Τσάι τζίντζερ. Τα οφέλη του και πως θα το φτιάξεις.

Τσάι τζίντζερ. Τα οφέλη του και πως θα το φτιάξεις.

 Τσάι τζίντζερ. Αναντικατάστατο για την υγεία. Δείτε γιατί.

Η λαϊκή ιατρική υποστηρίζει ότι το τσάι τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση και ηρεμία απο τα συμπτώματα: ζάλη, έμετος και κρύος ιδρώτας.

Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι τα ενεργά συστατικά του τζίντζερ – (πτητικά έλαια και φαινολικές ενώσεις) – μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τη ναυτία που προκαλείται από εγκυμοσύνη , χημειοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση. ( Γ αυτό, ελέγξτε με έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε τζίντζερ μετά την επέμβαση, καθώς μπορεί να επηρεάσει την πήξη του αίματος.)

Αρτηριακή πίεση και υγεία της καρδιάς
Σχετικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση του τζίντζερ γενικότερα μπορεί να είναι προστατευτική έναντι των καρδιακών παθήσεων . Το πικάντικο βότανο μπορεί να βοηθήσει ακόμη στις εξής περιπτώσεις:

-χαμηλή πίεση αίματος
-πρόληψη καρδιακών προσβολών
-αποτρέπει τους θρόμβους αίματος
ανακουφίζει απο την καούρα
ρυθμίζει την χοληστερόλη
βελτιώνει την κυκλοφορίας του αίματος

Επίσης…

από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, με τη συμμετοχή 10 υπέρβαρων ανδρών, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση ζεστού τσαγιού τζίντζερ (σε αυτή την περίπτωση, σκόνη τζίντζερ διαλυμένη σε ζεστό νερό) αύξησε τα αισθήματα πληρότητας και μείωσε την πείνα έτσι βοηθά σημαντικά στο αδυνάτισμα.

Το τσάι τζίντζερ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από πονοκεφάλους, κράμπες περιόδου, πόνους στους μύες και άλλους τύπους πόνου.

Πιστεύεται ότι τα αντιοξειδωτικά στο τζίντζερ μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας και στη μείωση του στρες.

Η εισπνοή του ατμού από το τσάι τζίντζερ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση και άλλα αναπνευστικά προβλήματα από το κοινό κρυολόγημα ή τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.

Έρευνες έχουν δείξει ακόμη ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου. Σε εργαστηριακή έρευνα, το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά πολλούς διαφορετικούς τύπους καρκινικών κυττάρων, μεταξύ των οποίων, καρκίνος στο πάγκρεας και καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η συνταγή.

Φρέσκο, αποξηραμένο, τουρσί ή σε σκόνη, το τζίντζερ έχει καλή γεύση σε οποιαδήποτε μορφή και σε οποιοδήποτε πιάτο ή ποτό – ειδικά στο τσάι. Το τσάι τζίντζερ, είναι το μόνο τσάι που συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το φτιάξετε με φρέσκα αντί για ξηρά υλικά. Ξεφλουδίστε, πλύνετε και κόψτε το τζίντζερ σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, προσθέστε το σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με 1 ½ φλιτζάνι νερό και λίγους κόκκους πιπεριού. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 10-15 λεπτά.

Στραγγίστε, προσθέστε το μέλι και πιείτε. Γιατί να προσθέσετε κόκκους πιπεριού στο μείγμα; Τόσο το τζίντζερ όσο και οι κόκκοι πιπεριού μπορεί να σας ζεστάνουν, να προσφέρουν οφέλη για το πεπτικό σύστημα και να επηρεάσουν θετικά τη διάθεση!

Μίγμα : (για ένα φλιτζάνι)

½ – 1 ίντσα φρέσκο τζίντζερ
Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
Λίγους κόκκους πιπεριού

Παρενέργειες του τζίντζερ στην υγεία.
Η κατανάλωση τσαγιού τζίντζερ μπορεί να έχει παρενέργειες , αλλά είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε προβλήματα εκτός και αν καταναλώσετε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Οι άνθρωποι αναφέρουν συχνότερα αέρια, φούσκωμα, καούρα και ναυτία ως παρενέργειες που σχετίζονται με το τζίντζερ. Δεδομένου ότι το τζίντζερ μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να έχει αποτέλεσμα αραίωσης του αίματος, τα άτομα που παίρνουν αραιωτικά αίματος ή φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν καταναλώσουν επιπλέον τζίντζερ.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr