10 σπιτικές θεραπείες για το κρυολόγημα και την γρίπη.

10 σπιτικές θεραπείες για το κρυολόγημα και την γρίπη.

Αντιμετωπίστε το κρυολόγημά σας στο σπίτι
Το να είσαι άρρωστος, ακόμα και όταν είσαι σπίτι στο κρεβάτι, δεν είναι διασκεδαστικό. Ο συνδυασμός πόνου στο σώμα , πυρετός , ρίγη και ρινική συμφόρηση μπορεί να είναι αρκετός για να κάνει οποιονδήποτε δυστυχισμένο.

Υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες που μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματά σας και να σας επαναφέρουν στο φυσιολογικό. Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε άρρωστοι μετά από μερικές εβδομάδες, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας. Εάν έχετε δυσκολία στην αναπνοή, έχετε γρήγορο καρδιακό παλμό , αισθάνεστε λιποθυμία ή αντιμετωπίζετε άλλα σοβαρά συμπτώματα, ζητήστε ιατρική βοήθεια νωρίτερα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε ποιες θεραπείες για το κρυολόγημα και τη γρίπη μπορείτε να πραγματοποίησετε στο σπίτι.

Κοτόσουπα
Η κοτόσουπα μπορεί να μην είναι μια θεραπεία για όλα, αλλά είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν είστε άρρωστοι. Έρευνες υποδεικνύουν ότι η απόλαυση ενός μπολ κοτόσουπας με λαχανικά, παρασκευασμένη από το μηδέν ή ζεσταμένη από κονσέρβα, μπορεί να επιβραδύνει την κίνηση των ουδετερόφιλων στο σώμα σας. Τα ουδετερόφιλα είναι ένας κοινός τύπος λευκών αιμοσφαιρίων. Βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από μολύνσεις. Όταν κινούνται αργά, παραμένουν πιο συγκεντρωμένα στις περιοχές του σώματός σας που απαιτούν τη μεγαλύτερη θεραπεία.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η κοτόσουπα ήταν αποτελεσματική για τη μείωση των συμπτωμάτων των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού ιδιαίτερα. Η σούπα με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο έχει επίσης μεγάλη θρεπτική αξία και σας βοηθά να είστε ενυδατωμένοι. Είναι μια καλή επιλογή, ανεξάρτητα από το πώς νιώθετε.

Τζίντζερ
Τα οφέλη για την υγεία της ρίζας τζίντζερ έχουν διαφημιστεί εδώ και αιώνες, αλλά τώρα έχουμε επιστημονική απόδειξη για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Μερικές φέτες ακατέργαστης ρίζας τζίντζερ σε βραστό νερό μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση του βήχα ή του πονόλαιμου . Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί επίσης να αποκρούσει τα αισθήματα ναυτίας που τόσο συχνά συνοδεύουν τη γρίπη. Για παράδειγμα,μια μελέτη διαπίστωσε ότι μόνο 1 γραμμάριο τζίντζερ μπορεί να «ανακουφίσει την κλινική ναυτία διαφόρων αιτιών».

Μέλι
Το μέλι έχει μια ποικιλία αντιβακτηριακών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων. Η κατανάλωση μελιού σε τσάι με λεμόνι μπορεί να ανακουφίσει τον πονόλαιμο. Η έρευνα δείχνει ότι το μέλι είναι επίσης ένα αποτελεσματικό κατασταλτικό του βήχα. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χορήγηση 10 γραμμαρίων μελιού στα παιδιά πριν τον ύπνο μείωσε τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του βήχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά κοιμόντουσαν πιο ήσυχα, κάτι που επίσης βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.

Δεν πρέπει ποτέ να δίνετε μέλι σε παιδί μικρότερο του 1 έτους, καθώς συχνά περιέχει σπόρια αλλαντίασης. Αν και είναι συνήθως αβλαβή για τα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες, το ανοσοποιητικό σύστημα των βρεφών δεν είναι σε θέση να τα καταπολεμήσει.

 

Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει την ένωση αλλισίνη, η οποία μπορεί να έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το συμπλήρωμα σκόρδου στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Σύμφωνα μεκαποια ερευνα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε να αρρωστήσετε εξαρχής.

Πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα σχετικά με τα πιθανά οφέλη του σκόρδου στην καταπολέμηση του κρύου. Στο μεταξύ, η προσθήκη περισσότερου σκόρδου στη διατροφή σας μάλλον δεν θα βλάψει.

Echinacea


Οι ιθαγενείς της Αμερικής χρησιμοποιούν το βότανο και τη ρίζα του φυτού εχινάκειας για τη θεραπεία λοιμώξεων για περισσότερα από 400 χρόνια. Τα ενεργά συστατικά του περιλαμβάνουν φλαβονοειδή, χημικές ουσίες που έχουν πολλά θεραπευτικά αποτελέσματα στον οργανισμό. Για παράδειγμα, τα φλαβονοειδή μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσουν τη φλεγμονή .

Η έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του βοτάνου στην καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης ήταν ανάμεικτη. Αλλά ένα συμπέρασμα προτείνειότι η λήψη εχινάκειας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κοινού κρυολογήματος κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό. Μπορεί επίσης να μειώσει τη διάρκεια ενός κρυολογήματος. Εάν είστε υγιής ενήλικας, σκεφτείτε να πάρετε 1 έως 2 γραμμάρια ρίζας ή βοτάνου εχινάκειαςως τσάι , τρεις φορές την ημέρα, για όχι περισσότερο από μία εβδομάδα.

Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στο σώμα σας και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μαζί με λάιμ, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, φυλλώδη λαχανικά και άλλα φρούτα και λαχανικά, τα λεμόνια είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C. Η προσθήκη φρέσκου χυμού λεμονιού σε ζεστό τσάι με μέλι μπορεί να μειώσει τα φλέγματα όταν είστε άρρωστοι. Η κατανάλωση ζεστής ή κρύας λεμονάδας μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Αν και αυτά τα ροφήματα μπορεί να μην καθαρίσουν πλήρως το κρυολόγημά σας, μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε τη βιταμίνη C που χρειάζεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Λαμβάνοντας αρκετή βιταμίνη C μπορεί να ανακουφίσει λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και άλλες ασθένειες.

Προβιοτικά
Τα προβιοτικά είναι «φιλικά» βακτήρια και μαγιά που βρίσκονται στο σώμα σας, σε ορισμένες τροφές και συμπληρώματα. Μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το έντερο και το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιή καιδείχνει η έρευναΑξιόπιστη πηγή ότι τα προβιοτικά μπορεί να μειώσουν την πιθανότητα να αρρωστήσετε με λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

Για μια νόστιμη και θρεπτική πηγή χρήσιμων βακτηρίων, συμπεριλάβετε στη διατροφή σας το προβιοτικό γιαούρτι . Εκτός από τα πιθανά οφέλη του για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το γιαούρτι είναι ένα υγιεινό σνακ που παρέχει άφθονη πρωτεΐνη και ασβέστιο . Αναζητήστε προϊόντα που αναγράφουν ζωντανά βακτήρια στην ετικέτα.

Αλλες επιλογές

Θαλασσινό νερό
Γαργάρες με αλατόνερο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψηλοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Μπορεί επίσης να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Για παράδειγμα, μπορεί να ανακουφίσει τον πονόλαιμο και τη ρινική συμφόρηση.

Οι γαργάρες με αλατόνερο μειώνουν και χαλαρώνουν τη βλέννα, η οποία περιέχει βακτήρια και αλλεργιογόνα. Για να δοκιμάσετε αυτό το φάρμακο στο σπίτι, διαλύστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα γεμάτο ποτήρι νερό. Γυρίστε το γύρω από το στόμα και το λαιμό σας. Μετά φτύστε το.

Υγρασία
Η γρίπη ευδοκιμεί και εξαπλώνεται πιο εύκολα σε ξηρά περιβάλλοντα. Η δημιουργία περισσότερης υγρασίας στο σπίτι σας μπορεί να μειώσει την έκθεσή σας σε αυτόν τον ιό που προκαλεί τη γρίπη. Η αυξημένη υγρασία μπορεί επίσης να μειώσει τη φλεγμονή της μύτης, καθιστώντας ευκολότερη την αναπνοή όταν είστε άρρωστοι. Η προσωρινή προσθήκη ενός υγραντήρα δροσερής ομίχλης στην κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο άνετα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα το χειμώνα, όταν η ξηρή θερμότητα σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας. Η προσθήκη μερικών σταγόνων ελαίου ευκαλύπτου μπορεί επίσης να τονώσει την αναπνοή σας.

Θυμηθείτε, το νερό που χρησιμοποιείται στους υγραντήρες πρέπει να αλλάζει καθημερινά για να σταματήσει η ανάπτυξη μούχλας και άλλων μυκήτων. Για το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς υγραντήρα, κάντε ένα μεγάλο ντους ή χαλαρώστε σε ένα μπάνιο με ατμό.

Ζεστά μπάνια
Τα ζεστά μπάνια μπορούν επίσης να μειώσουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης στους ενήλικες. Προσθέτωντας αλάτι Epsom και  μαγειρική σόδα στο νερό, μπορούν να μειωθούν οι πόνους του σώματος. Η προσθήκη μερικών σταγόνων αιθέριου ελαίου , όπως δέντρο τσαγιού, άρκευθος, δεντρολίβανο, θυμάρι, πορτοκάλι, λεβάντα ή ευκάλυπτος, μπορεί επίσης να έχει καταπραϋντική δράση.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr