Συνταγή με φυσικό τονωτικό που ενισχύει και προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συνταγή με φυσικό τονωτικό που ενισχύει και προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα βότανα δεν έρχονται να αντικαταστήσουν τα χάπια. Έρχονται όμως να ενισχύσουν την υγεία μας και να υποστηρίξουν την θεραπεία μας γι αυτό πρώτα ενημερώστε τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Η παρακάτω συνταγή ροφήματος ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και λειτουργεί προληπτικά η υποστηρικτικά διατηρώντας ακμαίο το ανοσοποιητικό μας.

Τα συστατικά του αποδεδειγμένα υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος:

-ρίζα αστράγαλου (μισό κουταλάκι του γλυκού)
-ρίζα αγγελικής (ένα κουταλάκι του γλυκού)
-μέλι 1 (κουταλάκι του γλυκού).
-τζίντζερ 1 μικρό κομματάκι (μισό κουταλάκι του γλυκού)

Σχετικά με τα βότανα

Ο αστράγαλος , (θα το πάρετε σε μορφή μικρων κομματιών ξύλου)  είναι ένα εξέχον βότανο στην κινεζική ιατρική, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Η έρευνα δείχνει ότι η ρίζα μπορεί να τονώσει την αντίσταση στη μόλυνση είναι επίσης πάρα πολύ καλό βότανο σε όσους έχουν περάσει χημειοθεραπείες.

Μια μελέτη του Μαρτίου 2020 αποκάλυψε μάλιστα ότι η λήψη αστράγαλου για την πρόληψη της μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 είναι πλέον κοινή στην Κίνα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του SARS-CoV-2 ή της νόσου COVID-19.

Η ρίζα αγγελικής συναντάται στη Ρωσία και σε πολλά μέρη της Σκανδιναβίας. Η ρίζα έχει χρησιμοποιηθεί στην κινεζική ιατρική για τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων και συμπτωμάτων κρυολογήματος.

Άλλα βασικά συστατικά
Τόσο το μέλι όσο και το τζίντζερ είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Μέλι ενεργοποιεί την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στη μόλυνση και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Ο έλεγχος του πολλαπλασιασμού των κυττάρων είναι το κλειδί για την αναχαίτιση των ενοχλητικών ιών.

Τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδη δράση ενώ μπορεί και  να  βοηθήσει με τον μυϊκό πόνο.

Τρόπος παρασκευής.

Βράζουμε πρώτα τον αστράγαλο σε ένα μπρίκι. Μόλις αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το μέλι. Αφήνουμε το τσάι να γίνει χλιαρό και τότε προσθέτουμε και το μέλι. Απολαμβάνουμε.

Πηγή:www.healthline.com

Επιμέλεια -πληροφορίες Ζωή Κυροπούλου.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr