Φυσικές ενέσεις μπότοξ με ρόδι.  10 αποκλειστικές συνταγές ομορφιάς (οι καλύτερες) για τέλειο δέρμα.

Φυσικές ενέσεις μπότοξ με ρόδι. 10 αποκλειστικές συνταγές ομορφιάς (οι καλύτερες) για τέλειο δέρμα.

Αποκτήστε υπέροχο δέρμα φυσικά

Το ρόδι δεν χρειάζεται συστάσεις. Όλοι αγαπάμε τη γεύση αυτού του μεγάλου, στρογγυλού και ζουμερού φρούτου με την υπέροχη κόκκινη φλούδα. Μάλιστα, τα φαρμακευτικά οφέλη του ροδιού είναι επίσης αρκετά γνωστά και είναι σημαντικό να το κρατάμε στην κανονική μας διατροφή για τη βελτίωση της συνολικής μας υγείας. Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ να συμπεριλάβετε το ρόδι στην περιποίηση της επιδερμίδας σας;

Αυτό το «φρούτο του ουρανού» είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, που μπορούν να μας δώσουν άψογο λαμπερό δέρμα φυσικά. Έτσι, την επόμενη φορά που αγοράζετε ρόδια, φροντίστε να κρατήσετε μερικά από αυτά στην άκρη. Πώς να τα χρησιμοποιήσετε στην περιποίηση της επιδερμίδας σας;

Λοιπόν, σας δίνουμε 10 απλές σπιτικές συνταγές για μάσκα προσώπου με ρόδι για να δοκιμάσετε. Επίσης, μάθετε για τα οφέλη των φρούτων για την υγεία και μερικούς άλλους τρόπους να τα χρησιμοποιήσετε για το δέρμα σας.

Λίγα Λόγια για το Ρόδι

Το ρόδι είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό φρούτο που λαμβάνεται από τον φυλλοβόλο θάμνο Punica granatum της οικογένειας Lythraceae. Από τα αρχαία χρόνια καλλιεργούνταν στην περιοχή της Μεσογείου και τώρα καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο. Ο όμορφος καρπός έχει ινώδη στρώματα στο εσωτερικό του, στα οποία γυαλιστερά κόκκινα «αρίλια» περιβάλλουν τους λευκούς σπόρους στη μέση. Ενώ πολλοί από εμάς ρουφάμε το γλυκό, ζουμερό νέκταρ του φρούτου και απορρίπτουμε τους σπόρους, ο καρπός μπορεί στην πραγματικότητα να καταναλωθεί ολόκληρος μαζί με τους σπόρους και αυτό το ινώδες μέσο για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα οφέλη του. Το ρόδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική, το ψήσιμο, τα smoothies, τα μείγματα χυμών, τα αλκοολούχα ποτά και τις γαρνιτούρες γευμάτων.

Οι σπόροι του ροδιού έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και διαιτητικές ίνες. Περιέχουν επίσης σημαντικά υψηλό αριθμό αντιοξειδωτικών όπως φλαβονοειδή, ανθοκυανίνη και τανίνες. Αλλά το ρόδι είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες και ως εκ τούτου, οι σπόροι του είναι ακόμη χαμηλότεροι σε θερμίδες.

Οφέλη του ροδιού για την υγεία μας.

Πριν ξεναγηθούμε στο πώς το ρόδι μπορεί να βοηθήσει το δέρμα μας, ας ρίξουμε μια ματιά στα εκπληκτικά οφέλη του για την υγεία:

Στην υπέροχη κόκκινη απόχρωση του ροδιού συμβάλλουν ορισμένα ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες, τα οποία υπάρχουν στα φρούτα σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Προστατεύουν τα κύτταρα μας από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και μειώνουν τη φλεγμονή σε μεγάλο βαθμό. Στην πραγματικότητα, ο χυμός του ροδιού έχει τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί.

Ο φρέσκος και αγνός χυμός ροδιού (χωρίς προσθήκη ζάχαρης) είναι μια λαμπρή πηγή βιταμινών (C, E, B9, K, κ.λπ.) και καλίου.

Ο χυμός ενός φρέσκου ροδιού μπορεί να μας προσφέρει περισσότερο από το 40% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C.

Όντας πλούσιο σε φλαβονόλες, το ρόδι έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτά βοηθούν στη θεραπεία της φλεγμονής σε όλο το σώμα, που οδηγεί σε αρθρίτιδα, πόνο στις αρθρώσεις, φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου (νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα) κ.λπ.

Πρόσφατες μελέτες έχουν βρει ότι ο χυμός ροδιού έχει τη δυνατότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη.

Το φρούτο έχει βρεθεί ότι προλαμβάνει την απώλεια μνήμης και σταματά την εξέλιξη της νόσου του Αλτσχάιμερ με την πολύ υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών.

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματός σας μειώνοντας σημαντικά την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Ο χυμός ροδιού είναι γνωστό ότι είναι ο καλύτερος χυμός φρούτων για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Αποτρέπει την καρδιακή βλάβη διατηρώντας τις αρτηρίες απαλλαγμένες από συσσώρευση πλάκας και χοληστερόλης ενώ παράλληλα ενισχύει τη ροή του αίματος μέσω αυτής .

Η τακτική κατανάλωση ροδιού είναι χρήσιμη στη μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης ( 4 ).

Ο καρπός θεωρείται πιθανό βοήθημα για τη σεξουαλική απόδοση και τη γονιμότητα. Μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες, θεραπεύοντας έτσι θέματα όπως η δυσλειτουργία του σπέρματος, τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης κ.λπ.

Το ρόδι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο στη μείωση του μυϊκού πόνου και στη βελτίωση της ανάκτησης της δύναμης, γεγονός που συμβάλλει στην ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης.

Το ρόδι μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα όπως οι στατίνες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν εντάξετε το ρόδι στην καθημερινή σας διατροφή εάν παίρνετε τέτοια φάρμακα.

Γιατί το ρόδι κάνει καλό στο δέρμα;

Τώρα, δείτε πώς η τοπική εφαρμογή των φρούτων μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός μας:

1. Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση

Το ρόδι είναι γεμάτο με ισχυρά αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C και βιταμίνη Ε ), τα οποία βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων, λεπτών γραμμών, κηλίδων ηλικίας κ.λπ. Mπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αντιγηραντικά οφέλη μέσω αυξημένης κυτταρικής αναγέννησης και γενικότερη αναζωογόνηση της όψης και του δέρματος. 

2. Μειώνει τις φλεγμονές

Καθώς το ρόδι μειώνει την οξειδωτική βλάβη των κυττάρων του δέρματος που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, τα συμπτώματα ορισμένων φλεγμονωδών δερματικών παθήσεων ( ροζάθρα , ακμή, κ.λπ.) υποχωρούν επίσης σταδιακά.

3. Καταπολεμά τα βακτήρια

Ο καρπός περιέχει φυσικά αντιμικροβιακά, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της λοίμωξης του δέρματος καταπολεμώντας τα βακτήρια και τους μύκητες. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη θεραπεία βακτηρίων που προκαλούν ακμή και ονομάζεται P. acnes .

4. Απολεπίζει σε βάθος

Το ρόδι μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό απολεπιστικό για το δέρμα μας. Η τακτική εφαρμογή του μπορεί να εξαλείψει απαλά τα νεκρά κύτταρα από το επιφανειακό στρώμα του δέρματος, αποκαλύπτοντας έτσι το στρώμα φρέσκων και υγιών κυττάρων από κάτω.

5. Προστατεύει από τη φθορά του ήλιου

Η αντιοξειδωτική περιεκτικότητα του ροδιού πιστεύεται επίσης ότι προστατεύει το δέρμα μας φυσικά από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Ωστόσο, δεν πρέπει να αντικαταστήσετε την καθημερινή σας αντηλιακή ρουτίνα με την εφαρμογή ροδιού καθώς δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό.

10 απλές συνταγές για μάσκα προσώπου με ρόδι που πρέπει να δοκιμάσετε
Ακολουθούν μερικές απλές και εύκολες συνταγές DIY μάσκας προσώπου με ρόδι που μπορούν να δώσουν στο δέρμα σας μια φυσική αναμόρφωση:

 

1. Μάσκα προσώπου με ρόδι και μέλι

Πάρτε μια χούφτα χάντρες ροδιού και φτιάξτε μια λεία πάστα τρίβοντάς τες σε μηχανή λείανσης ή μπλέντερ.

Προσθέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας αγνό ακατέργαστο βιολογικό μέλι σε αυτήν την πάστα και ανακατέψτε πολύ καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι ομοιόμορφο και μέτριας σύστασης με λίγη κολλώδη υφή. Απλώστε το σε όλο σας το πρόσωπο και το λαιμό και περιμένετε για μισή ώρα.

Μόλις στεγνώσει, ξεπλύνετε με κρύο νερό. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα προσώπου 2-3 ​​φορές την εβδομάδα για να αποκτήσετε απαλό, χωρίς ατέλειες  λαμπερό δέρμα.

 

2. Μάσκα προσώπου με ρόδι και γιαούρτι

Μια απλή μάσκα προσώπου από ρόδι και γιαούρτι μπορεί να σας βοηθήσει να μαλακώσετε αλλά και να φωτίσετε το δέρμα σας σε μεγάλο βαθμό.

Ετοιμάστε μια λεία πάστα από μια χούφτα σπόρους ροδιού. Προσθέστε 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι ή απλό γιαούρτι σε αυτό και ανακατέψτε πολύ καλά. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σας ομοιόμορφα.

Αφήστε το να στεγνώσει για 20 με 25 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και παλιό νερό αντίστοιχα.

3. Μάσκα προσώπου με ρόδι και λεμόνι

Καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, το λεμόνι μπορεί να δώσει ζωτική ώθηση στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ροδιού, κάνοντας έτσι το δέρμα μας φρέσκο, λαμπερό και χωρίς πανάδες και μαυρίλες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτιάξετε μια πάστα ροδιού τρίβοντας μια χούφτα σπόρους και στύβοντας μέσα 6-7 σταγόνες χυμό από ένα φρέσκο ​​λεμόνι.

Ανακατέψτε καλά και τα δύο συστατικά και απλώστε καλά στο πρόσωπο και το λαιμό σας.

Ξεπλύνετε με κρύο νερό μετά από 30 λεπτά περίπου.

4. Μάσκα προσώπου με ρόδι και πράσινο τσάι

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενός ροδιού μπορούν να συνδυαστούν με αυτές του πράσινου τσαγιού σε μια απλή μάσκα προσώπου, που μπορεί να αναζωογονήσει το δέρμα μας με φυσικό τρόπο. Τρίψτε μια χούφτα χάντρες ροδιού στο μπλέντερ.

Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοβρασμένο πράσινο τσάι και προσθέστε το στον πολτό ροδιού. Επίσης, βάλτε απλό γιαούρτι και αγνό ωμό μέλι 1 κουταλιά της σούπας από το καθένα στην πάστα και ανακατέψτε τα όλα καλά.

Απλώστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας και ξεπλύνετε μετά από μισή ώρα με φρέσκο ​​κρύο νερό.

5. Μάσκα προσώπου με ρόδι και κακάο σε σκόνη

Τόσο το ρόδι όσο και η σκόνη κακάο είναι εξαιρετικά για την πρόληψη των συμπτωμάτων της γήρανσης. Έτσι, μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα δύο σε μια μάσκα προσώπου για να αποκτήσετε εύκολα νεανικό δέρμα. Ετοιμάστε μια λεία πάστα από σπόρους ροδιού και ανακατέψτε μαζί 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να στεγνώσει.

Μετά από 20-25 λεπτά, ξεπλύνετε με κρύο νερό.

6. Μάσκα προσώπου με ρόδι και βρώμη

Εά επιθυμείτε  να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα, αυτή η μάσκα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Μετατρέψτε μια χούφτα σπόρους ροδιού σε μια λεία πάστα μέτριας σύστασης.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας πλιγούρι βρώμης σε αυτό.

Επίσης, προσθέστε βουτυρόγαλα και αγνό ωμό μέλι 2 κουταλιές της σούπας το καθένα στην πάστα και ενώστε όλα τα υλικά σωστά.

Εφαρμόστε συνολικά στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από 15 λεπτά.

7. Μάσκα προσώπου με ρόδι, ρυζάλευρο και αμυγδαλέλαιο

Τα άτομα με μικτό δέρμα μπορούν να ορκιστούν σε αυτήν την εξαιρετικά αποτελεσματική μάσκα προσώπου με ρόδι. Για αυτό, πρέπει να φτιάξετε μια πάστα από μια χούφτα σπόρους ροδιού.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ρυζιού και ρίξτε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο επίσης. Συνδυάστε τα όλα μαζί και εφαρμόστε προσεκτικά στο πρόσωπο και το λαιμό σας.

Περιμένετε για 15 έως 20 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

8. Φλούδα ροδιού, κρέμα γάλακτος και μάσκα προσώπου Besan

Όχι μόνο οι σπόροι, αλλά και η φλούδα του ροδιού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή αποτελεσματικών μασκών προσώπου. Εάν υποφέρετε από υπερβολική ξηρότητα δέρματος, επιλέξτε αυτή τη σούπερ ενυδατική μάσκα. Απλά πρέπει να στεγνώσετε εντελώς τα κομμάτια της φλούδας του ροδιού και να τα τρίψετε σε λεπτή σκόνη.

Στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μπεσάν και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε αυτό και ανακατέψτε τα όλα μαζί για να κάνετε μια λεία πάστα με κρεμώδη σύσταση. Απλώστε το στο δέρμα του προσώπου σας και ξεπλύνετε μετά από 15-20 λεπτά.

Besan: τι είναι: αλεύρι που παρασκευάζεται από ένα είδος αλεσμένου ρεβιθιού. 

 

9. Μάσκα προσώπου με φλούδα ροδιού, λεμόνι και ροδόνερο

Εδώ είναι μια άλλη μάσκα προσώπου με φλούδα ροδιού, που κάνει το θαμπό δέρμα να φαίνεται λαμπερό και φυσικά υγιές. Ξεκινήστε παίρνοντας 3 κουταλιές της σούπας σκόνη φλούδας ροδιού.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και 2 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο σε αυτό. Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε μια πάστα μέτριας σύστασης.

Απλώστε καλά και στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από 15-20 λεπτά.

10. Μάσκα προσώπου με φλούδα ροδιού, Fuller’s Earth και ροδόνερο

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό; Εδώ είναι μια φοβερή μάσκα προσώπου με ρόδι για κανονικό δέρμα που μπορεί να ομορφύνει το πρόσωπό σας συνολικά. Πάρτε τη σκόνη από τη φλούδα του ροδιού και τη γεμάτη γη σε ίσες ποσότητες και ρίξτε αρκετό ροδόνερο σε αυτό για να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πάστα μέτριας σύστασης. Απλώστε το στο πρόσωπό σας σε ένα παχύ στρώμα και αφήστε το να στεγνώσει για τα επόμενα 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Fuller’s Earth τι είναι: συμπεριλαμβάνεται στους “άργιλους”, λόγω της μεγάλης ικανότητας που παρουσιάζει να απορροφά τοξίνες, ακαθαρσίες και έλαια – όπως ακριβώς και οι γνωστοί άργιλοι.

Άλλοι τρόποι χρήσης του ροδιού για το δέρμα

Αντί να συμπεριλάβετε το ρόδι στις κανονικές σας μάσκες προσώπου, μπορείτε να το προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας με τους εξής τρόπους:

Πρόσληψη του ωμού φρούτου: Η κατανάλωση ολόκληρου, ωμού ροδιού μαζί με τους σπόρους του δεν βοηθά μόνο την υγεία μας αλλά και το δέρμα μας.

Έλαιο βάσης ροδιού: Ακριβώς όπως οι οροί, έτσι και τα έτοιμα προς χρήση έλαια δέρματος ροδιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά τον καθαρισμό και την τόνωση του δέρματος. Πρέπει να κάνετε μασάζ στο δέρμα δύο φορές την ημέρα.

Αιθέριο Έλαιο Ροδιού: Αυτά τα ισχυρά αιθέρια έλαια είναι καταπληκτικά για θεραπείες. Ωστόσο, πρέπει να τα αραιώσετε με έλαια μεταφοράς πριν από τη χρήση.

Συμπληρώματα ροδιού: Τα συμπληρώματα ροδιού είναι βασικά εκχυλίσματα ροδιού που διατίθενται με τη μορφή κάψουλων και δισκίων. Μιλήστε με το γιατρό σας και αρχίστε να τα παίρνετε από το στόμα σύμφωνα με τις συμβουλές του.

Συχνές Ερωτήσεις 

Πόσα ρόδια πρέπει να τρώω καθημερινά;

Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις του  Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας ενήλικας δεν πρέπει να τρώει περισσότερα από 2 φλιτζάνια ρόδι την ημέρα.

Είναι το ρόδι ασφαλές για το δέρμα;

Το εκχύλισμα ροδιού είναι πιθανώς ασφαλές για εφαρμογή στο δέρμα. Ωστόσο, εάν είστε αλλεργικοί σε αυτό, μπορεί να αναπτύξετε αλλεργικές αντιδράσεις όπως ερυθρότητα, κνησμό, φλεγμονή, κνίδωση κ.λπ. Ως εκ τούτου, συνιστάται πάντα να κάνετε ένα τεστ με τοπικό επίθεμα πριν την πλήρη εφαρμογή.

Είναι το ρόδι καλό για τη λεύκανση του δέρματος;

Ο χυμός του φρούτου είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες όπως A, C και E, οι οποίες βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος, στην αναζωογόνηση των κυττάρων του και στο φωτισμό του δέρματος. Συνολικά, το δέρμα φαίνεται πιο φωτεινό και λευκό φυσικά. Καταπολεμά πολύ δυναμικά τις ρυτίδες και αναδιαμορφώνει το πρόσωπο. Εξαναγκάζει τα κύτταρα να δουλεύουν.

/www.beautyglimpse.com

https://go.linkwi.se/z/13240-0/CD21148/?lnkurl=https%3A%2F%2Fnaturalclick.gr%2Fel%2F%3Futm_source%3Dlinkwise%26lkws_13240%3D5fd96d81-29d9-3c50-22fc-da0f2e15ded8

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr