΄΄Οποια κι αν είναι η ηλικία σου, δείξε νεότερη με αυτά τα μοναδικά μυστικά των ειδικών!

΄΄Οποια κι αν είναι η ηλικία σου, δείξε νεότερη με αυτά τα μοναδικά μυστικά των ειδικών!

Ξεκινήστε με το Primer
Εάν είστε αρκετά μεγάλοι για γραμμές γέλιου, μια ανανέωση περιποίησης δέρματος μπορεί να σας δώσει μια πιο φρέσκια και νεανική εμφάνιση. Το δέρμα μας στεγνώνει και λεπταίνει με την ηλικία, επομένως τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν πριν από πέντε χρόνια απο εμάς μπορεί να φαίνονται αρκετά ανεπαρκή σήμερα. Μια καλύτερη ρουτίνα απαιτεί το skin primer, σύμφωνα με τον Robin Rylant, τον διάσημο makeup artist που έχει συνεργαστεί με τη Celine Dion. Πρόκειται για ένα αστάρι υψηλής ποιότητας που γεμίζει τις μικρές ρυτίδες, καθιστώντας τις λιγότερο ορατές.

Foundation.Θέλει τον δικό του τρόπο.
Εάν εξακολουθείτε να απλώνετε το foundation απευθείας πάνω από το γερασμένο δέρμα, είναι πιθανό να προσθέσετε χρόνια στην εμφάνισή σας. Αυτό το παχύ top coat τείνει να σπάει σε βαθιές ρωγμές, οι οποίες φαίνονται πολύ χειρότερες από τις λεπτές γραμμές που προσπαθείτε να κρύψετε. Αντίθετα, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα, primer και μετά ένα ελαφρύ υγρό foundation για πρόσθετη ενυδάτωση που γεμίζει το δέρμα. Ο Ράιλαντ προτείνει να το χτυπήσετε απαλά με ένα σφουγγάρι, αντί να το τρίψετε.

Αποφύγετε τα μάτια του κλόουν


Η εφαρμογή κολακευτικού μακιγιάζ ματιών απαιτεί ακρίβεια. Δυστυχώς, η όραση τείνει να μειώνεται με την ηλικία. «Αν δεν βλέπεις το ίδιο καλά, μπορεί να μην κάνεις σωστά το μακιγιάζ», λέει ο Ryant. Τα αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν κλόουν ποσότητες σκιάς ματιών ή στραβά eyeliner. Η λύση: «Αποκτήστε έναν καλό μεγεθυντικό καθρέφτη».

Βελτιώστε το σχήμα του ματιού
Καθώς μεγαλώνουμε, τα βλέφαρα τείνουν να πέφτουν, οπότε ο στόχος είναι να τραβήξουμε την προσοχή μακριά από το βλέφαρο και προς το πραγματικό μάτι. Το eyeliner είναι το κλειδί. Εφαρμόστε το σε μια λεπτή λωρίδα κατά μήκος της γραμμής όπου ξεκινούν οι βλεφαρίδες, πάνω και κάτω. Αυτό θα βελτιώσει το σχήμα του ματιού σας και θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση των πιο πυκνών βλεφαρίδων. Χρησιμοποιήστε απαλές αποχρώσεις και ελαφρύ άγγιγμα όταν βάζετε σκιά ματιών.

Βάλτε ξανά τα φρύδια
«Τα φρύδια είναι εξαιρετικά σημαντικά γιατί πλαισιώνουν το πρόσωπο», λέει ο Ryant. Αλλά τα φρύδια τείνουν να γίνονται πιο λεπτά και πιο γκρίζα με την ηλικία. Για να «βάλετε ξανά τα φρύδια», η Ryant συνιστά να χρησιμοποιείτε μολύβι φρυδιών που συμπληρώνει το χρώμα των μαλλιών σας. Τοποθετώντας πούδρα πάνω από το μολύβι θα το βοηθήσει να παραμείνει στη θέση του. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν μόνιμα τατουάζ στα φρύδια, αλλά η FDA και οι Αναφορές Καταναλωτών έχουν εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με αυτήν την πρακτική.

Αιμορραγικό κραγιόν
Μην αφήνετε τα χείλη να «αιμορραγούν»
Λίγα πράγματα τραβούν την προσοχή στις ρυτίδες όπως το αιμορραγικό χρώμα των χειλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή το κραγιόν είναι κρέμα και τείνει να γλιστράει σε χαμηλά κενά — συμπεριλαμβανομένων των γραμμών γύρω από τα χείλη σας. Για να μην ταξιδεύει το χρώμα, χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα και μετά βάλτε τα χείλη με βάση πριν εφαρμόσετε κραγιόν.

Γεμίστε τα χείλη
Η Ryant προσφέρει τρία βήματα για να δημιουργήσετε πιο σαρκώδη, νεανικά χείλη. Ξεκινήστε καλύπτοντας τα χείλη με βάση. Στη συνέχεια, ευθυγραμμίστε τα χείλη και γεμίστε τα εντελώς με μολύβι. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο κραγιόν για να απλώσετε ένα κραγιόν που γεμίζει τα χείλη. Η Ryant βλέπει καλά αποτελέσματα, αν και το Consumer Reports προτείνει ότι η αύξηση μπορεί να είναι μέτρια. Επιλέξτε ένα χρώμα με αρκετή χρωστική για να ενισχύσετε τα χείλη χωρίς να είναι υπερβολικά φωτεινά.

Διατηρήστε τα χείλη υγρά
Ακόμη και η καλύτερης ποιότητας μακιγιάζ θα δυσκολευτεί να κρύψει τα ξηρά, ξεφλουδισμένα χείλη. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να ενυδατώνετε συχνά. Τα βάλσαμα για τα χείλη με βούτυρο καριτέ, βαζελίνη ή βιταμίνη Ε λειτουργούν καλά, λέει ο Ryant. Αναζητήστε ένα προϊόν με αντηλιακό για να προστατεύσετε από το φαινόμενο ξήρανσης του ήλιου. Εάν χρησιμοποιείτε κραγιόν παρατεταμένης χρήσης, φροντίστε να αφήσετε τον λεκέ να στεγνώσει εντελώς πριν εφαρμόσετε βάλσαμο για τα χείλη.

Λευκάνετε τα λεκιασμένα δόντια
Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση των επιφανειακών λεκέδων, ώστε τα δόντια σας να φαίνονται περίπου μία σκιά πιο ανοιχτά. Για να πάτε πιο βαθιά, δοκιμάστε λευκαντικά τζελ ή ταινίες με βάση το υπεροξείδιο. Αυτά τα προϊόντα λευκαίνουν το σμάλτο των δοντιών σας για να αλλάξετε το φυσικό χρώμα των δοντιών σας. Για τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, μια θεραπεία στο ιατρείο με τον οδοντίατρό σας μπορεί να κάνει τα δόντια ορατά πιο λευκά σε λιγότερο από μία ώρα. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές θεραπείες για να αποκτήσετε την επιθυμητή απόχρωση.

Αναζωογονήστε τα κουρασμένα μάτια

 

Εάν τα μάτια σας φαίνονται κουρασμένα, η πιο προφανής λύση μπορεί να είναι να ξεκουραστείτε περισσότερο. Ο ύπνος πυροδοτεί την απελευθέρωση ορμονών που βοηθούν το δέρμα να παραμείνει πιο παχύ και πιο ελαστικό. Για να μειώσετε το πρήξιμο των ματιών, μειώστε το αλάτι και μείνετε καλά ενυδατωμένοι. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ανακουφίσετε τα πρησμένα μάτια με δροσερές φέτες αγγουριού ή υγρά φακελάκια τσαγιού.

Μειώστε τους μαύρους κύκλους
Ο επαρκής ύπνος μπορεί επίσης να ελαχιστοποιήσει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Αλλά σε μερικούς ανθρώπους, ο αποχρωματισμός προέρχεται από την υπερβολική μελάγχρωση στο δέρμα. Σε αυτήν την περίπτωση, κρέμες που περιέχουν λευκαντικούς παράγοντες όπως ρετινόλη, υδροκινόνη, πράσινο τσάι ή βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσουν. Για να καμουφλάρετε τους μαύρους κύκλους, χρησιμοποιήστε ένα concealer μία σκιά πιο ανοιχτό από το δέρμα σας και κιτρινωπό. Φοράτε αντηλιακό SPF 30 καθημερινά.

Φορώ γυαλιά ηλίου


Τα γυαλιά ηλίου κάνουν τριπλό καθήκον στην προσπάθεια να δείχνουν νεότεροι. Ένα καλό ζευγάρι θα προστατεύσει το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια από τις βλάβες του ήλιου. Θα σας κρατήσει επίσης από το στραβισμό, μια κίνηση που μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου. Τέλος, τα γυαλιά ηλίου μπορεί να βοηθήσουν στην καθυστέρηση του καταρράκτη, στις θολές περιοχές στους φακούς των ματιών που μπορεί να μειώσουν την όρασή σας. Η μακροχρόνια έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καταρράκτη. Βεβαιωθείτε ότι έχουν φακούς UV 400.

Ενισχύστε την αραίωση των μαλλιών
Μπορείτε να δώσετε στα αραιά μαλλιά την ψευδαίσθηση του περισσότερου σώματος με μερικά απλά κόλπα styling. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα για να ανασηκώσετε τα μαλλιά και να προσθέσετε όγκο. Για να ρυθμίσετε το στυλ, χρησιμοποιήστε το κουμπί cool στο στεγνωτήρα μαλλιών σας. Το styling με hot rollers είναι μια άλλη καλή επιλογή. Αν ψάχνετε για έναν τρόπο χαμηλής συντήρησης για να προσθέσετε σώμα, η Ryant προτείνει μια περμανάντ.

Στοχεύστε τις ρυτίδες με ρετινοειδή
Αυτοί οι χημικοί συγγενείς της βιταμίνης Α μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των λεπτών ρυτίδων για μια πιο νεανική εμφάνιση. Οι κρέμες που απαιτούν συνταγή έχουν το καλύτερο ιστορικό, συμπεριλαμβανομένης της τρετινοΐνης, της ταραζοτίνης και των επώνυμων εκδόσεων τους. Μια λιγότερο ισχυρή, OTC μορφή είναι επίσης διαθέσιμη, που ονομάζεται ρετινόλη. Τα καλύτερα αποτελέσματα προέρχονται από τακτική χρήση για αρκετές εβδομάδες ή μήνες. Όλα μπορούν να προκαλέσουν ερυθρότητα, ερεθισμό, ξεφλούδισμα και μπορούν να κάνουν το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στον ήλιο.

Κάντε απολέπιση
Η απολέπιση απαλλάσσει τα νεκρά, ξηρά κύτταρα του δέρματος για να αποκαλύψει το πιο φρέσκο ​​δέρμα από κάτω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα, μαζί με ένα απολεπιστικό καθαριστικό, για να τρίψετε απαλά το πρόσωπο και το σώμα σας. Η τακτική απολέπιση θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του θαμπού, ξεφλουδισμένου δέρματος. Προσέξτε όμως να μην τρίψετε πολύ σκληρά γιατί μπορεί να αφήσετε το δέρμα ωμό και ερεθισμένο

Καταπολεμήστε το Crow’s Feet με AHA
Τα άλφα-υδροξυοξέα (AHAs) βρίσκονται σε φρούτα, ζαχαροκάλαμο, γάλα και άλλα τρόφιμα. Όταν εφαρμόζονται τοπικά, απολεπίζουν και αφαιρούν το εξωτερικό στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πιο εμφανή στο λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια. Μπορεί να εμφανιστεί ήπιος ερεθισμός και ερυθρότητα του δέρματος και το δέρμα σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στον ήλιο ενώ χρησιμοποιείτε AHA.

Εξασθένιση κηλίδων γήρανσης με υδροκινόνη
Η υδροκινόνη είναι το ενεργό συστατικό στις δημοφιλείς λευκαντικές κρέμες. Παρεμποδίζει την παραγωγή μελανίνης από το δέρμα, τη χρωστική ουσία που δίνει το χρώμα στις κηλίδες ηλικίας. Η υδροκινόνη διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή ή σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις με ιατρική συνταγή. Το Kojic acid είναι άλλο ένα ελαφρυντικό δέρματος που διατίθεται σε προϊόντα OTC ή με ιατρική συνταγή.

Καταπολεμήστε τις βλάβες με αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά είναι βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις βλάβες που προκαλούνται στο σώμα και το δέρμα σας από τις ελεύθερες ρίζες. Μπορείτε να τρώτε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά ή να εφαρμόζετε αντιοξειδωτικές κρέμες απευθείας στο δέρμα. Μελέτες δείχνουν ότι η τοπική βιταμίνη C μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Ελέγξτε με έναν δερματολόγο για προϊόντα που περιέχουν αρκετή βιταμίνη C για να είναι αποτελεσματικά.

Φάτε σολομό για πιο απαλό δέρμα


Ο σολομός προσφέρει έναν θησαυρό θρεπτικών συστατικών για το δέρμα. Είναι γεμάτο με πρωτεΐνη, ένα κρίσιμο δομικό στοιχείο για υγιές δέρμα. Και, μαζί με άλλα λιπαρά ψάρια, είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα-3 μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ρυτίδων διατηρώντας το δέρμα σφριγηλό.

Περιποιηθείτε τα χέρια σας
Το δέρμα στα χέρια έχει πολύ λίγο λιπώδη ιστό από κάτω και μπορεί εύκολα να ζαρώσει όταν στεγνώσει. Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να τραβήξει νερό στο δέρμα για να βοηθήσει τα χέρια να φαίνονται πιο σαρκώδη και πιο νεανικά. Αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ, βούτυρο καριτέ ή λάδι από σπόρους καρδάμου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρέμες λεύκανσης για να εξαφανίσετε τις κηλίδες γήρανσης στα χέρια.

Δυναμώστε τα νύχια σας
Αποτρέψτε τα εύθραυστα νύχια αποφεύγοντας τα σκληρά σαπούνια και την ενυδάτωση με παχύρρευστες κρέμες ή βαζελίνη. Τα συμπληρώματα βιταμίνης Β7, που ονομάζονται επίσης βιοτίνη, μπορεί να βοηθήσουν στην απαλότητα των εύθραυστων, εύθραυστων νυχιών. Ρωτήστε τον επαγγελματία υγείας σας ποιο ποσό είναι κατάλληλο για εσάς. Για να αποφύγετε τα αντιαισθητικά νύχια και τα νύχια που φυτρώνουν, φροντίστε να κόψετε σωστά τα νύχια σας. Ψάξτε για τσιμπίδες που έχουν σχήμα για να ακολουθούν τη φυσική καμπύλη του νυχιού.

Μαλακώστε τις φτέρνες σας
Μετά από δεκαετίες περπατήματος, οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν παχιά στρώματα δέρματος στις φτέρνες και τις μπάλες των ποδιών. Αν και είναι απίθανο να ανακτήσετε τα μαλακά πέλματα της νεότητάς σας, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να συρρικνώσετε τους κάλους. Ξεκινήστε βυθίζοντας τα πόδια σας σε ζεστό νερό. Μόλις το νεκρό δέρμα είναι υγρό, μπορεί να μπορείτε να αφαιρέσετε μέρος του τρίβοντας με ελαφρόπετρα.

Μην καπνίζετε
Ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους προστασίας από τις βλάβες του δέρματος είναι να αποφύγετε τα τσιγάρα. Μελέτες σε δίδυμα δείχνουν ότι οι καπνιστές έχουν δέρμα πιο ζαρωμένο και έως και 40% πιο λεπτό από τους μη καπνιστές. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο καπνός του τσιγάρου απελευθερώνει ένα ένζυμο που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, ενώσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη δομή και την ελαστικότητα του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό ευρέος φάσματος
Ίσως γνωρίζετε ότι το αντηλιακό μπορεί να απομακρύνει τις ρυτίδες εμποδίζοντας τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Γνωρίζατε όμως ότι το SPF αναφέρεται μόνο στην προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες Β; Αποδεικνύεται ότι οι υπεριώδεις ακτίνες Α μπορεί να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην πρόκληση ρυτίδων. Για να μπλοκάρετε τις ακτίνες UVA και UVB, αναζητήστε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος ή πολλαπλού φάσματος.

Για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα…
Εάν το πρόγραμμα φροντίδας στο σπίτι δεν σας δίνει την εμφάνιση που θέλετε, οι αισθητικές επεμβάσεις μπορούν να αποφέρουν πιο δραματικά αποτελέσματα. Ένας δερματολόγος μπορεί να ενισχύσει τις γραμμές του γέλιου με ενέσιμα πληρωτικά. Αυτά που προέρχονται από την βοτουλινική τοξίνη είναι δημοφιλή για την περιοχή των φρυδιών και δεν είναι τοξικά, παρά το όνομα. Το χημικό πίλινγκ και η δερμοαπόξεση μπορούν να απαλύνουν τις λεπτές γραμμές και τις κηλίδες γήρανσης. Και το laser resurfacing είναι αποτελεσματικό για τη μείωση των ρυτίδων και του αποχρωματισμού.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr