5 φυσικές θεραπείες για άψογη επιδερμίδα

5 φυσικές θεραπείες για άψογη επιδερμίδα

Περιποιήσου φυσικά το δέρμα σου και δες τη διαφορά.

Πολλές φορές η φύση έχει τη λύση για τα μικρά καθημερινά προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζει με την επιδερμίδα σου. Πολλά βότανα ή και φρούτα που έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου μπορούν να αντικαταστήσουν καλλυντικά του εμπορίου.
Μήπως ήρθε η ώρα να φροντίσεις την επιδερμίδα σου με φυσικούς τρόπους; Μάθε μερικές από τις δράσεις της λουΐζας, του ροδιού κι άλλων και ξεκινήστε να τα συμπεριλαμβάνετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

1. Η λουΐζα είναι γνωστή για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες όταν την πίνεις σε ρόφημα. Πρέπει να ξέρεις όμως ότι τα άνθη της βοηθούν εξαιρετικά και το πρόσωπό σου Βράσε 2 φύλλα και πλύνει με το ζουμί το πρόσωπό σου. Αν σου γίνει συνήθεια, δεν θα αργήσεις να παρατηρήσεις τη διαφορά στο πρόσωπό σου.

2. Το ρόδι είναι αντιοξειδωτικό, το πίνεις σε χυμούς, το βάζεις στις σαλάτες σου, ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσεις για να πλύνεις και το πρόσωπό σου.

3. Οι ιδιότητες του λεμονιού είναι αμέτρητες και ο χυμός του είναι εξαιρετικός για το δέρμα σου. Θα το έχεις δει εξάλλου ως συστατικό πολλών DIY συνταγών προσώπου. Η λευκαντική του ιδιότητα όμως είναι πολύ βοηθητική για εσένα που έχεις πανάδες ή φακίδες. Κάνε μία ελφριά εντριβή με λεμόνι στα σημεία που έχεις πρόβλημα και θα δεις άμεσα τη διαφορά.

4. Το ραπανάκι λένε ανοίγει την όρεξη, βοηθάει και στην καταπολέμηση των φακίδων αν το χρησιμοποιήσεις ως επίθεμα πάνω τους.

5. Η αλόη είναι πλέον πολύ γνωστή για πολλούς λόγους. Ήξερες όμως ότι εκτός από θρέψη της επιδερμίδας, προσφέρει σημαντικά και στην καταπολέμηση των ρυτίδων; Μπορείς να απλώσεις φυσικό χυμό αλόης σε καθαρό πρόσωπο και να ξεπλύνεις απαλά. Μετά η επιδερμίδα σου θα είναι απαλή και μαλακή.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr