Οι κορυφαίες 18 τροφές που καίνε λίπος σε γυναίκες

Οι κορυφαίες 18 τροφές που καίνε λίπος σε γυναίκες

Δεν είναι εύκολο να χάσεις κιλά αμέσως. Οι ειδικοί επιμένουν ότι πρέπει παράλληλα να γίνει και αλλαγή στον τρόπο ζωής για να επιτύχει η απώλεια βάρουςε.Επιπλέον η επιστήμη της αντιγήρανσης ρίχνει φως και στην αξία της υγιεινής διατροφής αλλά και της άσκησης. Με αυτό το σκεπτικό θα μετρήσουμε αντίστροφα τις κορυφαίες τροφές που πρέπει να τρώνε οι γυναίκες όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος!

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό που τρώμε συνδέεται άμεσα και με την αίσθηση του εαυτού. Εάν τρώτε υγιεινά και καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε, τότε ναι, θα χάσετε βάρος, αλλά όχι μόνο. Θα έχετε επίσης και περισσότερη ενέργεια, θα έχετε λιγότερα προβλήματα υγείας και  καλύτερη ψυχική υγεία.

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕ ΛΙΠΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΩΜΑ.

Αφού μετρήσετε αντίστροφα τις κορυφαίες τροφές που βοηθούν στην καύση λίπους, θα σας δώσουμε μια λίστα με τα τρόφιμα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε να τρώτε όταν προσπαθείτε να κόψετε το λίπος!

 

18. Εσπεριδοειδή

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2016 από την American Chemical Society, τα εσπεριδοειδή μπορούν να αποτρέψουν τις καρδιακές παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία, τον διαβήτη και τις ασθένειες. Ένας ωραίος τρόπος για να πάρετε περισσότερα εσπεριδοειδή στη διατροφή σας πέρα απο την άμεση κατανάλωση, είναι και να τα προσθέσετε στο νερό σας.

 

17. Καρύδια

Ξέρουμε εδώ και καιρό ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών είναι πολύ ευεργετικοί. Τώρα ξέρουμε ποιοι είναι και οι καλύτεροι για κατανάλωση. Μια μελέτη στο περιοδικό Diabetes, Obesity and Metabolism διαπίστωσε ότι τα καρύδια, συγκεκριμένα, περιέχουν ένα συστατικό που μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξή σας, κάνοντας σας να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό θα σας κάνει να τρώτε λιγότερο!

16. Ποπ κορν

Το Πανεπιστήμιο του Scranton πραγματοποίησε μια μελέτη που διαπίστωσε ότι το ποπ κορν περιέχει μεγάλες ποσότητες πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της πέψης και η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Αν δεν προσθέσετε αλάτι, βούτυρο ή λάδι και αν βάλετε ποπ κορν στον αέρα, αυτό μπορεί να είναι ένα υπέροχο υγιεινό σνακ που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

 

15. Μούρα


Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Χάβαρντ ανακάλυψαν το 2016 ότι η αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης μούρων, όπως τα βατόμουρα και οι φράουλες, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος μακροπρόθεσμα. Λέγεται ότι ο λόγος για αυτό είναι επειδή τα μούρα έχουν υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών που έχουν συνδεθεί με την απώλεια βάρους.

 

14. Δημητριακά ολικής αλέσεως

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Tufts απέδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε τρεις ή περισσότερες καθημερινές μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως, όπως πλιγούρι βρώμης, είχαν 10 τοις εκατό λιγότερο λίπος στην κοιλιά από τους ανθρώπους που κατανάλωναν την ίδια ποσότητα λευκών υδατανθράκων. Αυτό λέγεται ότι οφείλεται στο ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που σας κρατούν χορτάτους για περισσότερο διάστημα.

 

13. Αβοκάντο

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Internal Medicine Review διαπίστωσε ότι το αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος για πολλούς λόγους. Ο λόγος  είναι επειδή τα αβοκάντο είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών, υγιεινών λιπών, βιταμινών Ε και C, φυλλικού οξέος, μαγνησίου, χαλκού και καλίου.

12. Πιπέρι καγιέν

Το American Journal Of Clinical Nutrition πραγματοποίησε μια μελέτη που διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση μιας από τις ενώσεις που βρίσκονται στο πιπέρι επιταχύνει την απώλεια κοιλιακού λίπους. Αυτό το επιτυγχάνει ενισχύοντας την ικανότητα του σώματος να μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια. Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε, προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν για να το δοκιμάσετε μερικά πιάτα με κρέας ή σε χορτοφαγικά πιάτα.

11. Σολομός

Μια μελέτη του 2015 από το Πανεπιστήμιο του Κιότο διαπίστωσε ότι ο σολομός βοηθά το σώμα σας να μεταμορφώσει τα λιπαρά λευκά λιποκύτταρα σε  κύτταρα που καίνε λίπος. Ο σολομός βοηθά στην οικοδόμηση μυών όταν ακολουθείτε μια σταθερή ρουτίνα προπόνησης. Περιέχει επίσης τους σωστούς τύπους λιπών, όπως τα ωμέγα-3, τα οποία βοηθούν το σώμα να κάψει περισσότερο λίπος.

10. Κανέλα


Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ανακάλυψαν ότι η κινναμαλδεΰδη, η οποία είναι ένα αιθέριο έλαιο της κανέλας, ενεργοποιεί τη θερμογένεση. Η θερμογένεση είναι μια μεταβολική σωματική διαδικασία που βοηθά στην καύση θερμίδων και στην παραγωγή θερμότητας. Έτσι, αν προσθέσετε λίγη κανέλα στο πλιγούρι βρώμης σας το πρωί, θα κάψετε κυριολεκτικά λιποκύτταρα.

9. Μήλα και αχλάδια

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ το 2003 ανέφερε τα αποτελέσματα μιας μελέτης από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο σχετικά με τη συσχέτιση μεταξύ των μήλων, των αχλαδιών και της απώλειας βάρους. Οι γυναίκες έλαβαν οδηγίες να τρώνε μήλα, αχλάδια ή μπισκότα βρώμης τρεις φορές την ημέρα. Μετά από 12 εβδομάδες, η ομάδα που έλαβε συμπλήρωμα φρούτων έχασε περισσότερο βάρος και είχε μεγαλύτερη μείωση της γλυκόζης του αίματος από την ομάδα που έτρωγε τα μπισκότα με πλιγούρι βρώμης.

8. Κοτόπουλο

Μια μελέτη του 2013 στο ιατρικό περιοδικό Obesity διαπίστωσε ότι η ενίσχυση της διατροφικής πρωτεΐνης μειώνει το συνολικό σωματικό λίπος και το κοιλιακό λίπος και βοηθά στην αύξηση της άλιπης μάζας σώματος και της ενεργειακής δαπάνης του σώματός σας σε περιόδους διατήρησης βάρους και απώλειας βάρους.

7. Σπανάκι

Μια μελέτη που έγινε από το περιοδικό Hormones κατέληξε ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών σπανάκι την εβδομάδα μπορεί να επιταχύνει την απώλεια βάρους κατά 10%. Η συγγραφέας της μελέτης, Petya Kamenova, MD, λέει ότι το σπανάκι έχει πολύ λιποϊκό οξύ, το οποίο είναι μια ένωση που εμποδίζει το σάκχαρο να εισέλθει στα κύτταρα του αίματος. Αυτό κάνει τη ζάχαρη να χρησιμοποιείται για ενέργεια αντί να αποθηκεύεται ως λίπος.

6. Πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος αυξάνουν την απώλεια λίπους και βοηθούν στην ανάπτυξη άπαχων μυών. Η μελέτη είχε υποκείμενα να λάβουν Prolibra που είναι συμπλήρωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Τα άτομα που έλαβαν Prolibra έχασαν το 6,1% της μάζας του σωματικού λίπους τους.

5. Αυγά

Μια έκθεση του 2018 από τον Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO) ανέφερε ότι η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης για πρωινό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια λίπους. Συνιστάται να έχετε 25 γραμμάρια πρωτεΐνης στο πρωινό σας για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας και να αποτρέψετε την πείνα. Ένας τρόπος για να πάρετε πρωτεΐνη στο πρωινό σας είναι να τρώτε αυγά και να αλλάζετε καθημερινά τον τρόπο μαγειρέματος τους,  ώστε να μην γίνονται ποτέ βαρετά.

4. Γάλα

Μια μελέτη του 2007 που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο McMaster αναφέρει ότι αν θέλετε να κάψετε λίπος, η κατανάλωση γάλακτος είναι ο τρόπος για να το κάνετε. Η μελέτη είχε δύο ομάδες ανθρώπων. Η μία ομάδα έπινε κανονικό γάλα και η άλλη ομάδα γάλα σόγιας. Η ομάδα που έπινε γάλα βρέθηκε στην κορυφή όσον αφορά την αύξηση της μυϊκής μάζας με περίπου 40 τοις εκατό ή 2,5 λίβρες περισσότερη μυϊκή μάζα από ό,τι οι πότες σόγιας. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε μυς γιατί είναι οι μύες μας που μας βοηθούν να κάψουμε λίπος.

3. Φασόλια

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Internal Medicine διαπίστωσε ότι η κατανάλωση περισσότερων φασολιών βελτίωσε τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και μείωσε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου για ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Τα φασόλια περιέχουν επίσης καλές φυτικές πρωτεΐνες που θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερο.

2. Γλυκοπατάτες

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Biomedical and Environmental Sciences το 2015, οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε ανθεκτικό άμυλο, το οποίο βοηθά στη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας.

1. Μουστάρδα

Εάν είστε κάποιος που αγαπά να μαγειρεύει ή να χρησιμοποιεί τη μουστάρδα ως καρύκευμα, καλά νέα έρχονται στο δρόμο σας. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μπρουκς της Οξφόρδης υποστηρίζουν ότι η μουστάρδα μπορεί να αυξήσει την καύση θερμίδων κατά 20%. Η μουστάρδα περιέχει επίσης μηδενικές θερμίδες, ώστε να μπορείτε να φάτε όση ποσότητα θέλετε χωρίς να ανησυχείτε μήπως ξεπεράσετε το ημερήσιο όριο θερμίδων σας!

Τώρα που ξέρετε τι είδους τρόφιμα πρέπει να τρώτε για να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος,

              ακολουθούν 3 τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε αν θέλετε να χάσετε αυτά τα κιλά!

 

3. Ροφήματα με ζάχαρη

Τα ζαχαρούχα ποτά όπως τα ενεργειακά και οι χυμοί αποτελούν ένα απόλυτο όχι όταν πρόκειται να προσπαθήσετε να χάσετε βάρος! Αυτοί οι τύποι ποτών είναι συχνά φορτωμένοι με κενές θερμίδες. Γιατί να καταναλώνετε τις θερμίδες σας μέσω ποτών, ενώ μπορείτε να φάτε ένα γεύμα; Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας της Βοστώνης δηλώνει ότι τα ζαχαρούχα ποτά μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους, διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις, ουρική αρθρίτιδα και πολλά άλλα. Έτσι, αποφύγετε αυτά τα είδη ποτών όπως η πανούκλα εάν θέλετε να τρώτε πιο υγιεινά μπορείτε και να χάσετε βάρος!

2. Fast Food

Τα προϊόντα γρήγορου φαγητού συχνά περιέχουν υπερβολικές θερμίδες που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους, παχυσαρκία και τελικά αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα. Τα περισσότερα είδη γρήγορου φαγητού είναι επίσης φορτωμένα με υδατάνθρακες, ζάχαρη και τρανς λιπαρά. Περιέχουν επίσης νάτριο, το οποίο, σύμφωνα με το Healthline, μπορεί να ανεβάσει την αρτηριακή σας πίεση και να ασκήσει πίεση στο καρδιαγγειακό σας σύστημα.

1. Αλκοόλ

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Έρευνας και Εκπαίδευσης για το Αλκοόλ, όχι μόνο το αλκοόλ είναι γεμάτο άδειες θερμίδες, αλλά εμποδίζει επίσης το σώμα σας να καίει λίπος και μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι. Το αλκοόλ μειώνει επίσης τις αναστολές σας, καθιστώντας σας πιο επιρρεπείς στην υπερκατανάλωση τροφής όταν πίνετε. Το αλκοόλ έχει βέβαια και πολλούς άλλους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία εκτός από την αύξηση βάρους, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η αντίσταση στην ινσουλίνη, η ηπατική νόσος και πολλά άλλα. Καλό είναι λοιπόν να το αποφύγετε τελείως.

www.bestie.com

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr