Διαγράφουν τις ρυτίδες σε οποιαδήποτε ηλικία! Συστατικό των καλλυντικών “κεραμίδια” για την κατάκτηση της νεότητας.

Διαγράφουν τις ρυτίδες σε οποιαδήποτε ηλικία! Συστατικό των καλλυντικών “κεραμίδια” για την κατάκτηση της νεότητας.

5 Οφέλη για το δέρμα από τη χρήση των Ceramides

Τα δυναμικότερα στοιχεία στον τομέα της ομορφιάς είναι τα κεραμίδια. Πρόκειται για ένα αρχέγονο στοιχείο του οργανισμού που μόλις πρόσφατα αναγνωρίστηκε και μελετήθηκε λεπτομερώς η δράση του. Χαρακτηριστικό τους είναι, ότι διαγράφουν τις ρυτίδες σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεστε!

Ακόμα κι αν είστε προληπτικοί σχετικά με την αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, μπορεί να χάσετε ένα κρίσιμο κλειδί για νεανικό, ενυδατωμένο δέρμα εάν δεν χρησιμοποιείτε κεραμίδια. Πιθανότατα να έχετε δει αυτή τη λέξη στην ετικέτα ενός προϊόντος περιποίησης δέρματος, αλλά ίσως δεν ξέρετε τι σημαίνει ή αν πραγματικά κάνει τη διαφορά.

Τα κεραμίδια διατηρούν το δέρμα σας υγιές, απαλό και ελαστικό σε οποιαδήποτε ηλικία. Δείτε γιατί είναι απαραίτητα για μια αποτελεσματική στρατηγική αντιγήρανσης.

Τι είναι τα κεραμίδια;

Το σώμα  παράγει φυσικά μια ενυδατική ουσία στο πιο εξωτερικό στρώμα της επιφάνειας του δέρματος. Τα κεραμίδια προυπάρχουν ενσωματωμένα στο δέρμα μας. Αυτά τα σημαντικά μόρια λίπους, ή λιπίδια, αποτελούν περίπου το ήμισυ της ανώτερης στιβάδας του δέρματός μας και είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία ενός αδιαπέρατου στρώματος που κλειδώνει την υγρασία, ώστε το δέρμα  να φαίνεται νεανικό και λείο και να έχει ταυτόχρονα την αίσθηση της απαλότητας και της ελαστικότητας ώστε να μην αφήνει μόνιμες ρυτίδες.

Καθώς μεγαλώνουμε  τα επίπεδα κεραμιδίων στο δέρμα αρχίζουν να μειώνονται – μελέτες δείχνουν ότι στο στάδιο της ανθρώπινης ωριμότητας το δέρμα μας έχει πάνω από 30% χαμηλότερα επίπεδα λιπιδίων. Γι’ αυτό η προσθήκη κεραμιδίων τοπικά ή μέσω μιας από του στόματος φόρμουλα μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε με νεανική όψη—σε ηλικία 30, 40, 50, 60 ετών και μετά!

Τι κάνουν τα κεραμίδια για το δέρμα;

Κάθε μέρα είμαστε εκτεθειμένοι στους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως: βρωμιά, ρύπανση και οξειδωτικό στρες. Τα κεραμίδια λειτουργούν  προστατευτικά για να κρατούν αυτά τα ενοχλητικά προβλήματα μακριά από το δέρμα , διατηρώντας παράλληλα τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας μας και  κρατώντας την αληθινά όμορφη.

Η ενσωμάτωση προϊόντων που περιέχουν κεραμίδια στην αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση του δέρματός  από την απώλεια κεραμιδίων—έτσι το δέρμα  θα παραμένει προστατευμένο και με νεανική όψη, χρόνο με το χρόνο.

Πώς χρησιμοποιούμε τα κεραμίδια;

Το “Ceramides” μπορεί να ακούγονται επιστημονικά σαν προιόν υψηλής τεχνολογίας, αλλά παρόλα αυτά δεν συνιστούν κάποια φανταχτερή θεραπεία. Είναι προσβάσιμη η αναπλήρωση τους. Αυτά τα υγιή λίπη βρίσκονται στα περισσότερα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας κατά της γήρανσης και χρησιμοποιούνται τοπικά, όπως κάθε άλλη κρέμα προσώπου.

Τα Ceramides είναι μια εξαιρετική λύση για οποιαδήποτε ηλικία, τύπο δέρματος ή ώρα της ημέρας – μέρα ή νύχτα. Δεδομένου ότι τα κεραμίδια βρίσκονται στο πιο εξωτερικό στρώμα του δέρματός μας, η χρήση τοπικής κρέμας αρχίζει να λειτουργεί κατευθείαν, ακριβώς στην πηγή. Τα κεραμίδια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός μας – χέρια, πόδια, γόνατα, λαιμό… οπουδήποτε και παντού.

Πως πρέπει να χρησιμοποιώ τα κεραμίδια;

Τα Ceramides είναι μια ενυδατική κρέμα για το δέρμα  και λειτουργούν καλύτερα όταν η επιφάνεια του δέρματός μας είναι υγρή, επομένως συνιστάται η εφαρμογή αμέσως μετά το ντους για να κλειδώσουμε την επιπλέον υγρασία. Η χρήση κεραμιδίων πριν από τον ύπνο είναι πολύ ωφέλιμη, παρέχοντας ενυδατική δύναμη στο δέρμα σας καθώς κοιμάστε!

Για βέλτιστα οφέλη , εφαρμόστε δύο φορές την ημέρα —πρωί και βράδυ. Φροντίστε να καθαρίσετε την επιφάνεια του δέρματός σας πρώτα με ένα καθαριστικό, μετά ένα τονωτικό και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα ως τελευταίο βήμα. Όταν ψάχνετε για μια κρέμα ημέρας πλούσια σε κεραμίδια, επιλέξτε μια που περιέχει SPF (ή εφαρμόστε ένα αντηλιακό εκτός από την ενυδατική σας κρέμα).

Τα κεραμίδια μειώνουν τα σημάδια γήρανσης;

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα  γίνεται πιο λεπτό και σκάει ευκολότερα και περισσότερο. Η επιφάνεια του δέρματός συχνά ξηραίνεται και εμφανίζονται λεπτές γραμμές. Η ενσωμάτωση κεραμιδίων στη ρουτίνα μας διασφαλίζει ότι θα διατηρήσουμε ένα δέρμα όσο πιο δυνατό και ζωντανό γίνεται, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Προσοχή! Συγκρατήστε το παρακάτω.

Εάν είστε αφοσιωμένοι σε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας κατά της γήρανσης και ενσωματώνετε κεραμίδια στην πρωινή και τη βραδινή σας ρουτίνα, είναι πιθανό αυτά τα θρεπτικά συστατικά να βοηθήσουν στην καταπολέμηση όλων των σημαδιών των ρυτίδων!

Όπως το σώμα σας χρειάζεται νερό κάθε μέρα, το ίδιο χρειάζεται και το δέρμα σας. Η ενυδάτωση του δέρματός σας κάθε μέρα με μια ενυδατική κρέμα πλούσια σε κεραμίδια δεν εδεν διαφέρει απο το να πίνετε 8 ποτήρια νερό για το δέρμα σας. (στην όψη του δέρματος όχι στην ενυδάτωση του οργανισμού- δεν σταματούμε να πίνουμε νερό -το νερό είναι πηγή ζωής)

Υπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση κεραμιδίων;
Τα κεραμίδια δεν έχουν γνωστές παρενέργειες και είναι ένα φυσικό λιπίδιο που υπάρχει ήδη στο σώμα μας. Ωστόσο, κάθε άτομο είναι μοναδικό και κάθε προϊόν είναι διαφορετικό. Οι περισσότερες λοσιόν που περιέχουν κεραμίδια περιέχουν και άλλα συστατικά και μερικά από αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν ερεθισμό.

Εάν είστε επιρρεπείς σε αντιδράσεις του δέρματος σας όταν χρησιμοποιείτε κρέμες ή έχετε ευαίσθητο δέρμα, μιλήστε με τον δερματολόγο σας προτού ενσωματώσετε κεραμίδια στην αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Τι άλλο πρέπει να κάνω εκτός από τη χρήση κεραμιδίων;

Τα οφέλη των ceramides πηγαίνουν βαθιά στο δέρμα, αλλά υπάρχουν περισσότερα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να εξασφαλίσετε ότι το δέρμα σας φαίνεται και αισθάνεται νεανικό σε οποιαδήποτε ηλικία.

Τροφοδοτήστε το δέρμα σας με υγιεινές τροφές — Οι τροφέςπου καταναλώνετε  σχετίζονται άμεσα όχι μόνο με το πώς αισθάνεστε, αλλά και με το πώς φαίνεστε. Η κατανάλωση μιας διατροφή ς πλούσιας σε υγιή λίπη, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη και δημητριακά ολικής αλέσεως θα παρέχει στο σώμα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει και να δείχνει καλύτερα.

Οι κρέμες και οι ενυδατικές κρέμες είναι υπέροχες για το δέρμα σας, αλλά θα πρέπει να τροφοδοτείτε το δέρμα σας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται με αυτό που υπάρχει στο πιάτο σας. Τρόφιμα όπως η παπάγια, το μπρόκολο, το σπανάκι, το αβοκάντο και ακόμη και οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικές πηγές υγιών θρεπτικών συστατικών για το δέρμα.

΄Ύπνος — Η χρήση μιας κρέμας με βάση το κεραμίδιο είναι εξαιρετική για να κλειδώσετε την υγρασία, αλλά αν δεν ξεκουράζεστε σωστά κάθε βράδυ, το πρόγραμμα αντιγήρανσής σας λειτουργεί πιο σκληρά (όχι πιο έξυπνα) από ό,τι είναι προγραμματισμένο.

Χωρίς 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ το σώμα και το δέρμα σας δεν θα είναι σε θέση να επανορθωθούν από την προηγούμενη μέρα. Θα ενισχύθει η  εμφάνιση του γερασμένου δέρματος και θα βγείτε εκτός τροχιάς στη στρατηγική σας για την αντιγήρανση.

Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο – Τα κεραμίδια έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στην κάλυψη της υγρασίας και στη διατήρηση της υγιούς επιδερμίδας, αλλά όσοι μένουν εκτεθειμένοι στον ήλιο χωρίς κάλυψη ή προστασία εξουδετερώνουν αυτά τα οφέλη. Ο ήλιος είναι σαρωτικός στην γήρανση και δεν παλεύεται με τίποτα.

Το να βγαίνεις στον ήλιο χωρίς ενυδατική κρέμα που περιέχει SPF είναι σαν να προσπαθείς να βγάλεις κάτι από τον φούρνο χωρίς γάντι . Να είστε προνοητικοί σχετικά με την έκθεσή σας στον ήλιο, να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία και να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό για να προστατεύσετε τα κύτταρα του δέρματός σας από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Επιμέλεια Ζωή Κυροπούλου

Βιβλιογραφικές αναφορές
Cherney, Kristeen. “Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση των κεραμιδίων.” Healthline, Αύγουστος 2018, https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/ceramide
Jonca, Nathalie. “Μεταβολισμός κεραμιδίων και μειωμένος επιδερμικός φραγμός σε δερματικές παθήσεις και γήρανση του δέρματος: Εστίαση στον ρόλο του ενζύμου PNPLA1 στη σύνθεση των ω-Ο-ακυλοκεραμιδίων και στην παθοφυσιολογική εμπλοκή του σε ορισμένες μορφές συγγενών ιχθυώσεων.” Ελαιούχοι και λιπίδια, οι καλλιέργειες και τα λιπίδια, τον Ιανουάριο του 2019, https://www.researchgate.net/publication/332322021_poramides_Etabolism_and_Impaired_EPIDERMAL_AND_IMPAIRID_EPIDERMAL_BARIER_AND_ISKIN_GEN_FOCUS_AN_THE_ROLE_FOCUS_ON_THE_ROLE_FOCUS_ONZY_ROLE_OF_THE_ENZYME_PNPLA1_IN_THE_SYNTHESE_OF_O-ITA-ATHOPHYSIMES_ANVOLVEL
Merz, Beverly. «Πώς να ενυδατώσεις το δέρμα σου». Harvard Health Publishing, Harvard Medical School, 2021, https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/how-to-moisturize-your-skin
www.lifeextension.com

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr