Αιθέρια έλαια, συνταγές για πόδια ανάλαφρα!

Αιθέρια έλαια, συνταγές για πόδια ανάλαφρα!

Ένα 20λεπτο ποδόλουτρο και κατόπιν ένα τονωτικό μασάζ αν είναι πρωί ή ένα χαλαρωτικό μασάζ το βράδυ μετά τη δουλειά θα ανακουφίσουν πολύ τα πόδια μας. Θα μπορούσαμε να τα κάνουμε κάθε μέρα, ωστόσο, επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, αποτελέσματα θα δούμε ακόμη και με δύο φορές την εβδομάδα.

Αιθέρια έλαια που βοηθούν Λεβάντα, περγαμόντο, tea tree (τεϊόδεντρο), μαντζουράνα, νερολί (από τα άνθη νεραντζιάς), πορτοκάλι, δεντρολίβανο, μανταρίνι, άρκευθος (άγριο κυπαρίσσι), γκρέιπφρουτ, μέντα, ροδόξυλο κ.ά.

Για το ποδόλουτρο Σε μια λεκάνη με 1/2 κιλό χλιαρό νερό ρίχνουμε 3 σταγόνες tea tree, που καταπολεμά τους μύκητες, 3 σταγόνες περγαμόντο και 3 σταγόνες λεβάντα. Αφήνουμε τα πόδια να μουλιάσουν για περίπου 20΄ και, αφού τα στεγνώσουμε, κάνουμε μασάζ ξεκινώντας από τα δάχτυλα των ποδιών και με απαλές, κυκλικές κινήσεις ανεβαίνουμε προς τα γόνατα.

Για ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος Σε 10 ml σταφυλοκουκουτσέλαιο προσθέτουμε 2 σταγόνες άρκευθο (άγριο κυπαρίσσι) και 2 σταγόνες δεντρολίβανο. Είναι ιδανικό για πόδια με κιρσούς και σπασμένα αγγεία.

Κατά της κακοσμίας › Σε 10 ml αμυγδαλέλαιο ρίχνουμε 2 σταγόνες γκρέιπ-φρουτ, 1 σταγόνα μέντα και 2 σταγόνες ροδόξυλο. Δροσίζει τα πόδια που ιδρώνουν. › Σε 10 ml αμυγδαλέλαιο προσθέτουμε 2 σταγόνες λεβάντα, 2 σταγόνες μέντα και 2 σταγόνες περγαμόντο.

Ηρεμιστικό μασάζ Σε 10 ml αμυγδαλέλαιο ρίχνουμε 2 σταγόνες λεβάντα, 1 σταγόνα μαντζουράνα και 2 σταγόνες νερολί (από τα άνθη νεραντζιάς). Το μασάζ αυτό ξεκουράζει τα πόδια μας, ενώ η προσθήκη αιθέριου ελαίου λεβάντας και μαντζουράνας βοηθά να υποχωρήσει το πρήξιμο.

Διεγερτικό μασάζ Σε 10 ml σταφυλοκουκουτσέλαιο προσθέτουμε 2 σταγόνες πορτοκάλι, 2 σταγόνες δεντρολίβανο και 1 σταγόνα μανταρίνι. Τονώνει τα πόδια, ενώ παράλληλα ανακουφίζει από πιασίματα και τραυματισμούς σε μυς.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr