Η αυθεντική βασιλόπιτα αμυγδάλου που λατρεύουν τα παιδιά (και οι μεγάλοι)

Η αυθεντική βασιλόπιτα αμυγδάλου που λατρεύουν τα παιδιά (και οι μεγάλοι)

Η πιο κλασική και αγαπημένη συνταγή για βασιλόπιτα.

Η αυθεντική βασιλόπιτα αμυγδάλου που λατρεύουν τα παιδιά (και οι μεγάλοι)
Βασιλόπιτα αμυγδάλουiStock
Βασιλόπιτα αμυγδάλου
Μερίδες: 10

Χρόνος προετοιμασίας: 15 Χρόνος μαγειρέματος: 40-50

Υλικά

300 γραμμ. αλεύρι
300 γραμμ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
300 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. βούτυρο
3 αβγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. ξύσμα ενός λεμονιού
1 ποτηράκι του λικέρ μπράντι
λίγο γάλα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

– Ανακάτεψε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

– Κόψε το βούτυρο σε κύβους, ρίξ’ το σε μπολ και χτύπησέ το με το μίξερ, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπώντας το βούτυρο, πρόσθεσε εναλλάξ τους κρόκους και τη ζάχαρη.

– Στη συνέχεια ρίξε το ξύσμα, την αμυγδαλόψιχα, λίγο λίγο το αλεύρι και το μπράντι. Εάν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, πρόσθεσε λίγο γάλα.

– Χτύπησε τα ασπράδια μαρέγκα με το μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και πρόσθεσέ τη λίγη λίγη στο μείγμα, ανακατεύοντας προσεκτικά.

– Βουτύρωσε ένα ταψάκι (ή μια φόρμα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου). Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.

– Ρίξε τη ζύμη στο ταψί και ψήσε τη βασιλόπιτα για 40-50 λεπτά. – Όταν ψηθεί, βγάλε τη βασιλόπιτα από το ταψί, άφησέ τη να κρυώσει και πασπάλισέ τη με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: shape.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr