Θεραπείες Αγιουρβέδα: Βότανα για την υγεία των γυναικών

Θεραπείες Αγιουρβέδα: Βότανα για την υγεία των γυναικών

Μερικά κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι η ακανόνιστη περίοδος, ο εμμηνορροϊκός πόνος, ο προεμμηνορροϊκός πόνος, η ακμή, η αναιμία και πολλά άλλα. Αν και τα αλλοπαθητικά φάρμακα είναι διαθέσιμα για όλα τα προβλήματα, εντούτοις η χρήση πολλών παυσίπονων ή η αυξημένη εξάρτηση από την αυτοθεραπεία δεν είναι πάντα και πολύ καλή ιδέα.

Το καλύτερο είναι να λαμβάνετε θεραπείες Αγιουρβέδα που όχι μόνο μπορούν να ελέγξουν αλλά και να αποτρέψουν αυτά τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά τέτοια βότανα που μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και την ταλαιπωρία  .

Θεραπεία Αγιουρβέδα για επώδυνη έμμηνο ρύση

Όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν διαφορετικούς τύπους προβλημάτων κατά τις ημέρες της εμμήνου ρύσεως. Αλλά μερικά κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι η ναυτία, η κόπωση, οι κράμπες, η δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα και ο έμετος.

Μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να μειώσουν την ταλαιπωρία της περιόδου

– Να είστε σωματικά δραστήριοι και να ασκείστε καθημερινά. Αν και κατά τη διάρκεια των ημερών της περιόδου, εάν αισθάνεστε άβολα, μπορείτε να ξεκουραστείτε και να συνεχίσετε την προπόνησή σας αργότερα. Αλλά αν κάνετε μερικές απλές ασάνες γιόγκα, μπορεί να σας βοηθήσει να αναζωογονήσετε τον πόνο της περιόδου.

Μερικές τέτοιες ασάνες είναι η στάση με τόξο (dhanurasana), η κάμψη προς τα εμπρός (janu sirasana), η στάση καμήλας (ustrasana), η στάση ψαριού (matsyasana) και η στάση κόμπρας (bhujangasana).

– Αποφύγετε τα τηγανητά, τα πικάντικα και τα λιπαρά τρόφιμα, καθώς όλα αυτά τα τρόφιμα οδηγούν σε φούσκωμα και δυσκοιλιότητα.
– Δοκιμάστε και καταναλώστε λαχανικά που είναι εύκολα εύπεπτα και είναι ελαφριά για κατανάλωση.

Αγιουρβεδική θεραπεία για τον προεμμηνορροϊκό πόνο
– Φάτε σπιτικό φαγητό.
– Αποφύγετε το αλκοόλ, το κάπνισμα και το γρήγορο φαγητό.
– Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή που θα οδηγήσει σε τακτική κένωση.
– Κάντε κρύο ντους και καταναλώστε πολλά υγρά.

Αγιουρβεδική θεραπεία για την δυσκοιλιότητα.
Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολία κατά την αποβολή των κοπράνων (που μπορεί να συνοδεύεται απο αιμορραγία και φαγούρα γύρω από την περιοχή του ορθού), τότε μπορείτε να πάρετε βότανα όπως το Terminalia chebula και το Indian Yam. Μπορείτε επίσης να έχετε Abhayarista, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό αγιουρβεδικό φάρμακο την δυσκοιλιότητα.
Μαζί με τα φάρμακα, θα πρέπει επίσης να διατηρείτε μια υγιεινή διατροφή που θα πρέπει να είναι υψηλή σε φυτικές ίνες. Πίνετε πολλά υγρά μαζί με την τακτική σωματική άσκηση.

Αγιουρβεδική θεραπεία για το γκριζάρισμα των μαλλιών
Το γκριζάρισμα των μαλλιών είναι ένα κοινό πρόβλημα μαζί με την αύξηση της ηλικίας, αλλά το γκριζάρισμα των μαλλιών στα 20 και στα 30 σας δεν είναι καλό. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, όπως το ιγμόρειο, η ένταση, το άγχος και το λούσιμο των μαλλιών με ζεστό νερό. Μπορείτε να δοκιμάσετε το έλαιο Bhringraj Ayurvedic που λέγεται ότι κάνει τα μαλλιά σας υγιή και αποτρέπει το γκριζάρισμα. Επίσης, θα πρέπει να κοιμάστε σωστά, να ανησυχείτε λιγότερο και να πλένετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό για να περιορίσετε το πρόβλημα.

Αγιουρβεδική θεραπεία για το πρόβλημα της εμμηνόπαυσης
Το ίδιο φάρμακο, το sundari kalp forte είναι καλό και για την εμμηνόπαυση. Αυτό το φάρμακο βοηθά στη διευκόλυνση της μετάβασης στην εμμηνόπαυση. Καθαρίζει το αίμα σας και συνιστάται ιδιαίτερα για το σύνδρομο της εμμηνόπαυσης. Οι γυναίκες πρέπει να τρώνε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο καθώς η έλλειψη ασβεστίου είναι συχνή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής, ή η πρακτική της γιόγκα.  βοηθούν επίσης στην ανακούφιση του προβλήματος.

Αγιουρβεδική θεραπεία για την ακμή και την παχυσαρκία
Το Guggulu και το Punarnava ή το Boerhaavia diffusa είναι δύο αγιουρβεδικά βότανα που σας βοηθούν στη μείωση του βάρους. Είναι σημαντικό να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή μαζί με μια τακτική σωματική δραστηριότητα για τη μείωση ή την πρόληψη της παχυσαρκίας. Η τακτική ρουτίνα μπορεί να κάνει θαύματα στη μείωση της παχυσαρκίας.
Η ακμή όχι μόνο αλλάζει την εικόνα μας, αλλά αφήνει και σημάδια στο πρόσωπό. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ακμή με πολλά πράγματα που είναι διαθέσιμα στο σπίτι σας, όπως κουρκουμά, τυρόπηγμα, λεμόνι, σανταλόξυλο, neem και giloy.

Αγιουρβεδική θεραπεία για κράμπες
Οι κράμπες μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους, κυρίως κατά την περίοδο. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα φαγητά που τηγανίζονται για να απαλύνετε την πέψη σας και έτσι να αναζωογονήσετε τις κράμπες. Ξεκουραστείτε σωστά, πίνετε άφθονο νερό και αποφύγετε την αυστηρή προπόνηση. Οι σπόροι σουσαμιού έχουν αποδειχθεί ότι ρυθμίζουν τη ροή του αίματος και έτσι αποφεύγουν τις κράμπες. Θα πρέπει να τα μουλιάζετε σε νερό πριν τα πάρετε.

Αγιουρβεδική θεραπεία για την αναιμία
Το 55 τοις εκατό των Ινδών γυναικών είναι αναιμικές, λέει μια μελέτη. Τα δεδομένα καθιστούν σαφές πόσο συχνή είναι η αναιμία στις γυναίκες. Είναι ένα πρόβλημα που οι γυναίκες δεν γνωρίζουν εύκολα. Συνήθως τείνουν να αγνοούν τα συμπτώματα έως ότου η ανεπάρκεια γίνει σοβαρή. Η αναιμία μπορεί να προληφθεί με amla, aloe vera και Punarnava ή Boerhaavia diffusa.

Καθώς η αναιμία προκαλείται λόγω έλλειψης σιδήρου, θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο που μπορεί να περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς, μήλο, άμλα, παντζάρια και σπανάκι. Μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες χυμό λεμονιού στο μήλο ή τον χυμό μήλου που έχετε καθώς το λεμόνι αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου στον οργανισμό.

timesofindia.indiatimes.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr