Μήπως τρεμοπαίζει συχνά το μάτι σου; Να τι μπορεί να φταίει!

Μήπως τρεμοπαίζει συχνά το μάτι σου; Να τι μπορεί να φταίει!

6 λόγοι για τους οποίους μπορεί το μάτι μας να «παίζει» και πότε να επισκεφτείς έναν οφθαλμίατρο για την ίασή του

Ναταλία Πετρίτη
Έχεις παρατηρήσει ότι το τελευταίο διάστημα το μάτι σου «παίζει» συχνά, ενοχλώντας σε μάλιστα στις καθημερινές σου δραστηριότητες; Να τι μπορεί να φταίει!

Stress
Το υπερβολικό stress είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες για το χαρακτηριστικό «παίξιμο» των ματιών μας, το οποίο μπορεί να γίνει μάλιστα ιδιαίτερα ενοχλητικό. Ο διαλογισμός, ένα ζεστό μπάνιο και η αρωματοθεραπεία βοηθούν στα ήπια συμπτώματά του.

Κούραση των ματιών
Η εκτεταμένη έκθεση σε οθόνες και μπλε φως, το υπερβολικά πολύ διάβασμα, όπως και η έκθεση στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου, κουράζουν τα μάτια μας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να «παίζουν». Κάθε 20 λεπτά, προσπαθήστε να επικεντρώνετε το βλέμμα σας στα 20 πόδια μακριά και για 20 δευτερόλεπτα ώστε να τα ξεκουράζετε.

Έλλειψη ύπνου
Αντίστοιχα, όταν κοιμόμαστε λιγότερο από όσο χρειαζόμαστε, δηλαδή 7-8 ώρες την ημέρα, τα μάτια μας ξεκινούν να «παίζουν».

Υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης
Αυτό το έξτρα ποτηράκι καφέ αργά το απόγευμα, ίσως και να ευθύνεται για το ενοχλητικό «παίξιμο» των ματιών αργά το βράδυ. Γι’ αυτό προσπαθήστε περιορίσετε την κατανάλωσή του στα 2 ποτήρια την ημέρα το πολύ.

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
Αντίστοιχα και με το αλκοόλ, όχι απλά μπορείτε να βλέπετε πιο θολά, αλλά και να τρεμοπαίζουν τα μάτια σας αδιάκοπα με λίγο περισσότερο από όσο αντέχει στην πραγματικότητα ο οργανισμός σας.

Ξηροφθαλμία
Το «παίξιμο» των ματιών μπορεί να είναι και η προσπάθειά τους να ενυδατωθούν όταν είναι πολύ ξηρά. Γι’ αυτό χρησιμοποίησε σταγόνες τεχνιτών δακρύων για να τα βοηθήσεις.

Αν σε κάθε περίπτωση το «παίξιμο» επιμένει, τότε επισκέψου τον οφθαλμίατρό σου για εξειδικευμένες εξετάσεις και την κατάλληλη διάγνωση.

www.allyou.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr