10 τρόποι για να “καις” περισσότερες θερμίδες ακόμα και μέσα στο σπίτι

10 τρόποι για να “καις” περισσότερες θερμίδες ακόμα και μέσα στο σπίτι

Για τη διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης απαιτείται τακτική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή καθώς και μπόλικη δραστηριότητα μέσα στην ημέρα. Η επιθυμία αυτή, πολλές φορές, έρχεται σε σύγκρουση με το γεμάτο υποχρεώσεις πρόγραμμα, το οποίο συχνά δε σου επιτρέπει καν να σκεφτείς το γυμναστήριο. Αυτό είναι και το τίμημα, όταν επιδιώκεις να ξεφορτωθείς περιττά κιλά και λίπος καθώς χωρίς συνεπείς προπονήσεις, κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο.

Κωνσταντίνα Κύρκου

Η ανάγκη για άσκηση τους σκοτεινούς μήνες του lockdown, δημιούργησε σχεδόν αυτόματα τη συνήθεια της “γυμναστικής στο σπίτι”. Ο προσωπικός μας χώρος έγινε το καταφύγιο για να προπονηθούμε μερικές ώρες την ημέρα, με ό,τι εξοπλισμό και αν διαθέταμε. Μερικές φορές ακόμα και αυτό το είδος προπονήσεων μοιάζει πολυτέλεια, λόγω έλλειψης χρόνου. Για να μπορέσεις, όμως, να έχεις σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα, αρκεί να έχεις επιμονή και να προσθέσεις τις παρακάτω συνήθειες για μεγαλύτερη καύση θερμίδων στην καθημερινότητα σου:

Ξεκίνα την ημέρα σου με μερικές διατάσεις απευθείας μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι. Δε θα σου πάρει περισσότερα από δέκα λεπτά, ενώ η ήπια κίνηση θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις πιο γρήγορα.

Γύμνασε τις γάμπες, ενώ βουρτσίζεις τα δόντια σου. Ανασήκωσε ελαφρά τα ακροδάχτυλα σου και κάνε ένα ή δύο σετ με 10 επαναλήψεις.

Κάνε περισσότερα βήματα, μιλώντας στο τηλέφωνο. Όταν σου τηλεφωνεί η φίλη σου για να σου πει τα νέα της, επίλεξε να την ακούσεις περπατώντας ανάμεσα στα δωμάτια, αντί να στέκεσαι σε ένα σημείο. Έτσι κάνεις περισσότερα βήματα μέσα στη μέρα.

Ασχολήσου με τη μαγειρική. Καθώς στέκεσαι όρθια για περισσότερη από μισή ώρα, μπορείς να κάψεις έως και 70 θερμίδες το λιγότερο.

Κάθισε μερικές ώρες πάνω σε μια μπάλα aerobic. Αυτό θα σε βοηθήσει να ενεργοποιήσεις τον πυρήνα σου, αλλά και να βελτιώσεις την ισορροπία σου.

Όσο περιμένεις να ζεσταθεί το νερό ή το φαγητό σου κάνε μερικές διατάσεις και αμέσως μετά μια κλασσική σανίδα.

Επίλεξε τις σκάλες για να ανέβεις στον επόμενο όροφο, προσπερνώντας το ασανσέρ. Όσο περισσότερα σκαλιά, τόσο περισσότερες θερμίδες καις.

Χόρεψε μέσα στο σαλόνι με το αγαπημένο σου τραγούδι. Είναι ένας ευχάριστος τρόπος να κουνήσεις όλο σου το σώμα.

Κάνε σεξ με τον σύντροφό σου. Σχετικές μελέτες έχουν αποδείξεις ότι μπορείς να κάψεις έως και 100 θερμίδες με τη μέθοδο αυτή.

Βάλε μια ειδοποίηση να σηκώνεσαι από την καρέκλα κάθε 5 ή 10 λεπτά. Αυτό θα σε βοηθήσει να κινείς το σώμα σου περισσότερο, ενώ τα τακτικά διαλείμματα βοηθούν την αποδοτικότητα του μυαλού.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr