Εγγυημένοι τρόποι αύξησης κολλαγόνου στο δέρμα σου.

Εγγυημένοι τρόποι αύξησης κολλαγόνου στο δέρμα σου.

Mπορείς καταναλώνοντας κάποιες τροφές να αυξήσεις φυσικά το κολλαγόνο στο δέρμα σου, χωρίς πρόσθετα σκευάσματα, αφού το φυσικό είναι πάντα και το καλύτερο.

Πώς θα αυξήσεις το κολλαγόνο στο δέρμα σου με φυσικούς τρόπους

Νερό

Το ακούμε καθημερινά και μας έχει γίνει εμμονή πλέον ότι είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη συνήθεια, πρέπει να το κάνεις άμεσα καθώς το νερό μπορεί να εξαλείψει όλες τις τοξίνες από το σώμα μας και παράλληλα να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ιστών και των κυττάρων, αυξάνοντας κατά πολύ το φυσικό κολλαγόνο του δέρματος.

Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι επίσης μια κατηγορία τροφίμων με πολλά οφέλη και ένα από αυτά είναι η παραγωγή κολλαγόνου. Ιδιαίτερα τα κόκκινα λαχανικά όπως η ντομάτα, το κόκκινο λάχανο, οι κόκκινες πιπεριές και τα παντζάρια περιέχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών και λειτουργούν ως προστασία του δέρματος κατά της γήρανσης που δημιουργείται με το πέρασμα του χρόνου, αλλά και από τον ήλιο. Περιέχουν μια ουσία που προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και λειτουργούν ως φυσικό αντηλιακό.

Καρότα

Τα καρότα είναι κατ’εξοχήν η τροφή που βοηθά το δέρμα λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου. Ένα ποτήρι χυμό καρότου καθημερινά μπορεί να κάνει το δέρμα σου να δείχνει πολύ πιο λαμπερό, όπως επίσης και να εξαλείψει τα σημάδια. Αυτός είναι και ο λόγος που το καρότο χρησιμοποιείται σε πολλές μάσκες προσώπου, όπως επίσης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια diy μάσκα προσώπου.

Σόγια

Μπορεί το γάλα και το τυρί σόγιας να μην είναι τόσο γευστικά όσο τα ζωικά, αλλά αν μάθεις τα οφέλη της σόγιας σίγουρα θα τα βάλεις στην καθημερινότητά σου. Η σόγια είναι ένα συστατικό που περιέχει πάρα πολλά αντιοξειδωτικά και γι’ αυτό μπλοκάρει την γήρανση του δέρματος. Αυτό γίνεται μέσω του κολλαγόνου που παράγεται φυσικά από το δέρμα μας, μετά την κατανάλωση προϊόντων σόγιας.

Σκόρδο

Το σκόρδο δεν έχει και την πιο ευχάριστη οσμή, αλλά είναι ήδη γνωστό ότι βοηθά σε άλλους τομείς της υγείας. Κάτι που ίσως δεν γνώριζες μέχρι τώρα είναι ότι το σκόρδο περιέχει θείο και κάποια ακόμα οξέα που βοηθούν στην σταδιακή αποκατάσταση των ιστών και κυττάρων του δέρματος με αποτέλεσμα να δημιουργείται σταδιακά με φυσικό τρόπο το κολλαγόνο. Μήπως να αρχίσουμε να το βάζουμε περισσότερο στη μαγειρική μας ακόμη κι αν δεν αγαπάμε ιδαίτερα την μυρωδιά του; Υπάρχοπυν βέβαια πάντα και τα συμπληρώματα μέσα στις κάψουλες των οποίων ενυπάρχουν 20 σκορδάκια συμπυκνωμένα. Ποσοστό ασύλληπτο για να το καταναλώσει κάποιος άνθρωπος φυσικά.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr