Κρύο, κρύο… καιρός να βάλεις ευκάλυπτο στο μπάνιο σου! Γιατί να δοκιμάσεις αυτή την εμπειρία spa

Κρύο, κρύο… καιρός να βάλεις ευκάλυπτο στο μπάνιο σου! Γιατί να δοκιμάσεις αυτή την εμπειρία spa

Άσε για λίγο τα ζεστά σκεπάσματα και απόλαυσε το ζεστό μπάνιο σου προσθέτοντας ευκάλυπτο σε αυτό. Η απόλαυση και η αναζωογόνηση… σε άλλο level!

Το κρύο είναι τσουχτερό, σε πολλές περιοχές της χώρας ήδη έχει χιονίσει αρκετά και… δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο που μπορείς να κάνεις από το να μείνεις σπίτι και να φροντίσεις τον εαυτό σου. Αφού χθες έκανες την DIY μάσκα ενυδάτωσης που σου πρότεινα, τώρα ήρθε η σειρά για ένα άκρως απολαυστικό και αναζωογονητικό μπάνιο με ευκάλυπτο.

Μαρία Ροδίτη

Άναψε θερμοσίφωνα να ζεστάνει το νερό, γέμισε την μπανιέρα σου, κρέμασε ένα ματσάκι με ευκάλυπτο σε κάποιο σημείο της μπανιέρας και ζήσε την απόλυτη εμπειρία spa στον δικό σου χώρο!

Τα οφέλη του ευκάλυπτου στο μπάνιο

#1 Το άρωμα του ευκάλυπτου είναι τονωτικό
Αν, δηλαδή, είσαι στα down σου, αν σέρνεσαι από την κούραση ή νυστάζεις πάρα πολύ, ο ευκάλυπτος στο μπάνιο σου θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις τόσο όσο.

 

 

#2 Είναι καταπραϋντικό για το αναπνευστικό σύστημα
Ο ευκάλυπτος έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες κι έτσι είναι το τέλειο συστατικό για την αποσυμφόρηση του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Είτε, λοιπόν, την… έχεις αρπάξει, είτε έχεις Covid-19, είτε απλά μπήκες και βγήκες από το κρύο στη ζέστη και κάπως τρέχει η μύτη σου, χρησιμοποίησε αυτό το μαγικό φυτό. Θα σε σώσει!

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τα φύλλα ευκάλυπτου
Η αλήθεια είναι πως με το καυτό μπάνιο που κάνεις και τον ατμό που διαχέεται στον χώρο απελευθερώνονται όλα τα πτητικά έλαια του ευκάλυπτου.

Αν κάνεις μπάνιο καθημερινά ή και δύο φορές την ημέρα, η δράση του ευκάλυπτου θα εξασθενίσει μόλις μέσα σε… μία εβδομάδα. Φρόντισε, λοιπόν, να τοποθετείς στο μπάνιο σου πολύ συχνά νέο ματσάκι ευκάλυπτου, ώστε να επωφελείσαι στο έπακρον από όλα τα οφέλη του.

Cover photo: @fengshuicollective

www.queen.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr