεν είναι βαρετή. Είναι απλώς μια άλλη διατροφή. Βρείτε εκπληκτικούς τρόπους παρασκευής υγιεινών και απολαυστικών φαγητών στο διαδίκτυο και δημιουργήστε μια νέα διατροφική μνήμη αλλά και πολύ κολλαγόνο με τις “σύριγγες” της αγάπης.
by Ζωή Κυροπούλου

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr