Όλα τα μυστικά ομορφιάς των Ιαπωνέζων στα οποία οφείλουν την αλαβάστρινη επιδερμίδα και τα γυαλιστερά μαλλιά τους!

Όλα τα μυστικά ομορφιάς των Ιαπωνέζων στα οποία οφείλουν την αλαβάστρινη επιδερμίδα και τα γυαλιστερά μαλλιά τους!

Αυτά είναι τα μυστικά ομορφιάς των Ιαπωνέζων για τέλεια επιδερμίδα και μαλλιά

Οι Ιαπωνέζες είναι γνωστές για την υπέροχη επιδερμίδα τους και τα λαμπερά μαλλιά τους. Ποια είναι τα καθημερινά μυστικά ομορφιάς τους;

Φύκια

Ένα από τα πιο σημαντικά αντιγυραντικά φαγητά είναι τα φύκια τα οποία αποτελούν και τη βάση πολλών γιαπωνέζικων καλλυντικών. Τα φύκια είναι πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά και βιταμίνη C ενώ κάνουν πολύ καλό στην καταπολέμηση των κοκκινίλων και στη διατήρηση μίας νεανικής επιδερμίδας. Επίσης χρησιμοποιούνται ως σαμπουάν και κοντίσιονερ όταν αναμειγνύονται με νερό.

Ρύζι

Το ρύζι είναι μέρος της γιαπωνέζικης διατροφής εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Παίζει, όμως, πολύ σημαντικό ρόλο και στην φροντίδα της επιδερμίδας. Η σκόνη ρυζιού χρησιμοποιείται σαν φυσικό σαπούνι για το πλύσιμο του προσώπου ενώ το λάδι από ρύζι είναι τέλειο για την ενυδάτωση και τον καθαρισμό του προσώπου από το μακιγιάζ.

Ρούχα για πλύσιμο

Οι Ιαπωνέζες χρησιμοποιούν λευκά ρούχα από καθαρό βαμβάκι για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα τους. Οι φυσικές ίνες του ρούχου καθαρίζουν τέλεια την επιδερμίδα και της κάνουν μία υπέροχη φυσική απολέπιση.

Τρίψιμο του δέρματος

Το στεγνό τρίψιμο χρησιμοποιείται από πολλές γυναίκες στον κόσμο αλλά οι Ιαπωνέζες το χρησιμοποιούν συνεχώς. Παίρνοντας μία απαλή βούρτσα κάνουν μασάζ στο δέρμα τους προετοιμάζοντάς το για κάθε άλλου είδους θεραπεία, όπως είναι η ενυδάτωση. Η αύξηση της κυκλοφορίας είναι το εμφανές αποτέλεσμα αλλά το στεγνό τρίψιμο προετοιμάζει επίσης την επιδερμίδα για να δεχτεί τέλεια την ενυδάτωση που θα της προσφέρουν μετά.

Ενυδάτωση με ξύλο

Οι Ιαπωνέζες έχουν μία μοναδική τεχνική για να βάζουν την κρέμα ενυδάτωσης στην επιδερμίδα τους. Αντί να την απλώνουν απαλά χτυπάνε με χαστουκάκια την περιοχή στην οποία θέλουν να την απλώσουν για να βελτιώσουν την κυκλοφορία. Μία καλή κυκλοφορία είναι πολύ σημαντική για την παραγωγή του κολαγόνου και για μία νεανική επιδερμίδα.

Ψάρι

Κατά μέσο όρο οι Ιαπωνέζες τρώνε 10 φορές περισσότερο ψάρι ετησίως από τις Αμερικανίδες. Ο συνδυασμός της χαμηλής σε λιπαρά πρωτεϊνης με τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους για να κάνουν την επιδερμίδα τους να λάμπει.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχεται σε πολλά Ιαπωνέζικα καλλυντικά και διατηρεί γενικότερα όλο το σώμα νεανικό και υγιές. Το να πίνεις 2 φλυτζάνια τσάι την ημέρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιείς τις ισχυρές αντιγυραντικές του πολυφενόλες. Ένα από τα μυστικά ομορφιάς των Ιαπωνέζων είναι το μπάνιο με πράσινο τσάι το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr