Περιποίηση προσώπου για την επιδερμίδα άνω των 40

Περιποίηση προσώπου για την επιδερμίδα άνω των 40

Τα βασικότερα tips και τα ενεργά συστατικά για να διορθώνουμε τα σημάδια του χρόνου και να επιβραδύνουμε τις φθορές της γήρανσης στην επιδερμίδα άνω των 40.
Περιποίηση προσώπου για την επιδερμίδα άνω των 40 |

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα άνω των 40: Το χόριο αλλά και το υποδόριο λίπος μειώνονται. Παράλληλα η παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης επιβραδύνεται. Έτσι σταδιακά χάνεται το σφιχτό περίγραμμα του προσώπου, οι κύκλοι και οι σακούλες γύρω από τα μάτια γίνονται πιο έντονοι, εμφανίζονται κηλίδες και οι ρυτίδες να γίνονται πιο βαθιές.

Ωστόσο οι κατάλληλες επιλογές στην καθημερινή ρουτίνα της περιποίησής μας καθώς και τα κατάλληλα καλλυντικά με ενεργά συστατικά θα μας βοηθήσουν να καθυστερήσουμε νέα σημάδια του χρόνου και να επιβραδύνουμε τις φθορές.

Βασικά tips περιποίησης
-Το ντεμακιγιάζ και σχολαστικός καθαρισμός τουλάχιστον μία φορά τη μέρα είναι απαραίτητα. Μόνο έτσι το δέρμα οξυγονώνεται και μπορεί να απορροφά σε βάθος τα ωφέλιμα συστατικά που του προσφέρουμε.

-Εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με τροφές πλούσιες σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Παράλληλα εισάγουμε στην καθημερινή μας περιποίηση καλλυντικά που περιέχουν τις συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες, οι οποίες συμβάλλουν στην ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος.

-Χρησιμοποιούμε μία κρέμα ματιών με αντιγηραντική δράση που λειαίνει τις ρυτίδες και δρα ενάντια στους μαύρους κύκλους και τις σακούλες.

-Δεν παραλείπουμε να βάζουμε καθημερινά μία αντηλιακή κρέμα με SPF.

Τα κορυφαία καλλυντικά συστατικά για την επιδερμίδα άνω των 40

*Αντηλιακά φίλτρα

Εμποδίζουν τη φωτογήρανση, προλαμβάνουν και περιορίζουν τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες αλλά και τις δυσχρωμίες. Απαραίτητα συστατικά για την καθημερινή φροντίδα μας.

*Ωμέγα λιπαρά οξέα

Δυναμώνουν τα τοιχώματα των κυττάρων ώστε να συγκρατούν την απαραίτητη υγρασία, προλαμβάνοντας έτσι την πρόωρη γήρανση.

*Υαλουρονικό οξύ

Πρόκειται για ένα ελαφρύ, υδρόφιλο συστατικό χαρίζει πλούσια ενυδάτωση σε βάθος, «γεμίζοντας» τις λεπτές γραμμές και λειαίνοντας τις βαθιές ρυτίδες.

*Βιταμίνη C

Συμβάλλει στη σύνθεση κολλαγόνου κι επιπλέον δρα σαν ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Ιδιαίτερα αποτελεσματική για το θαμπό δέρμα.

*Βιταμίνη Ε

Έχει ενυδατικές αντιοξειδωτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Επίσης διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος και επιταχύνει την εξάλειψη των σημαδιών ακμής ή των ουλών.

*Ρετινόλη

Διεγείρει την παραγωγή κυττάρων, κάνει πιο ομοιόμορφο τον τόνο της επιδερμίδας και πιο σφριγηλή την υφή της. Την εισάγουμε στη βραδινή μας περιποίηση.

*Πεπτίδια

Είναι ενώσεις αμινοξέων που διεγείρουν τη σύνθεση του κολλαγόνου, διατηρώντας πιο νεανική την όψη της επιδερμίδας.

www.vita.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr