Οστεοαρθρίτιδα – Αιτίες, συμπτώματα και πώς να την αντιμετωπίσετε φυσικά.

Οστεοαρθρίτιδα – Αιτίες, συμπτώματα και πώς να την αντιμετωπίσετε φυσικά.

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται κυρίως λόγω της διάσπασης της απορρόφησης κραδασμών στις αρθρώσεις, η οποία παρέχεται από τον χόνδρο. Αν και αυτή η πάθηση εντοπίζεται πιο συχνά σε ηλικιωμένους όπως όσο μεγαλύτεροι είστε, τόσο περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε τη ρήξη και τη φθορά των αρθρώσεων σας.

Ωστόσο, βρίσκεται επίσης εύκολα σε άτομα που ήδη υποφέρουν από τραυματισμούς στις αρθρώσεις. Σημειώστε ότι η οστεοαρθρίτιδα μερικές φορές προκαλεί την ανάπτυξη των οστών κοντά στις αρθρώσεις.

Αιτίες οστεοαρθρίτιδας

Η οστεοαρθρίτιδα είναι αρκετά συχνή στους ανθρώπους λόγω της σχετιζόμενης με την ηλικία φθοράς του χόνδρου που μαλακώνει την επιφάνεια των οστών σε μια άρθρωση. Παρακάτω, έχουμε παραθέσει μερικές κύριες αιτίες οστεοαρθρίτιδας:

Η παχυσαρκία ή το υπερβολικό βάρος είναι ένας σημαντικός λόγος για την οστεοαρθρίτιδα, καθώς ασκεί υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις, ειδικά στα γόνατα.
Τραυματισμός ή χειρουργική επέμβαση στις αρθρώσεις μπορεί να οδηγήσει σε οστεοαρθρίτιδα ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι η διαδικασία ανάρρωσης είναι η αναμενόμενη. Οι πιθανότητες να αναπτυχθεί οστεοαρθρίτιδα είναι μεγάλες.
Γενετική προδιάθεση – Μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε αυτή την πάθηση λόγω γενετικών παραγόντων.
Η μηχανική του σώματος είναι ένας άλλος λόγος για την οστεοαρθρίτιδα. Η ξαφνική αλλαγή στις κινήσεις του σώματος, όπως το περπάτημα, μπορεί να ασκήσει πίεση στις αρθρώσεις σας.
Ο διαβήτης ή οποιαδήποτε άλλη χρόνια ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή στο σώμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας.
Οι έντονες ασκήσεις όπως η ανύψωση ή το κάθισμα μπορεί μερικές φορές να οδηγήσουν σε οστεοαρθρίτιδα εάν δεν εκτελεστούν με τον σωστό τρόπο υπό επίβλεψη.

Συμπτώματα Οστεοαρθρίτιδας

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια προοδευτική διαταραχή των αρθρώσεων που μερικές φορές εμφανίζει τα συμπτώματά της και στα αρχικά στάδια. Παρακάτω αναφέραμε μερικά σημαντικά συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας που μπορεί να εντοπίσει ο επαγγελματίας υγείας σας κατά τη διάρκεια τακτικών εξετάσεων. Τα πιο κοινά συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας είναι:

Τακτικός και έντονος πόνος σε πολλαπλές αρθρώσεις.
Τρυφερότητα σημαίνει αίσθημα πόνου ή δυσφορίας κατά την πίεση των αρθρώσεων.
Δυσκαμψία στις αρθρώσεις
Αυξημένη Φλεγμονή
Κούραση και αδυναμία

Η οστεοαρθρίτιδα επηρεάζει κυρίως τις ακόλουθες περιοχές:

Χέρια
άκρες των δακτύλων
Γόνατα
Γοφούς
Σπονδυλική στήλη ειδικά στο κάτω μέρος της πλάτης και του αυχένα

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα, ειδικά στα αναφερόμενα σημεία, είναι καιρός να επισκεφτείτε τον επαγγελματία υγείας σας για να ελέγξετε τα θέματα αυτά εφ όσον υπάρχουν.

Πώς να διαχειριστείτε την οστεοαρθρίτιδα
Η διαχείριση της οστεοαρθρίτιδας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα συμπτώματα που νιώθετε. Ο τύπος διαχείρισης της οστεοαρθρίτιδας καθορίζεται επίσης σε μεγάλο βαθμό από τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εάν η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή που απαιτεί επαγγελματική παρέμβαση, τότε τα φάρμακα γίνονται απαραίτητα. Συχνά οι μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής, οι ασκήσεις, η φυσιοθεραπεία βοηθούν, αλλά σε προχωρημένες περιπτώσεις ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει άλλες θεραπευτικές επιλογές που περιλαμβάνουν την ένεση ορισμένων φαρμάκων στην πάσχουσα άρθρωση. Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης στις αρθρώσεις, μπορεί να συνιστάται χειρουργική επέμβαση.

Κατ’ οίκον θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα
Οι ακόλουθες θεραπείες για την οστεοαρθρίτιδα είναι:

Τακτική άσκηση
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δυναμώσετε τους μυς σας είναι να επιδοθείτε σε τακτικές ασκήσεις. Επιδιώξτε τουλάχιστον 20 – 30 λεπτά κανονικής προπόνησης κάθε μέρα για να δείτε αποτελέσματα. Μάθετε τις ασκήσεις που ταιριάζουν στην υγεία σας.

Απώλεια βάρους
Το υπερβολικό βάρος είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος για την οστεοαρθρίτιδα. Επομένως, είναι σημαντικό να χάσετε επιπλέον κιλά, τα οποία θα προσφέρουν άμεση ανακούφιση στις αρθρώσεις σας.

Επαρκής ύπνος
Η κατάλληλη ανάπαυση στους μύες σας είναι αναμφισβήτητα σημαντική για τη μείωση της φλεγμονής και του πρηξίματος των αρθρώσεων. Σημειώστε, είναι το σώμα σας. Επομένως, να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να ξεκουραστείτε επαρκώς για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα σας.

Θεραπεία με κρύο και ζέστη
Για να ανακουφίσετε τον πόνο και να μειώσετε το πρήξιμο των αρθρώσεων, μπορείτε να ρωτήσετε το γιατρό σας σχετικά με τη θεραπεία με θερμότητα και κρύο. Εφαρμόστε μια σακούλα με κρύο ή ζεστό νερό στις φλεγμονώδεις αρθρώσεις και αφήστε τη να καθίσει για 10 – 20 λεπτά όπως προτείνεται για την περίπτωσή σας.

Ιχθυέλαιο, πράσινο τσάι, τζίντζερ
Εκτός από τα συμπληρώματα και άλλα φάρμακα , το ιχθυέλαιο, το πράσινο τσάι και το τζίντζερ είναι ειδικά συστατικά που δείχνουν επαρκή αποτελέσματα και προσφέρουν άμεση ανακούφιση. Συνδυάστε τα στη διατροφή σας απρόσκοπτα για να αποτρέψετε την οστεοαρθρίτιδα.

Η οστεοαρθρίτιδα είναι ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε ένα επίπεδο όπου μπορεί να περιορίσει την κίνηση της προσβεβλημένης άρθρωσης. Δεν πρέπει κανείς να αγνοήσει τους πόνους των αρθρώσεων ή να τον καταστείλει με παυσίπονα. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να κατανοήσετε τη σωστή διατροφή, άσκηση και θεραπεία για την κατάστασή σας για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν την ιατρική περίθαλψη από επαγγελματία υγείας. Λόγω των μοναδικών ατομικών αναγκών, ο αναγνώστης θα πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό του για να προσδιορίσει την καταλληλότητα των πληροφοριών για την κατάσταση του αναγνώστη.

pharmeasy.in

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr