Η κορυφαία διατροφική συνήθεια κατά της χοληστερίνης

Η κορυφαία διατροφική συνήθεια κατά της χοληστερίνης

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν την κορυφαία και απλά διατροφική συνήθεια που συμβάλλει στην μείωση της χοληστερίνης μετά τα πενήντα.
Η κορυφαία διατροφική συνήθεια κατά της χοληστερίνης | 

Καθώς φτάνετε στην δεκαετία των πενήντα, το σώμα σας αναμένεται να περάσει από διάφορες αλλαγές. Μία από τις συχνότερες είναι τα επίπεδα της χοληστερίνης, που δυνητικά θα αυξηθούν. Ενώ πολλά πράγματα επηρεάζουν τη χοληστερόλη σας, όπως η διατροφή, το κάπνισμα, η άσκηση και η γενετική, η ηλικία σας παίζει εξίσου ρόλο.

Τα επίπεδα χοληστερόλης αυξάνονται φυσικά τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες καθώς μεγαλώνετε, με τις γυναίκες ωστόσο να βιώνουν συνήθως ακόμα μεγαλύτερη άνοδο μετά την εμμηνόπαυση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να κάνετε ό,τι μπορείτε σε αυτήν την ηλικία για να την διατηρήσετε σε φυσικά χαμηλά επίπεδα.

Διαλυτές φυτικές ίνες κατά της χοληστερίνης

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία από τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας, είναι να συμπεριλάβετε διαλυτές ίνες στη διατροφή σας.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης επειδή διαλύονται στο νερό για να σχηματίσουν ένα υλικό, που μπορεί να «προσδεθεί» στη χοληστερόλη, εξηγούν οι ειδικοί.

Που θα τις βρείτε
Όσον αφορά τους τύπους τροφών που πρέπει να καταναλώνετε, προτείνουν την βρώμη και οτιδήποτε παρασκευάζεται με αλεύρι βρώμης, φρούτα όπου μπορείτε να φάτε τη φλούδα, φασόλια, σπόροι και ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα,

Προσπαθήστε να τρώτε πλιγούρι βρώμης στο πρωινό, να τρώτε αμύγδαλα και ένα μήλο την ώρα του σνακ, να πασπαλίζετε με σπόρους τα δημητριακά σας ή το γιαούρτι σας και να προσθέτετε λίγα φασόλια στο μεσημεριανό σας γεύμα.

vita.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr