13  συνταγές “κλειδιά” ομορφιάς, με ελαιόλαδο.

13 συνταγές “κλειδιά” ομορφιάς, με ελαιόλαδο.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλες σας, είτε παρακολουθείτε τα άρθρα του περιοδικού μας τακτικά είτε όχι, οι συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο είναι πραγματικά πολυάριθμες και όλες, μία προς μία, εκπληκτικές ως προς τα αποτελέσματά τους.
Από τα μαλλιά μέχρι τα νύχια των κάτω άκρων, όλα, ένα προς ένα, τα σημεία του προσώπου και του σώματός μας μπορούν να περιποιηθούν κατάλληλα και εξαιρετικά εφαρμόζοντας ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα διάφορες συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο.
Άλλες συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο απαιτούν την ανάμειξή του με ένα, δύο ή και περισσότερα άλλα φυσικά υλικά, ενώ ορισμένες δε χρειάζονται τίποτε άλλο παρά μόνο το αγνό λάδι με το οποίο κάθε ελληνικό νοικοκυριό είναι εξοπλισμένο.
Πάμε να δούμε τις 13 ξεχωριστές συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο που το διαδικτυακό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα έχει ετοιμάσει να σας παρουσιάσει!

Συγγραφέας Ιωάννα Φωτοπούλου 

 

Κυτταρίτιδα


Περιοχές του γυναικείου σώματος όπως είναι οι γλουτοί, οι μηροί και η κοιλιά είθισται να αποκαλύπτουν τις κακές διατροφικές μας συνήθειες, κάνοντας αισθητή την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο ως βασικό συστατικό για 2 διαφορετικές συνταγές μπορείτε να μειώσετε και σταδιακά να εξαλείψετε την κυτταρίτιδα σε όποιο σημείο του κορμιού σας εμφανίζεται.

Απλή συνταγή για μείωση κυτταρίτιδας:
Ελαιόλαδο
Κατακάθι ελληνικού καφέ.

Αναμειγνύεται λίγο ελαιόλαδο με το κατακάθι από μία κούπα ελληνικού καφέ. Τρίβετε με τα δάχτυλά σας το μείγμα των δύο υλικών πάνω στις περιοχές που έχετε κυτταρίτιδα. Οι κινήσεις των δαχτύλων σας πρέπει να είναι κυκλικές, έντονες και να ξεκινούν από κάτω προς τα πάνω στην κάθε περιοχή που θα το κάνετε. Τέλος, ξεπλένετε με κρύο νερό βρύσης. Το έντονο αυτό μασάζ πρέπει να έχει αρκετή διάρκεια ώστε να είναι αποτελεσματικό, π.χ. 5 λεπτά. Όσον αφορά στη συχνότητα επανάληψης της εν λόγω μεθόδου, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός· όσο πιο συχνά μπορείτε και έχετε χρόνο και διάθεση.

Σύνθετη συνταγή για μείωση κυτταρίτιδας:
Μισή κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
Μισή κούπα αλεσμένος ελληνικός καφές
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας ή καστορέλαιο.

Βάζετε τη ζάχαρη και τον ελληνικό καφέ σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το άλλο έλαιο (καστορέλαιο ή λάδι καρύδας) και ανακατεύετε πολύ καλά. Μία από τις καλύτερες σπιτικές συνταγές με ελαιόλαδο είναι έτοιμη να απλωθεί πάνω στα σημεία όπου βρίσκεται η κυτταρίτιδα και να εφαρμοστεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αναφέρθηκε στην προαναφερόμενη, πιο απλή, συνταγή.

Σκάσμενες φτέρνες

Ένα εξίσου αντιαισθητικό κι ενοχλητικό – ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες – πρόβλημα είναι αυτό των σκασμένων και ξηρών φτερνών που εμείς οι γυναίκες είμαστε επιρρεπείς στο να αποκτάμε δυστυχώς. Μια από τις καλύτερες συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο έχει να κάνει με τις σκασμένες φτέρνες και το πώς να απαλλαγούμε άμεσα από αυτές. Επειδή η διαδικασία αυτή τη φορά είναι κάπως περίπλοκη, δώστε προσοχή!

Συνταγή για άμεση αντιμετώπιση σκασμένων φτερνών:
1 κουταλιά της σούπας βαζελίνη (την κλασική που κοστίζει 1 – 2 ευρώ)
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Κρυσταλλική ζάχαρη.

Αφήνετε τα πόδια σας μέσα σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό για 5 – 10 λεπτά της ώρας. Είναι σημαντικό το νερό να παραμείνει χλιαρό και να μην παγώσει. Γι’ αυτό, είτε βάζετε εξ αρχής ζεστό νεράκι είτε το αλλάζετε ενδιάμεσα. Σε ένα φλιτζάνι, γεμίζετε το ¼ – 1/3 του με ελαιόλαδο και προσθέτετε μπόλικη λευκή ή καστανή κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύετε. Σε ένα δεύτερο φλιτζάνι ή μπολ, τοποθετείτε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας βαζελίνη και το χυμό από ένα στυμμένο λεμόνι. Ανακατεύετε και αυτό το μείγμα. Βγάζετε το ένα πόδι από τη λεκάνη με το νερό και αλείφετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα ελαιόλαδου και ζάχαρης. Τρίβετε πολύ καλά και σχετικά έντονα την περιοχή των ξηρών και σκασμένων φτερνών σας για τουλάχιστον 3 λεπτά. Ξαναβάζετε το πόδι στη λεκάνη ενώ παράλληλα κάνετε το ίδιο με το μείγμα ελαιόλαδου – ζάχαρης και για το άλλο πόδι. Εν συνεχεία, σκουπίζετε λίγο το κάθε πόδι σας και αλείφετε στο καθένα τη μισή ποσότητα από το δεύτερο μείγμα, αυτό με τη βαζελίνη και το χυμό λεμονιού. Μόλις εφαρμοστεί σε όλη την έκταση του σκασμένου πέλματος το δεύτερο μείγμα, τυλίγετε πολύ καλά το πόδι σας με μία μεμβράνη τροφίμων και φοράτε μία βαμβακερή κάλτσα. Αφήνετε τη θεραπεία για τις σκασμένες φτέρνες να δράσει όλη τη νύχτα, αν είναι εφικτό, διαφορετικά τουλάχιστον 2 ώρες μέσα στη μέρα σας. Τέλος, βγάζετε τη μεμβράνη και ξεπλένετε τα πέλματά σας με νερό βρύσης. Μπορείτε να εκτελείτε τη θεραπεία για τις σκασμένες φτέρνες όσο συχνά επιθυμείτε.

Απολέπιση προσώπου
Τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα πρέπει όλες μας να κάνουμε μία καλή απολέπιση στο πρόσωπό μας έτσι ώστε να φεύγουν τα νεκρά κύτταρα που το καθιστούν κάπως γερασμένο και θαμπό και να αποκτάμε αμέσως μία υγιή όψη και ένα λαμπερό δερματάκι. Μάλιστα, για όποιες από εσάς βάφεστε, αν θέλετε να μάθετε πώς να μείνει το μακιγιάζ σας σταθερό και αναλλοίωτο για ολόκληρη τη μέρα ή τη βραδιά σας η απολέπιση του προσώπου σας αποτελεί το πρωταρχικό βήμα σας πριν βαφτείτε κάθε φορά. Για την απολέπιση του γυναικείου προσώπου, έχουμε να σας δώσουμε δύο συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο:

Συνταγή απολέπισης προσώπου:
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολάκι, τοποθετείτε την κρυσταλλική ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τα δύο υλικά σας και το σπιτικό scrub προσώπου είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί επί τόπου. Σε αμακιγιάριστο και ελαφρώς βρεγμένο πρόσωπο, απλώνετε το μείγμα με τα δάχτυλα και κάνετε ένα σχετικά έντονο μασάζ κυκλικών κινήσεων σε όλο το πρόσωπό σας, πλην της περιοχής των χειλιών και των ματιών σας. 1 – 2 λεπτά μασάζ επαρκούν. Ξεπλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό βρύσης και το σκουπίζετε ταμποναριστά με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Εναλλακτική συνταγή απολέπισης προσώπου:
1 κουταλιά της σούπας από κόκκους ελληνικού καφέ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολάκι, αναμειγνύετε τον ελληνικό καφέ με το ελαιόλαδο και ακολουθείτε την ίδια ακριβώς διαδικασία με την προαναφερθείσα.

Απαλά και ελαφρώς φουσκωμένα χείλη χωρίς σκασίματα
Για να αποκτήσετε σαρκώδη χείλη, που να μην είναι σκασμένα, αντιθέτως να είναι απαλά, ενυδατωμένα και τέλεια βάση για ένα ωραίο κραγιόν, δεν έχετε παρά να εκτελέσετε μία από τις εξίσου υπέροχες συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο που είναι κατάλληλες για την απολέπιση, την ενυδάτωση και την ταυτόχρονη μικρή αύξηση της επιφάνειας των χειλιών σας.

Συνταγή για σπιτικό lip balm/lip scrub νούμερο 1:


Λίγο ελαιόλαδο
Λίγος ελληνικός καφές σε κόκκους.
Σε ένα μικρό δοχείο ή ακόμα και πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, τοποθετείς και ανακατεύεις τα δύο αυτά υλικά. Απλώνει το μείγμα σε άβαφα και ελαφρώς βρεγμένα χείλη και τρίβεις τα χείλη σου για 1 – 2 λεπτά. Έπειτα, ξεπλένεις με κρύο νερό βρύσης. Τέλος, τρίβεις με την οδοντόβουρτσά σου την επιφάνεια των χειλιών σου για ακόμη 1 λεπτό. Έτοιμη!

Συνταγή για σπιτικό lip balm/lip scrub νούμερο 2:

Λίγο ελαιόλαδο
Λίγη βαζελίνη
Λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.
Παρομοίως, ανακατεύεις τα τρία αυτά υλικά μεταξύ τους και ακολουθείς την ίδια διαδικασία εφαρμογής με την παραπάνω.

Ξηρά και σκασμένα χέρια
Αν τα χέρια σας ξηραίνονται εύκολα, πόσο μάλλον εάν η ξηροδερμία είναι τόσο έντονη που να οδηγεί συχνά πυκνά σε σκασίματα, τότε είναι απαραίτητο να απλώνετε ελαιόλαδο στα χέρια σας όσο πιο συχνά μέσα στην εβδομάδα σας μπορείτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα ολιγόλεπτο (τουλάχιστον 3λεπτο) μασάζ με σκέτο ελαιόλαδο. Το αποτέλεσμα που θα δείτε άμεσα είναι πολύ καλύτερο από τις ενυδατικές κρέμες χεριών.

Νύχια που σπάνε και δε μακραίνουν
Αν είστε από τις κοπέλες εκείνες που για μήνες ολόκληρους έβαζαν το ένα ψεύτικο νύχι μετά το άλλο, έκαναν το ένα ημιμόνιμο μανικιούρ μετά το άλλο και δεν άφηναν τα νύχια τους να ξεκουραστούν, τότε σίγουρα έχετε ανάγκη το ελαιόλαδο. Επίσης, αν είστε από τις γυναίκες που κάνουν συνεχώς δουλειές στο σπίτι, πιάνουν χλωρίνες, πλένουν πιάτα και τα συναφή, τότε σίγουρα τα νύχια σας θα δυσκολεύονται να μεγαλώσουν, ενώ συγχρόνως θα σας σπάνε εύκολα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχετε να κάνετε είναι πολύ απλό:
Τρόπος θεραπείας, ενδυνάμωσης και επιμήκυνσης των νυχιών:
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο σκόρδο (προαιρετικά).

Οσο πιο συχνά μπορείτε, αφιερώνετε περίπου 10 λεπτά για να εκτελέσετε μία από τις ξεχωριστές συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο που έχει να κάνει με τα νύχια (χεριών και ποδιών). Στάζετε μία σταγόνα ελαιόλαδο στην επιφάνεια κάθε δάχτυλου ξεχωριστά και κάνετε 1 λεπτό μασάζ στο καθένα. Το μασάζ πρέπει να γίνεται σε ολόκληρη την επιφάνεια του νυχιού σας αλλά και να επικεντρώνεται στο σημείο που είναι πίσω από το νύχι, πίσω από το πετσάκι, πάνω από το δάχτυλο, έτσι ώστε πέρα από ενδυνάμωση και ενυδάτωση του νυχιού να επιτευχθεί και γρήγορο μεγάλωμά τους. Συμπληρωματικά και προαιρετικά, μπορείτε έπειτα να περνάτε ένα ξεφλουδισμένο δάκρυ σκόρδου πάνω από το κάθε νύχι για extra αποτέλεσμα.

Βαμμένα, αφυδατωμένα, θαμπά και καμένα μαλλιά

Στην περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι ξερά, αφυδατωμένα κι επομένως θαμπά, μερικές από τις πιο αποτελεσματικές συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε. Όποια κι αν επιλέξετε, θα χρειαστεί να την εφαρμόζετε 1 με 2 φορές την εβδομάδα, σε αντικατάσταση βέβαια οποιασδήποτε άλλης αγοραστής μάσκας μαλλιών του εμπορίου. Όσον αφορά στη διάρκεια που οι μάσκες μαλλιών χρειάζεται να μένουν στο κεφάλι σας, η πρότασή μας είναι τουλάχιστον 2 ώρες εντός της ημέρας σας, ενώ, αν είναι εφικτό, μπορείτε να τις αφήνετε όλη το βράδυ καθόσον κοιμάστε.

Μάσκα ενυδάτωσης και αποκατάστασης μαλλιών 1:
½ κούπα γάλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι.
Ζεσταίνετε το γάλα. Ρίχνετε το μέλι στο ζεστό γάλα μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά. Η μάσκα μαλλιών είναι έτοιμη. Την απλώνετε στα μαλλιά σας, τα οποία πρέπει να είναι είτε εντελώς στεγνά είτε ελαφρώς νωπά. Την απλώνετε στις ρίζες των μαλλιών σας κάνοντας μασάζ στο κρανίο αλλά και σε όλο το μήκος της τρίχας κι αμέσως τυλίγετε με μία πετσέτα. Για το λούσιμο, βάζετε πρώτα ένα χέρι σαμπουάν χωρίς να έχει βραχεί καθόλου πριν το μαλλί σας έτσι να φύγει αμέσως η λιπαρότητα των υλικών (γιατί αν βάλετε πρώτα νερό και βραχούν τα μαλλιά είναι σα να δημιουργείτε ένα στρώμα που κάνει το σαμπουάν να γλιστράει κι εν τέλει να μην καθαρίζει τελείως τη λιπαρότητα). Μετά, βάζετε κι ένα δεύτερο χέρι σαμπουάν.

Μάσκα ενυδάτωσης και αποκατάστασης μαλλιών 2:
1 κρόκος αβγού
1/3 του ποτηριού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι.
Χτυπάτε τον κρόκο από το αβγό μέσα σε ένα βαθύ πιάτο, όπως θα κάνατε τα αβγά στην ομελέτα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί. Εφαρμόζετε τη μάσκα όπως ανωτέρω.

Μάσκα ενυδάτωσης και αποκατάστασης μαλλιών 3:
1 ώριμο αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Σε ένα κουτάλι, αφαιρείτε το εσωτερικό του αβοκάντο, βγάζοντας το κουκούτσι του. Βάζετε το αβοκάντο στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε. Προσθέτετε το μέλι και το ελαιόλαδο στο πολτοποιημένο αβοκάντο. Με μία σπάτουλα ή το κουτάλι που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως ανακατεύετε καλά τα τρία υλικά σας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζετε με την ίδια διαδικασία που προαναφέραμε στην πρώτη μάσκα.

Απλή μάσκα ενυδάτωσης και αποκατάστασης μαλλιών 4:

Ελαιόλαδο.
Για την τέταρτη κατά σειρά μάσκα μαλλιών, θα χρειαστεί να απλώσετε μόνο του το ελαιόλαδο ακριβώς όπως είπαμε ότι πρέπει να κάνετε και με τις υπόλοιπες σπιτικές μάσκες ενυδάτωσης και αποκατάστασης της τρίχας. Σε καμία περίπτωση μη θεωρήσετε την εν λόγω μάσκα μαλλιών λιγότερο αποτελεσματική σε σύγκριση με τις προαναφερόμενες, διότι διαθέτει εξίσου υπέροχα αποτελέσμα

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr