Μαύροι κύκλοι: τι συμβουλεύει η αισθητικός

Μαύροι κύκλοι: τι συμβουλεύει η αισθητικός

Η Αισθητικός Πέγκυ Κύρκου μας εξηγεί πώς δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και τι μπορούμε να κάνουμε για να ξαναβρούμε το λαμπερό μας βλέμμα, με φυσικό τρόπο.
Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι η πιο λεπτή απ’ όλο μας το σώμα. Κατά προσέγγιση είναι 0,5mm λεπτότερη σε σχέση με τα 2mm που είναι το δέρμα στο υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό φυσικά την καθιστά και πιο ευαίσθητη. Πολλές φορές οι μαύροι κύκλοι είναι εμφανή αιμοφόρα αγγεία του δέρματος.

Πού οφείλονται;

 

Στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων παίζει μεγάλο ρόλο η κληρονομικότητα. Εάν το δέρμα είναι λεπτό φαίνονται πιο πολύ οι μαύροι κύκλοι. Επίσης, η δομή των οστών στο πρόσωπο επηρεάζει, αν δηλαδή το κόκκαλο κάτω από το μάτι είναι πιο βαθύ.
Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να δημιουργηθούν και από τροφικές αλλεργίες που κάνουν το δέρμα κάτω από τα μάτια να φαίνεται πιο σκούρο.
Μια άλλη αιτία δημιουργίας μαύρων κύκλων είναι και διάφορα φάρμακα που διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια και κάνουν την περιοχή να μαυρίζει.

Ακόμη, μπορεί να οφείλονται και στη διατροφή. Η έλλειψη σιδήρου πιστεύεται ότι προκαλεί μαύρους κύκλους. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της περιόδου μπορεί επίσης να δημιουργηθούν μαύροι κύκλοι λόγω της αυξημένης ανάγκης για σίδηρο.
Σοβαρή αιτία μπορεί να είναι και η κούραση και η έλλειψη ύπνου.
Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει το κολλαγόνο του, γίνεται πιο λεπτό και δημιουργούνται μαύροι κύκλοι, ενώ μπορεί ακόμα να είναι σημάδι αφυδάτωσης ή υπερβολικής έκκρισης μελανίνης.

Πώς τους αντιμετωπίζουμε;
Αν και δεν υπάρχει μια θεραπεία η οποία να δίνει εντελώς τη λύση, υπάρχουν πολλοί τρόποι βελτίωσης.

Τοποθετήστε σακουλάκια τσαγιού, αφού τα αφήσετε να κρυώσουν ή ωμή πατάτα ή αγγούρι
Αν δεν έχετε κανένα από τα παραπάνω στο σπίτι, ένα βρεγμένο βαμβάκι το οποίο πρώτα έχετε βάλει για 10 λεπτά στην κατάψυξη θα βοηθήσει.
Κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, εμπλουτισμένες με βιταμίνη Κ και ρετινόλη βοηθούν στην απομάκρυνση των μαύρων κύκλων.
Η ξεκούραση και ο 8ωρος ύπνος είναι βασική θεραπεία για τους μαύρους κύκλους.
Ελαττώστε το αλάτι
Tο κάπνισμα δημιουργεί και επιδεινώνει την κατάσταση
Η σωστή διατροφή και ενυδάτωση του οργανισμού είναι ευεργετική, γι’ αυτό πίνετε πολύ νερό

Αν όμως θέλετε απλώς να τους καλύψετε με μακιγιάζ, προτιμήστε concealer με κίτρινη βάση, γιατί το ροζ το κάνει χειρότερο!

Πέγκυ Κύρκου
Αισθητικός
www.diatrofi.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr