Γήρανση: Ποιο ρόφημα καθυστερεί τον χρόνο

Γήρανση: Ποιο ρόφημα καθυστερεί τον χρόνο

Δεν είναι ντροπή να περνάμε από τη φυσική διαδικασία της γήρανσης γιατί όλοι την περνούν. Και παρόλο που δεν ωφελεί να προσπαθείτε να την εμποδίσετε να συμβεί, είναι επίσης εντάξει αν ψάχνετε να βρείτε υγιείς τρόπους να την επιβραδύνετε.

Η άσκηση, ο καλός ύπνος, η μείωση του άγχους και η υγιεινή διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Και αν ψάχνετε για συγκεκριμένα τρόφιμα ή ποτά για να σας βοηθήσουν, υπάρχει ένα που ξεχωρίζει.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο δρ. Courtney D’Angelo, ένα από τα καλύτερα ροφήματα για να επιβραδύνετε τη γήρανση είναι ένα το πράσινο τσάι!

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο υγιεινά ποτά στον κόσμο.
Όπως έχουν δείξει έρευνες, αυτό το τσάι μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, στην μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου και στη βελτίωση της γνωστικής υγείας. Και σαν να μην ήταν ήδη αρκετά εντυπωσιακή η λίστα με τα οφέλη του, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

“Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία που περιλαμβάνουν την προώθηση του ανοσοποιητικού συστήματος (πρόληψη ασθενειών), την μείωση της φλεγμονής και την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, κάτι που βοηθάει στο να δείχνει το δέρμα νεότερο”, λέει η δρ. D’Angelo.

Το πράσινο τσάι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από άλλα τσάγια
Αυτό το τσάι περιέχει υψηλά επίπεδα ενός συγκεκριμένου τύπου αντιοξειδωτικού που ονομάζεται πολυφαινόλες. Αυτές βρίσκονται σε πολλές διαφορετικές φυτικές ενώσεις και είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients, το πράσινο τσάι περιέχει το υψηλότερο επίπεδο πολυφαινολών από οποιοδήποτε άλλο τσάι, με περίπου το 30% του τσαγιού να προέρχεται από αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης.

Υπάρχουν αρνητικές παρενέργειες από την κατανάλωση πράσινου τσαγιού;
Το πράσινο τσάι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τη διαδικασία γήρανσης, αλλά η υπερβολή μπορεί πάντα να προκαλέσει προβλήματα. Η δρ. D’Angelo προειδοποιεί ότι “μην το παρακάνετε επειδή περιέχει καφεΐνη και η υπερβολική καφεΐνη έχει διάφορες αρνητικές παρενέργειες”.

Για παράδειγμα, εάν είστε επιρρεπείς στο άγχος, ή έχετε τρέμουλο, η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να επιδεινώσει τα σχετικά συμπτώματα, επομένως είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την κατανάλωση καφεΐνης μέσω του πράσινου τσαγιού.

Ένα φλιτζάνι καφέ περιέχει περίπου 96 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης, ενώ ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι περιέχει 28 χιλιοστόγραμμα. Εάν έχετε συνηθίσει να πίνετε καφέ, η καφεΐνη στο τσάι μπορεί να μην σας επηρεάσει τόσο πολύ.

www.ourlife.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr