Ποιες τροφές επηρεάζουν αρνητικά την περίοδο;

Ποιες τροφές επηρεάζουν αρνητικά την περίοδο;

Ποιες τροφές επηρεάζουν αρνητικά την περίοδο;

Οι τροφές που επηρεάζουν τα συμπτώματα της περιόδου

Τα συμπτώματα της περιόδου είναι λίγο-πολύ γνωστά. Είναι σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Πρήξιμο, κράμπες στην κοιλιά, πονοκέφαλοι, πόνοι στη μέση αλλά και δυσκοιλιότητα. Στα ψυχολογικά, το στρες και η πεσμένη διάθεση είναι πάντα πιθανόν να εμφανιστούν.

Και είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο εκείνες τις ημέρες να θέλετε να φάτε κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα – κάτι με πολλούς υδατάνθρακες ή λιπαρά, πιθανώς – που στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα.

Ποιες είναι αυτές οι τροφές που επηρεάζουν αρνητικά την περίοδο;

Αλάτι
Το σώμα ξεκινά να κάνει κατακράτηση υγρών τις ημέρες πριν την περίοδο, Αυτό σημαίνει ότι αν φάτε και τροφές με αρκετό αλάτι, η κατακράτηση θα γίνει πιο έντονη, με αποτέλεσμα το αίσθημα πρηξίματος να γίνει χειρότερο.

Ζάχαρη
Οι επεξεργασμένες τροφές όπως ζαχαρωτά, σοκολάτες, προϊόντα ζαχαροπλαστικής αλλά και τα αναψυκτικά θα προκαλέσουν ακραία αύξηση του σακχάρου στο αίμα, με εξίσου γρήγορη πτώση, η οποία θα κάνει ακόμα χειρότερα την κατάσταση. Όχι μόνο θα σας κάνουν να πεινάτε πάλι πολύ σύντομα, αλλά θα ρίξουν ακόμα περισσότερο την διάθεσή σας.

Καφές
Η καφεΐνη μπορεί να σας κάνει ακόμα πιο έντονα τα συμπτώματα του εντέρου, επιδεινώνοντας τις κράμπες στην κοιλιά. Αν περιορίσετε τον καφέ εκείνες τις ημέρες, ίσως δείτε τα συμπτώματά σας να βελτιώνονται.

Αλκοόλ
Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό και αυξάνει το πρήξιμο. Επιπλέον, το αλκοόλ επιβραδύνει τον μεταβολισμό και αλλάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η διάθεση έμμεσα.

Κόκκινο κρέας
Το κόκκινο κρέας είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου, αλλά δεν είναι ό,τι πιο εύκολο για το στομάχι σας. Αυτό σημαίνει ότι οι κράμπες μπορεί να γίνουν χειρότερες εξαιτίας του. Προτιμήστε εκείνες τις μέρες εναλλακτικές πηγές σιδήρου, όπως τα ρεβύθια, το σπανάκι, τα μανιτάρια και τα φασόλια. Το κοτόπουλο και το ψάρι, επίσης, είναι πολύ καλύτερες εναλλακτικές για πρωτεΐνη.

Καυτερά φαγητά
Αν φάτε καυτερά φαγητά τις μέρες που περιμένετε περίοδο, μπορεί να επιδεινωθούν τα συμπτώματα του στομαχιού, ειδικά αν δεν συνηθίζετε να τρώτε καυτερά. Μπορεί να προκαλέσουν διάρροια, πόνο στο στομάχι και ναυτία.

www.ladylike.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr