Τρεις σπιτικές λύσεις απολέπισης για πιο λαμπερή επιδερμίδα

Τρεις σπιτικές λύσεις απολέπισης για πιο λαμπερή επιδερμίδα

Τρεις σπιτικές λύσεις απολέπισης για πιο λαμπερή επιδερμίδα

Για χρόνια, οι πλαστικοί μικρόκοκκοι κυριάρχησαν στα προϊόντα απολέπισης προσώπου και σώματος. Οι δερματολόγοι ενέκριναν αυτές τις ολοστρόγγυλες, μικρές πλαστικές μπάλες, διότι απομακρύνουν απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το πρόσωπο και το λαιμό, χωρίς να απαιτείται υπερβολικό τρίψιμο ή ξύσιμο.
Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι αυτά τα μικρά σφαιρίδια περνούν σε λίμνες και ωκεανούς, μολύνοντας το νερό και προκαλώντας σύγχυση στα ψάρια (νομίζουν ότι είναι βρώσιμη ύλη),με αποτέλεσμα οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες να έχουν συμφωνήσει στην κατάργησή τους.
Μην ανησυχείτε ωστόσο, αφού η Φύση μάς έχει δώσει όλα τα απαραίτητα υλικά για να δημιουργήσουμε τις δικές μας αλοιφές απολέπισης:

Λεπτοί σπόροι

Οι αλοιφές με σπόρους βρώμης ή τριμμένο αμύγδαλο περιέχουν λεπτοαλεσμένες ίνες που φροντίζουν απαλά τους πόρους. Αυτές οι αλοιφές είναι ιδανικές για το ευαίσθητο δέρμα στο στήθος και το πρόσωπο. Το πλιγούρι βρώμης μπορεί επίσης να απαλύνει τη φλεγμονή και είναι πολύ αποτελεσματικό για τα εξανθήματα, τη φαγούρα και το οίδημα.

Ζάχαρη

Οι ευεργετικές τις ιδιότητές της για την επιδερμίδα μας έχουν διττό ρόλο. Η ζάχαρη είναι μια ουσία που την “ανέχεται” σχεδόν κάθε τύπος δέρματος επειδή διαλύεται γρήγορα, κάτι που σημαίνει ότι συγκρατεί την υγρασία, αφήνοντας το δέρμα σας απαλό και ενυδατωμένο. Επίσης, εκτός από την μείωση της ξηρότητας στα χέρια και τα πόδια, η ζάχαρη λειτουργεί καλά ως υλικό απολέπισης των χειλιών και μπορεί ακόμη να προστεθεί στα καθημερινά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σας. Για παράδειγμα, μην διστάσετε να προσθέσετε μια κουταλιά ζάχαρης στην ποσότητα conditioner που βάζετε στο λούσιμο και να κάνετε ένα καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Η ζάχαρη διαλύεται και δεν αφήνει κατάλοιπα στα μαλλιά.

Κόκκοι καφέ

Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο σε καλά αλεσμένους κόκκους καφέ και κάντε απαλή απολέπιση στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα σας με κινήσεις από τα πόδια προς το επάνω μέρος του κορμού. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε στη μείωση των πρησμένων περιοχών όπου έχει συσσωρευτεί υγρό, ενώ ταυτόχρονα θα κάνετε και μια καλή απολέπιση στην επιδερμίδα σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr