Λανολίνη για τις ρυτίδες προσώπου και όχι μόνο.

Λανολίνη για τις ρυτίδες προσώπου και όχι μόνο.

Λανολίνη για τις ρυτίδες προσώπου και όχι μόνο.

H λανολίνη (lanolin) είναι συστατικό που προέρχεται από την επεξεργασία του λίπους που βρίσκεται στο μαλλί των προβάτων.

Πρόκειται για κιτρινωπή, παχύρευστη ουσία , σαν κερί, με καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες

Λειτουργεί και ως γαλακτοματοποιητής καθώς απορροφά το διπλάσιο βάρος της σε νερό και με αυτήν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κερί.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσια ως μαλακτικός παράγοντας, που αντιμετωπίζει κάθε λογής ξηρότητα, προσώπου ή σώματος.

Καταπολεμά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Αν και υπάρχουν ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία ότι συμβαίνει αυτό, η λανολίνη μπορεί να κρατήσει το διπλάσιο του βάρους της σε νερό. Με αυτή του την ιδαιτερότητα, μπορεί να γεμίσει το δέρμα, μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων .

Λανολίνη για τα μαλλιά
Μαλακώνει και κάνει απαλά τα μαλλιά. Μπορεί να είναι ένα ισχυρό συστατικό για την καταπολέμηση της ξηρότητας όταν εφαρμόζεται σε βρεγμένα ή  νωπά μαλλιά. Δεν θα λειτουργήσει όταν εφαρμόζεται σε στεγνά μαλλιά γιατί δεν υπάρχει υγρασία να παγιδευτεί.

Η λανολίνη έχει πιο κηρώδη υφή από άλλα έλαια που έχουν σχεδιαστεί για τα μαλλιά και το ξέβγαλμα με καθαριστικό σαμπουάν ή μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει να το αφαιρέσετε καλά από τα μαλλιά ενώ θα ενισχύσει την λάμψη τους.

Λανολίνη για ξηρά χείλη
Το λάδι λανολίνης είναι αποτελεσματικό στα χείλη για τους ίδιους λόγους που βοηθά στην αντιμετώπιση του ξηρού δέρματος και των μαλλιών.

Μία μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι μια κρέμα λανολίνης αποδείχθηκε αποτελεσματική σε άτομα που παρουσίαζαν ξηρά χείλη ως παρενέργεια της χημειοθεραπείας.

Η λανολίνη μπορεί να διαπεράσει το φράγμα των χειλιών, αντί για άλλα συστατικά που παρέχουν υγρασία μόνο στο ανώτερο στρώμα του χείλους. Γενικά θεωρείται ασφαλής η χρήση του σε νεογέννητα με σκασμένα χείλη, ωστόσο είναι πάντα καλή ιδέα να το ελέγξετε πρώτα με έναν παιδίατρο.

Λανολίνη για ραγισμένες θηλές
Η Mayo Clinic συνιστά τη λανολίνη για να αποκαταστήσει την υγρασία και να καταπραΰνει τις ραγισμένες θηλές σε άτομα που θηλάζουν.

Τα άτομα που θηλάζουν ενεργά θα πρέπει να αναζητούν 100 τοις εκατό καθαρή και εκλεπτυσμένη λανολίνη. Η λανολίνη που δεν είναι καθαρισμένη μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση κατά την κατάποση από το παιδί.

Παρενέργειες και προφυλάξεις
Το λάδι λανολίνης μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό για άτομα που δεν είναι αλλεργικά σε αυτό. Αλλά αν καταποθεί αρκετή ποσότητα, μπορεί να είναι δηλητηριώδες και η κηρώδης φύση του μπορεί να συσσωρευτεί στα έντερα.

Αλλεργία στην λανολίνη
Η λανολίνη είναι υπεύθυνη για τις αλλεργίες στο μαλλί, επομένως τα άτομα που είναι αλλεργικά στο μαλλί πρέπει να το αποφεύγουν.

 Οι αλλεργίες στη λανολίνη είναι σπάνιες. Σε μελέτη βρέθηκε  ότι μόλις το 1,7 τοις εκατό από τα σχεδόν 25.000 άτομα με τάση για αλλεργία εμφάνισαν σημάδια αλλεργίας στη λανολίνη.

Δηλητηρίαση από λάδι λανολίνης
Η δηλητηρίαση από λάδι λανολίνης μπορεί να συμβεί σε κάποιον που έχει καταπιεί την ουσία. Τα άτομα που χρησιμοποιούν βάλσαμα για τα χείλη με βάση τη λανολίνη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά ώστε να μην καταπίνουν υπερβολικές ποσότητες του προϊόντος.

Συνταγή ομορφιάς με λανολίνη για την φροντίδα του σώματος. Απαλοιφή ρυτίδων- ραγάδων. Ιδανικό για την ξηρότητα του χειμώνα ή του καλοκαιριού.

Λάδι σώματος με λανολίνη χαμομήλι και ηλιέλαιο.

Ενυδατώνει, προσφέρει αντιγήρανση, είναι ιδανικό για τις πολύ ξηρές επιδερμίδες στο σώμα ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα χέρια. Προσφέρει απαλότητα, μείωση των ρυτίδων και των ραγάδων

Υλικά
-Μία κουταλιά της σούπας λανολίνη
-100 ml ηλιέλαιο

-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού ή νυχτολούλουδο. (Το χαμομήλι καταπραύνει το νυχτολούλουδο είναι κατά των ρυτίδων).

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την λανολίνη και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε λίγο να ενωθεί το μείγμα και προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο που επιλέξαμε. Αποθηκεύουμε το λάδι που θα προκύψει σε γυάλινο μπουκάλι.

Εφαρμογή

Απλώνουμε σε καθαρή επιδερμίδα κάθε βράδυ, πριν από τον ύπνο. Τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας θα αυξηθούν κατά 70% σε 15 μέρες!
η συνταγή ανήκει στην Αισθητικό Δήμητρα Γουλά. 

Σύνταξη -Επιμέλεια -Έρευνα,  Ζωή Κυροπούλου

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr