Aβοκάντο : καλύτερο και από την πιο ακριβή κρέμα προσώπου σας!

Aβοκάντο : καλύτερο και από την πιο ακριβή κρέμα προσώπου σας!

 

Το αβοκάντο δεν αποτελεί γευστική γαστρονομική λιχουδιά, αλλά και μία από τις πιο φυσικές πηγές ομορφιάς για το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Ως προϊόν ομορφιάς έχει αναγνωριστεί από την αρχαιότητα από τους Αζτέκους, τους Ίνκας και τους Μάγιας. Για αυτό και εμείς βρήκαμε τους 5 πιο δημοφιλείς λόγους που κάνουν το αβοκάντο ισοδύναμο της ομορφιάς.

1. Προσφέρει υγιή και όμορφα μαλλιά

Ξέρετε γιατί υπάρχουν τόσα πολλά σαμπουάν, και μαλακτικά μαλλιών στην αγορά, με αβοκάντο ως το κύριο συστατικό τους; Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει βιταμίνες Α, Β, C, Ε και Κ. Tρέφει το τριχωτό της κεφαλής και ενισχύει τις ρίζες των μαλλιών, λόγω της περιεκτικότητας του σε πρωτεΐνες, αμινοξέα και λιπαρά οξέα.

2. Είναι ιδανικό για το δέρμα σας

Αν είστε από τις γυναίκες που επισκέπτονται συχνά τα σαλόνια ομορφιάς και τα spa, θα ξέρετε γιατί χρησιμοποιούν έλαια από αβοκάντο για μασάζ στο σώμα. Αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτό συμβαίνει γιατί το έλαιο που βρίσκεται σε αυτό το φυσικό προϊόν ομορφιάς, διαθέτει ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως αντηλιακό για το σώμα σας.

3. Καθαρίζει τον οργανισμό από μέσα

Όλοι έχουμε ακούσει ξανά και ξανά από εμπειρογνώμονες πως μια καλή διατροφή για να έχετε λαμπερό δέρμα που ακτινοβολεί από μέσα, είναι αυτή που περιέχει, εκτός των άλλων, και αβοκάντο. Καταναλώστε το όσο πιο πολύ μπορείτε, για να πάρετε τη δόση της βιταμίνης Ε και να νιώσετε όμορφες εκ των έσω.

4. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Διαλέξτε οποιαδήποτε υψηλής ποιότητας αντιγηραντική κρέμα και θα δείτε πως το αβοκάντο αποτελεί ένα από τα πολλά συστατικά της. Ξέρετε γιατί; Επειδή τα ω-3 λιπαρών οξέων σε αυτό, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες που όχι μόνο θα βοηθήσουν να κρατήσετε το δέρμα σας νεανικό, αλλά θα προσθέσει επίσης όγκο στο δέρμα σας, κάνοντάς το να φαίνεται πιο φρέσκο από ποτέ. Επίσης, το υψηλό ποσοστό της βιταμίνη C , επανορθώνει και αναζωογονεί το δέρμα.

5. Απαλύνει τα πρησμένα μάτια

Τα πρησμένα μάτια φανερώνουν όσο τίποτα άλλο την κούραση. Η χρήση όμως του αβοκάντο, μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και στην προστασία του κολλαγόνου του. Αυξάνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος, μία διαδικασία που είναι απαραίτητη για να φαίνονται πιο ξεκούραστα τα μάτια σας.

Επιμέλεια : Σταυρούλα Αδαμάκη

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr