Απο τους διαιτολόγους: τι να τρώτε για απώλεια βάρους πριν την προπόνηση. Για δυνατούς μύες και γρήγορο μεταβολισμό.

Απο τους διαιτολόγους: τι να τρώτε για απώλεια βάρους πριν την προπόνηση. Για δυνατούς μύες και γρήγορο μεταβολισμό.

Απώλεια βάρους: Συμβουλές ειδικών για το τι να τρώτε ακριβώς πριν την προπόνησή σας
 
Γιατί η άσκηση με άδειο στομάχι μπορεί να μειώσει τα οφέλη της άσκησης

Το να τροφοδοτείτε τον εαυτό σας με τον σωστό τρόπο απαιτεί την ίδια προσπάθεια με τον προγραμματισμό της καθημερινής σας ρουτίνας άσκησης. Εάν το γεύμα σας δεν έχει προγραμματιστεί προσεκτικά σύμφωνα με το πρόγραμμά σας, ενδέχεται να μην μπορείτε να ολοκληρώσετε την προπόνησή σας όμορφα ή να αποκομίσετε όλα τα οφέλη της.

Το να τρώτε ακριβώς πριν και μετά την προπόνηση παρέχει ενέργεια στους μύες σας για να συνεχίσουν και επίσης αποτρέπει την υπερένταση.

Το γεύμα πριν την προπόνηση σας παρέχει ενέργεια για κορυφαία απόδοση κι ευεξία.

Παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύσπαση των μυών.

Δίνοντας έμφαση στη μεγάλη σπουδαιότητα του να προγραμματίζετε σωστά το γεύμα σας πριν από την προπόνηση, η διατροφολόγος Rujuta Diwekar  μοιράστηκε μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου, όταν σχεδιάζετε το γεύμα σας πριν την προπόνηση.

Μην ασκείστε με άδειο στομάχι

Η άσκηση με άδειο στομάχι είναι ακριβώς σαν να τρέχεις ένα αυτοκίνητο χωρίς καύσιμα. Ανεξάρτητα από το πόση προσπάθεια καταβάλετε ή πόσο καιρό ασκείστε, εάν δεν έχετε την ενέργεια να ολοκληρώσετε σωστά την προπόνηση, μπορεί να κάψετε πολύτιμες πηγές ενέργειας και να έχετε λιγότερη αντοχή. Επιπλέον, η υπερβολική καταπόνηση και τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί επίσης να σας αφήσουν αγανακτισμένους (ουσιαστικά ταλαιπωρημένους) καθώς και ζαλισμένους μετά την προπόνησή σας.
 

Μην πίνετε τσάι ή καφέ

Το να πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ το πρωί μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ενεργητικοί, αλλά σύντομα μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακή κατάρρευση. Η Rujuta λέει ότι το τσάι και ο καφές αφυδατώνουν. Η άσκηση μετά τη λήψη τσαγιού και του καφέ μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο αφυδατωμένοι. Μπορεί να αισθάνεστε ζάλη, οι μύες σας μπορεί να είναι δύσκαμπτοι και μπορεί να νιώθετε εξαιρετικά κουρασμένοι μετά την προπόνησή σας.

 Πώς πρέπει να προγραμματίσετε το γεύμα σας;

Σύμφωνα με τον διατροφολόγο, δεν χρειάζεται να έχετε ένα πιάτο γεμάτο φαγητό πριν από την άσκηση. Η ιδέα είναι να φας κάτι ελαφρύ, υγιεινό και θρεπτικό, ώστε να έχεις αρκετή ενέργεια για να ολοκληρώσεις την προπόνηση. Η επιλογή της σωστής τροφής το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην παροχή καυσίμου στους μύες, να εξασφαλίσει τη βέλτιστη καύση θερμίδων και να αποτρέψει το διάστρεμμα, την καταπόνηση και τον τραυματισμό των μυών.

Τι μπορείτε να φάτε

Είτε ασκείστε το πρωί είτε το βράδυ, το γεύμα σας πριν την προπόνηση πρέπει να είναι ελαφρύ και υγιεινό. Το να γεμίζετε τον εαυτό σας ακριβώς πριν από την προπόνηση θα σας κάνει να νιώθετε άβολα και υπνηλία. Η Rujuta προτείνει να έχετε ένα φρούτο ή μια χούφτα ξηρά φρούτα περίπου 10-15 λεπτά πριν την προπόνηση. Εάν σκοπεύετε να ασκηθείτε μετά από ένα μικρό γεύμα ή σνακ, περιμένετε 60 λεπτά. Στην περίπτωση ενός βαριού γεύματος, καλό είναι να περιμένετε 90 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι το φαγητό έχει αφομοιωθεί πλήρως.

Προγραμματισμός του γεύματος μετά την προπόνηση

Ακριβώς όπως το γεύμα σας πριν την προπόνηση, έτσι και το γεύμα σας μετά την προπόνηση θα πρέπει επίσης να προγραμματιστεί προσεκτικά. Η κατανάλωση πρωτεϊνών και υγιεινών υδατανθράκων μετά από μια έντονη προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών σας και να σας βοηθήσει να αναζωογονηθείτε. Φροντίστε να φάτε κάτι μέσα σε 30 λεπτά μετά την προπόνησή σας. Βοηθά στην επισκευή και το χτίσιμο των μυών.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr