6 ΑΣΚΗΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ  ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ.

6 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ.

6 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΣΑΣ

Κάθε χρόνο που περνά, ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από προβλήματα όρασης αυξάνεται εκθετικά λόγω διαφορετικών λόγων που κυμαίνονται από την απώλεια ευελιξίας της μακρινής όρασης έως τη γήρανση της όρασης. Ενώ ο ένοχος είναι εν μέρει η ηλικία, ένας κύριος λόγος είναι ο σύγχρονος, καθιστικός τρόπος ζωής. Η συνεχής εργασία σε υπολογιστές, η υπερβολική παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών, η χρήση φωτισμού φθορισμού, ο κλιματισμός και η έλλειψη άσκησης – όλες αυτές οι συνήθειες ασκούν επιπλέον πίεση στα μάτια σας και προκαλούν θολή όραση .

Έτσι, κόψτε τις κακές συνήθειες όρασής σας και ξεκινήστε την άσκηση για τη γενική υγεία γιατί αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε φόρμα, αλλά και να κρατήσετε μακριά μια σειρά από οφθαλμικές παθήσεις.

Είτε θέλετε να αποτρέψετε την επιδείνωση της όρασής σας είτε δεν θέλετε να φοράτε γυαλιά στο εγγύς μέλλον, ακολουθώντας αυτές τις 6 ασκήσεις για τα μάτια θα βελτιώσετε δραματικά την όρασή σας:

Ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας πιο συχνά
Η συνεχής έκθεση στην οθόνη της τηλεόρασης και η παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή οδηγεί σε ξηροφθαλμία και ηξηροφθαλμία προκαλεί πονοκεφάλους, καταπόνηση των ματιών και θολή όραση. Όταν τα μάτια απορροφώνται από την οθόνη, ο ρυθμός αναλαμπής πέφτει από 20bpm σε 6-8bpm. Έτσι, την επόμενη φορά που θα νιώσετε την πίεση, αρχίστε να ανοιγοκλείνετε τα μάτια και θα λιπανθούν  ενώ ταυτόχρονα η άσκηση, θα ανανεώνει τον εγκέφαλό σας για να επεξεργάζεται νέα οπτικά δεδομένα πιο αποτελεσματικά.

Palm for Relaxed Vision
Αυτή είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική χαλάρωσης των ματιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε φορά που τα μάτια σας αισθάνονται κουρασμένα και φθαρμένα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε τα χέρια σας πάνω από την κόγχη των ματιών σας για να δημιουργήσετε ήπια πίεση.
Κρατήστε τα μάτια σας κλειστά . Αυτή η άσκηση θα λειτουργήσει για να επαναφέρει την όρασή σας, να λιπάνει τα μάτια σας και να επιτρέψει στα μάτια σας να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν. Κάντε αυτή την άσκηση για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και ανακουφιστείτε απο το στρες που αποτυπώνεται γύρω από τα μάτια σας.

Trace an Eight
Αυτή η άσκηση για τα μάτια θα αυξήσει την ευελιξία των μυών των ματιών  και θα βελτιώσει την όρασή σας. Οραματιστείτε ένα γιγάντιο 8 σχεδόν 10 πόδια μακριά από εσάς και γυρίστε το στο πλάι. Τώρα σχεδιάστε το με τα μάτια σας αργά για λίγα λεπτά – πρώτα δεξιόστροφα και μετά αριστερόστροφα. Να είστε επίμονοι με αυτό καθώς  θα σας βοηθήσει πολύ να διατηρήσετε καθαρή όραση.

Κυλήστε τα μάτια σας
Γυρίστε τα μάτια σας προς τα δεξιά και στη συνέχεια μετακινήστε αργά το βλέμμα σας προς τα αριστερά. Συνεχίστε να κάνετε το ίδιο αλλά προς αντίθετες κατευθύνσεις. Στη συνέχεια, μετακινήστε το βλέμμα σας προς διαφορετικές κατευθύνσεις κοιτάζοντας από δεξιά προς τα αριστερά και μετά πάνω και κάτω. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε γεωμετρικά σχήματα με το βλέμμα σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία για πέντε έως δέκα φορές.

Ακολουθήστε τον κανόνα 20-20-20
Για να μην κουράζονται τα μάτια σας στη δουλειά, κάντε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων κάθε 20 λεπτά και εστιάστε σε κάτι που βρίσκεται τουλάχιστον 20 πόδια μακριά σας. Αυτή η άσκηση βοηθά στην πρόληψη της ψηφιακής καταπόνησης των ματιών και της βλάβης των ματιών μακροπρόθεσμα.

Εστίαση σε αντικείμενα κοντά και μακριά

Τα άτομα με γυαλιά συχνά νιώθουν λήθαργο όταν κοιτάζουν και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που αποτυγχάνουν να διατηρήσουν υγιή όραση. Για να κάνετε αυτή την άσκηση πρέπει να βγάλετε τα γυαλιά σας και να κρατήσετε τον έναν αντίχειρά σας κοντά και τον άλλο στο μήκος του χεριού σας. Ξεκινήστε εστιάζοντας στον αντίχειρά σας που κρατάτε από κοντά, ακολουθούμενο από αυτόν που βρίσκεται στο μήκος του χεριού σας, μετά εστιάστε σε κάτι που κάθεται απέναντι από το δωμάτιο και τέλος σε ένα αντικείμενο που είναι πολύ μακριά όπως στην άλλη άκρη του δρόμου. Ενώ κάνετε αυτήν την άσκηση, βεβαιωθείτε ότι και τα τέσσερα σημεία βρίσκονται κατά μήκος της ίδιας οπτικής γωνίας, ώστε η αλλαγή στην εστίαση να είναι ανεπαίσθητη. Αφιερώστε 2 δευτερόλεπτα σε κάθε αντικείμενο και προσπαθήστε να αποκτήσετε μια καθαρή εικόνα για κάθε αντικείμενο.

Κάνοντας αυτές τις ασκήσεις ματιών για αρκετά λεπτά κάθε μέρα θα ενισχύσετε τους μύες των ματιών σας και θα βελτιώσετε την όρασή σας φυσικά, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να είστε πραγματικά σίγουροι ότι τα μάτια σας παραμένουν υγιή, είναι να επισκέπτεστε τακτικά έναν οφθαλμίατρο. 

/www.insightvisioncenter.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr