Θεραπείες για τις ρυτίδες σε πρόσωπο, λαιμό, θώρακα-ντεκολτέ & χέρια

Θεραπείες για τις ρυτίδες σε πρόσωπο, λαιμό, θώρακα-ντεκολτέ & χέρια

Η τακτική ενυδάτωση μπορεί να μειώσει την πιθανότητα δημιουργίας ρυτίδων.

Οι ρυτίδες είναι αποτέλεσμα της γήρανσης του δέρματος και της απώλειας όγκου και είναι απολύτως φυσικές. Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό με την πάροδο του χρόνου λόγω της χαμηλότερης παραγωγής πρωτεϊνών κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτή η επιβράδυνση κάνει επίσης το δέρμα να γίνει λιγότερο ανθεκτικό στις βλάβες.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένα άτομο στο σπίτι για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ρυτίδων ή να βοηθήσει στην αναστροφή των σημαδιών γήρανσης.

Καθημερινή περιποίηση δέρματος
Η τακτική ενυδάτωση του δέρματος μπορεί να αποτρέψει την ξηρότητα, μειώνοντας την πιθανότητα δημιουργίας ρυτίδων. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης που ταιριάζουν με τις ανάγκες του δέρματος και να εισάγετε ένα προϊόν κάθε φορά.

Η χρήση πολλών προϊόντων στο δέρμα, ειδικά περισσότερων από ένα αντιγηραντικών προϊόντων μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, γεγονός που μπορεί να κάνει πιο αισθητά τα σημάδια γήρανσης. Τα περισσότερα προϊόντα χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να λειτουργήσουν.

Υπνος


Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες θέσεις ύπνου μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ρυτίδων στο πρόσωπο.

Υπάρχουν τρόποι που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης ρυτίδων κατά τον ύπνο. 

-Κοιμήσου ανάσκελα
-Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μαξιλάρι που μειώνει την παραμόρφωση του προσώπου κατά τη διάρκεια του ύπνου
-Χρησιμοποιώντας μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, αν και υπάρχει λίγη έρευνα για να υποστηρίξει αυτή την τάση

Microneedling
Κάποτε οι επαγγελματίες ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να κάνουν microneedling, αλλά τώρα είναι δυνατό να το κάνουμε μόνοι μας και στο σπίτι μας.

Το Microneedling χρησιμοποιεί μικρές βελόνες για να δημιουργήσει μικροσκοπικές παρακεντήσεις στο δέρμα. Αυτές οι διατρήσεις πυροδοτούν μια θεραπευτική απόκριση και ανανεώνουν τα κύτταρα του δέρματος.

Ιατρικές θεραπείες
Οι περισσότερες θεραπείες στο σπίτι θα αντιμετωπίσουν μόνο τις λεπτές γραμμές στο δέρμα ενός ατόμου και οι βαθύτερες ρυτίδες μπορεί να απαιτούν ιατρική θεραπεία.

Εάν οι θεραπείες στο σπίτι δεν δίνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, ένα άτομο μπορεί να θέλει να επισκεφτεί έναν δερματολόγο ή έναν κοσμητικό χειρουργό.

Φάρμακα
Οι κρέμες που περιέχουν ρετινοειδή, όπως η ρετινόλη, μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, αποτρέποντας τις ρυτίδες. Οι δερματολόγοι συχνά τα συνταγογραφούν ως αρχική θεραπεία.

Χημικό πίλινγκ
Ένα χημικό πίλινγκ μπορεί να μειώσει πολλά σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο καθώς και στα χέρια, το λαιμό και το στήθος. Αυτές οι θεραπείες λειτουργούν αφαιρώντας στρώματα του δέρματος.

Θεραπεία με λέιζερ
Η επανόρθωση με λέιζερ δίνει τα πιο γρήγορα αποτελέσματα από όλες τις μη χειρουργικές μεθόδους σύσφιξης του δέρματος. Μετά την επούλωση, λιγότερες ρυτίδες θα είναι ορατές μέσα σε 2 εβδομάδες . Ωστόσο, αυτό συνοδεύεται από χρόνο διακοπής λειτουργίας 5-7 ημερών .

Botox


Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που βοηθά στη μείωση των σημαδιών γήρανσης χαλαρώνοντας τους μύες του προσώπου.

Οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν τις περισσότερες από τις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά τη διαδικασία και μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν αποτελέσματα μετά από 3 ημέρες .

Fillers
Τα fillers βοηθούν στην αποκατάσταση της πληρότητας στο πρόσωπο, τα χείλη και τα χέρια. Τα fillers λειτουργούν γεμίζοντας τις πιεσμένες περιοχές του δέρματος. Παρέχουν άμεσα αποτελέσματα και συχνά μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο γραφείο.

Lifting προσώπου
Τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα προέρχονται από χειρουργικές επιλογές, όπως λίφτινγκ προσώπου ή βλεφαροπλαστική. 

Πρόληψη

Οι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων από την αρχή ή στην επιβράδυνση της εμφάνισής τους.

Σταμάτα το κάπνισμα
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) , το κάπνισμα επιταχύνει το πόσο γρήγορα γερνά το δέρμα.

Αποφύγετε το άγχος
Η αποφυγή του στρες είναι το κλειδί για την πρόληψη των ρυτίδων. Όταν ένα άτομο αγχώνεται, το σώμα του απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη, η οποία μπορεί να διασπάσει το κολλαγόνο στο δέρμα.

Πίνετε λιγότερο αλκοόλ
Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, η οποία μπορεί να ξηράνει το δέρμα και να το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο. Η μη κατανάλωση αλκοόλ ή η περικοπή μπορεί να βοηθήσει με τις ρυτίδες.

Τρώτε  υγιεινά
Η υγιεινή διατροφή που είναι γεμάτη με τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα απόfree radicalsTrusted Source, που μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες και βλάβες στο δέρμα.

Οι τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών περιλαμβάνουν:

βατόμουρα
παντζάρια
πεκάν
σπανάκι
αγκινάρα
λάχανο
μαύρη σοκολάτα
Περιορίστε τη ζάχαρη
Η AAD υποστηρίζει πως μια δίαιτα που περιέχει πολλή ζάχαρη ή άλλους επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση. Συνιστούν την αποφυγή τροφών και ποτών με αυτά για να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις ρυτίδες.

Μην μαυρίζετε
Το μαύρισμα, είτε από τον ήλιο είτε από σολάριουμ, προκαλεί έκθεση σε επιβλαβείς ακτίνες UV. Αυτές οι ακτίνες του ήλιου επιταχύνουν τη γήρανση, προκαλώντας ρυτίδες, κηλίδες ηλικίας, κηλιδωτή επιδερμίδα, ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Προστατέψτε το δέρμα σας με αντηλιακό


Οι άνθρωποι θα πρέπει να εφαρμόζουν αντηλιακό με παράγοντα αντηλιακής προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30 κάθε μέρα.

Θα πρέπει να το εφαρμόζουν σε όλο το δέρμα που δεν καλύπτουν τα ρούχα τους και το οποίο εκθέτουν στο περιβάλλον όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Ρυτίδες σε διάφορες περιοχές του σώματος

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τις ρυτίδες, συνήθως σκέφτονται τις ρυτίδες του προσώπου. Ωστόσο, διάφορες περιοχές του σώματος μπορεί να εμφανίσουν ρυτίδες.

Οι περισσότερες ρυτίδες εμφανίζονται συνήθως στις περιοχές που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου, του λαιμού, του πίσω και μπροστά μέρους των χεριών .

Χέρια


Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού στα χέρια μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση ρυτίδων στο δέρμα. Η θεραπεία για την απαλλαγή από τις ρυτίδες στα χέρια μπορεί να περιλαμβάνει:

Λοσιόν χεριών με ρετινόλη ή γλυκολικό οξύ πριν τον ύπνο
Ελαφρύ χημικό πίλινγκ, κάθε 1 έως 3 μήνες
Θεραπεία με λέιζερ

Φροντίδα Ντεκολτέ

Το δέρμα του στήθους είναι πιο λεπτό από το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα, καθιστώντας το επιρρεπές σε βλάβες από τον ήλιο.

Σχεδόν όλες οι θεραπείες για το πρόσωπο ενός ατόμου, είναι επίσης ασφαλείς για την περιοχή του θώρακα, συμπεριλαμβανομένων των microneedling, των λέιζερ, των χημικών απολέπισης και ορισμένων τύπων πληρωτικών.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr