Καθαρισμός προσώπου με λάδι. Τα καλύτερα έλαια καθαρισμού προσώπου. Πως και κάθε πότε θα το κάνεις.

Καθαρισμός προσώπου με λάδι. Τα καλύτερα έλαια καθαρισμού προσώπου. Πως και κάθε πότε θα το κάνεις.

Τα έλαια καθαρισμού είναι ευδαιμονία για το δέρμα! – 10 καλύτερες επιλογές για να αγκαλιάσετε

Ποιος είπε ότι το λιπαρό δέρμα δεν αντιμετωπίζεται ποτέ με λάδια; Οποιοσδήποτε μπορεί να συμπεριλάβει λάδι στη ρουτίνα καθαρισμού του δέρματός του, ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος. Ναι, τα έλαια καθαρισμού μπορούν να σας δώσουν καθαρό, καθαρό και όμορφο δέρμα χωρίς να το κάνουν πολύ λιπαρό ή ξηρό. Ας μάθουμε για τα 10 καλύτερα έλαια καθαρισμού που είναι καθαρή ευδαιμονία για το δέρμα.

Τι είναι ο καθαρισμός με λάδι;

Ο καθαρισμός με λάδι είναι μια τεχνική καθαρισμού δέρματος που πρόσφατα έχει γίνει δημοφιλής παγκοσμίως. Σε αυτή τη μέθοδο, χρησιμοποιούνται αγνά φυσικά έλαια για να καθαρίσουν το δέρμα και να το κάνουν να φαίνεται αψεγάδιαστο. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο λάδι ή ένα μείγμα πολλών ελαίων της επιλογής σας με βάση αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο δέρμα σας. 

Ξεκινήστε κάνοντας καλό μασάζ στο πρόσωπό σας με λάδι ή με το μείγμα λαδιών που προτιμάτε. Στη συνέχεια, βυθίστε μια καθαρή, απαλή πετσέτα σε ζεστό νερό και καλύψτε το πρόσωπό σας με αυτήν για λίγα λεπτά. Αυτό θα ανοίξει όλους τους φραγμένους πόρους του δέρματος , ώστε όλη η βρωμιά, και τα επιπλέον έλαια να μπορούν να βγουν γρήγορα από αυτούς. Τώρα, σκουπίστε το πρόσωπό σας με την ίδια πετσέτα. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ίχνος λαδιού επαναλαμβάνοντας το τελευταίο βήμα μερικές φορές. Τέλος, ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας για να κλείσετε τους πόρους.

Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι ενώ καθαρίζετε το δέρμα του προσώπου με λάδια. Τα θειικά άλατα στα σαπούνια αφαιρούν το δέρμα από τα φυσικά του έλαια και το στεγνώνουν.

Έλαια καθαρισμού. Τα καλύτερα λάδια καθαρισμού για χρήση στο πρόσωπο

Ο καθαρισμός με λάδι βοηθά να απαλλαγούμε από την ακμή, τα μαύρα στίγματα και τη μελάγχρωση. Μόλις συνηθίσετε τη μέθοδο, θα είναι απλή η εκτέλεση. Επίσης, τα οφέλη αυτής της διαδικασίας θα σας ενθαρρύνουν να την προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Λοιπόν, τι λάδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό του προσώπου ;

Εδώ είναι οι 10 καλύτερες επιλογές: 

1. Καστορέλαιο
Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λάδια που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του λαδιού . Μπορεί εύκολα να αφαιρέσει όλη τη βρωμιά από το δέρμα. Δεδομένου ότι το ίδιο το λάδι είναι πολύ πυκνό, μπορείτε να το αναμίξετε με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Το ξηρό δέρμα χρειάζεται ένα μέρος καστορέλαιου σε τρία μέρη οποιουδήποτε άλλου ελαίου, ενώ το λιπαρό δέρμα μπορεί να πάρει έως και 2 μέρη καστορέλαιο αναμεμειγμένο με ένα μέρος άλλου ελαίου.

2. Ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τις εξαιρετικές αντιοξειδωτικές και θρεπτικές του ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας ή σε συνδυασμό με καστορέλαιο, σχηματίζοντας ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό καθαριστικό μείγμα λαδιών.

3. Λάδι Jojoba
Όταν πρόκειται για την εξισορρόπηση της έκκρισης σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες στο δέρμα, το λάδι Jojoba λειτουργεί υπέροχα. Μπορείτε να αναμίξετε ένα μέρος του ελαίου jojoba με 4 μέρη ελαιόλαδου ή λάδι καρύδας για να κάνετε το δέρμα να είναι καθαρό. Μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος και καταπολεμά την ακμή και τα σπυράκια.

4. Έλαιο από πυρήνα βερίκοκου
Αυτό το ελαφρύ λάδι που εξάγεται από τους πυρήνες των βερίκοκων παρέχει θρέψη στο δέρμα και βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης ακμής. Δεδομένου ότι είναι ελαφρύ, δεν φράζει τους πόρους και καταπραΰνει αποτελεσματικά το φλεγμονώδες δέρμα. Κατά τον καθαρισμό του προσώπου, χρησιμοποιήστε το λάδι απευθείας στο δέρμα για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Αμυγδαλέλαιο
Όπως το έλαιο από πυρήνα βερίκοκου, το αμυγδαλέλαιο είναι επίσης αρκετά ελαφρύ και πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Καθαρίζει τους πόρους χωρίς να αφήνει το δέρμα πολύ λιπαρό και βοηθά στην υπέροχη αναζωογόνηση του δέρματος. Χρησιμοποιήστε το όχι μόνο για καθαρισμό του προσώπου σας αλλά και για νυχτερινή ανανέωση του δέρματος.

6. Έλαιο φουντουκιού

Το λάδι φουντουκιού είναι εξαιρετικά ελαφρύ και ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικό για το λιπαρό δέρμα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο λάδι για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας . Μπορεί να ελέγξει γρήγορα την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα και έχει στυπτικές ιδιότητες.

7. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι τέλειο και για το δέρμα. Χρησιμοποιείται ήδη ως καθαριστικό, ενυδατικό και αποσμητικό. Είναι ίσως  καιρός να αφαιρέσετε το συμβατικό λάδι καρύδας απο την ρουτίνα σας και να το αντικαταστήσετε με  ένα 100% αγνό παρθένο λάδι καρύδας πρώτης έκθλιψης. Θα εκπλαγείτε βλέποντας πόσο απαλό και ελαστικό γίνεται το δέρμα σας!

8. Έλαιο Argan
Αυτό το έλαιο που εξάγεται από τους πυρήνες του δέντρου argan έχει κερδίσει δημοτικότητα πρόσφατα λόγω των πλεονεκτημάτων ομορφιάς του. Βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων, της ακμής και του ξεφλουδίσματος του δέρματος συνολικά. Το έλαιο Argan μπορεί να αγοραστεί στην καθαρή του μορφή ή ως «μίγμα ελαίων ομορφιάς». Ωστόσο, είναι πάντα καλό να το χρησιμοποιείτε απευθείας στο δέρμα για καθαρισμό.

9. Έλαιο από πίτουρο ρυζιού.

Τα οφέλη για την υγεία του λαδιού από πίτουρο ρυζιού είναι ευρέως γνωστά. Αλλά είναι επίσης ένα καλό καθαριστικό για το ευαίσθητο δέρμα. Εάν το άρωμά του είναι υπερβολικό, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο (λεβάντα ή πορτοκάλι) στο μπουκάλι και χρησιμοποιήστε το για τον καθαρισμό του προσώπου.

10. Ηλιέλαιο
Και πάλι, ένα άλλο λάδι που χρησιμοποιείται ως βασικό στο μαγείρεμα στα περισσότερα νοικοκυριά, αλλά δεν χρησιμοποιείται συχνά για καλλυντικούς σκοπούς. Ωστόσο, το ηλιέλαιο είναι εξαιρετικό για την απόκτηση ισορροπημένης επιδερμίδας! Απορροφάται γρήγορα απο το δέρμα, αποκαθιστά τα φυσικά του έλαια και το καθαρίζει απαλά σε συνδυασμό με καστορέλαιο.

Συμβουλές …
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε λάδι καθαρισμού στο δέρμα σας κάθε δεύτερη μέρα ή δύο φορές την εβδομάδα. Δεν χρειάζεταικαθημερινή εφαρμογή.

Εάν το δέρμα σας εμφανίσει ερυθρότητα , κνησμό ή εξανθήματα, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε το μείγμα λαδιού για να αποφύγετε αλλεργικές αντιδράσεις.

Μην κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας πιο συχνά.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε συνθετική ή εμπορική φόρμουλα λαδιού για τον καθαρισμό του δέρματος του προσώπου σας. Αντίθετα, μένετε πάντα στις φυσικές επιλογές και επιλέγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιο αγνές τους μορφές.

Ανάλογα με τη φύση του δέρματός σας, μπορεί να δείτε αποτελέσματα μέσα σε 3 έως 4 εβδομάδες.

Πηγές:

 – healthline.com
 – wellnessmama.com

-www.beautyglimpse.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr