Πεινάς πριν έρθει η ώρα του φαγητού; Να τι πρέπει να κάνεις

Πεινάς πριν έρθει η ώρα του φαγητού; Να τι πρέπει να κάνεις

Το snacking time είναι απαραίτητο στην προσπάθεια να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες.

Κωνσταντίνα Κύρκου

Είτε έχεις μια κοιλιά που γουργουρίζει συνεχώς, είτε απλώς έτυχε να έχεις μερικές λιγούρες πριν ακόμα φτάσει η ώρα του φαγητού, τα ενδιάμεσα γεύματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια σου να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή. Και αυτό γιατί, είναι η τακτική – σύμμαχος που σε βοηθάει να μην πέσεις με τα μούτρα στο επόμενο μεγάλο γεύμα. Επομένως, καλό είναι να σταματήσεις να σκέφτεσαι ανησυχητικά, όταν ακούς τη λέξη “σνακ”.

Τοποθετώντας το αίσθημα της πείνας πάνω σε μια νοητή κλίμακα, όπου το πέντε είναι μια ουδέτερη κατάσταση και το μηδέν ή το δέκα είναι τα άκρα, προσπάθησε να προσδιορίσεις την ανάγκη σου για φαγητό την επόμενη φορά που θα σκεφτείς ότι πεινάς. Για παράδειγμα, αν δεν έχεις προλάβει να φας πρωινό πριν τη δουλειά, η πείνα που θα αισθανθείς πριν το μεσημεριανό πιθανότατα να αγγίζει το εννιά με δέκα, δημιουργώντας διάφορες λιγούρες. Αντί να περιμένεις να φτάσει η ώρα του φαγητού και να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα φαγητού στα πρώτα πέντε λεπτά, καλύτερα να κάνεις ένα διάλειμμα και να απολαύσεις ένα ελαφρύ και υγιεινό σνακ.

Η διαφορά ενός σνακ και ενός γεύματος, παρατηρείται στον έλεγχο της μερίδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ιδανικό σνακ, που δε θα επιβαρύνει τη σιλουέτα σου με περιττές θερμίδες και λιπαρά, θα είναι μια ικανοποιητική μερίδα, που δε θα ξεπερνάει τις 150 θερμίδες. Πέραν αυτού, το υγιεινό σνακ θα πρέπει να περιέχει ένα από τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά: φυτικές ίνες για την υγεία του έντερο, πρωτεΐνη που χτίζει μυς, υδατάνθρακες βραδείας καύσης ή καλά λιπαρά που είναι απαραίτητα για την καρδιά.

6 Ιδέες για εύκολα και γρήγορα σνακ
– Μια – δύο χούφτες ανάλατους ξηρούς καρπούς

– Δύο – τρία κράκερ με μια κουταλιά της σούπας χούμους

– Ένα γιαουρτάκι με κομματάκια φρούτων

– 80 γραμμάρια ποπ κορν

– Μισή μπανάνα με ένα κουταλάκι του γλυκού φυστικοβούτυρο

– Τετράγωνο τοστ με μια φέτα γαλοπούλα και ντομάτα

17 ιδέες για σνακ με 50 θερμίδες μόνο (διώξε κάθε λιγούρα νόστιμα!)

www.shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr