Θεραπευτικό Self-Massage αγιουρβέδας για αποτοξίνωση του δέρματος στο σώμα και την αποβολή του στρες  -με ζεστό λάδι! (video)

Θεραπευτικό Self-Massage αγιουρβέδας για αποτοξίνωση του δέρματος στο σώμα και την αποβολή του στρες -με ζεστό λάδι! (video)

Σου δείχνουμε παρακάτω πώς να κινητοποιήσεις την αποτοξινωτική διαδικασία του δέρματος κι του μυαλού σου.

Πρόκειται για μια θεσπέσια υπέροχη θεραπεία που ενισχύει το ανοσοποιητικό οδηγεί σε υπέροχο ύπνο αποβάλει τις τοξίνες και καθαρίζει από την κυτταρίτιδα!

Πως θα το κάνεις.

Το μασάζ με λάδι βελτιώνει την κυκλοφορία και την ελαστικότητα του σώματος, διώχνει τις τοξίνες και ηρεμεί το μυαλό, κάτι που βοηθά τον ξεκούραστο ύπνο. Επίσης, τρέφει και τονώνει όλους τους ιστούς και τα κανάλια του σώματος, βελτιώνοντας έτσι την ακεραιότητα και την αντοχή τους στις ασθένειες. Το μασάζ Abhyanga ή λαδιού πρέπει να γίνεται πάντα με ζεστό λάδι καθώς αυτό αυξάνει την απορρόφηση του λαδιού και άρα τη θεραπευτική του δράση. Αποτρέπει επίσης τη συμφόρηση των καναλιών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην κάνετε μασάζ κατά τη διάρκεια πυρετού, δυσπεψίας, διάρροιας, βήχα ή κρυολογήματος ή με γεμάτο στομάχι.

Ζεσταίνουμε 1⁄2 φλιτζάνι λάδι βάζοντας το μπουκάλι λαδιού σε μια κούπα με βρασμένο νερό και κάνουμε μασάζ
σε ολόκληρο το σώμα.

Πόδια 
• Κάντε μασάζ στα πόδια, συμπεριλαμβανομένων των πελμάτων, και στις αρθρώσεις των δακτύλων χρησιμοποιώντας μικρούς κύκλους.
• Με μια στρεβλωτική κίνηση και των δύο χεριών δουλέψτε την άρθρωση του αστραγάλου και το γόνατο.
• Κάντε μασάζ με μεγάλες κινήσεις από τον αστράγαλο μέχρι το γόνατο, μετά από το γόνατο στην άρθρωση του ισχίου.

Πλάτη και Γοφούς
• Ξεκινώντας από τον κόκκυγα, κάντε μασάζ στο ιερό οστό (βάση της σπονδυλικής στήλης), έξω από την κορυφή του ειλεού και το κάτω μέρος της πλάτης.
• Κάντε μασάζ στη σπονδυλική στήλη και προς τα έξω στην πλάτη με ευρείες κινήσεις και όσο σας επιτρέπει.
Κοιλιά και στήθος
• Απλώστε λάδι στην κοιλιά με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξεκινήστε από τον αφαλό με τη φορά των δεικτών του ρολογιού και διευρύνετε αργά τους κύκλους.
• Κάντε μασάζ πάνω από το στέρνο και έξω από το στήθος, τις πλευρές και το κολάρο μέχρι την άρθρωση του ώμου (οι γυναίκες πρέπει να τελειώνουν με μια φθίνουσα σπειροειδή κίνηση γύρω από το στήθος).

Χέρια
• Δουλέψτε τα χέρια  με παρόμοιο τρόπο με τα πόδια, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις αρθρώσεις.

Κεφάλι
• Ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας ζεστό λάδι στο στεφάνι και κάντε μασάζ προς τα έξω στο τριχωτό της κεφαλής. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους κροτάφους, την περιοχή πίσω από τα αυτιά και τη βάση του κρανίου. Κάντε μασάζ στα αυτιά από την κορυφή, κατά μήκος του χείλους μέχρι τους λοβούς.

Χαλαρώστε σε ένα ζεστό μέρος για 5-10 λεπτά μετά το μασάζ σας πριν κάνετε ένα ζεστό ντους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr