Πέντε μαγικά βότανα που αλλάζουν την επιδερμίδα . Για σφιχτό και λαμπερό δέρμα σύμφωνα με δερματολόγους ερευνητές και ειδικούς υγείας.

Πέντε μαγικά βότανα που αλλάζουν την επιδερμίδα . Για σφιχτό και λαμπερό δέρμα σύμφωνα με δερματολόγους ερευνητές και ειδικούς υγείας.

Αυτό που μπορούν να κάνουν τα βότανα για εμάς είναι να λειτουργήσουν σαν ελιξίριο. Πολλές φορές ψάχνουμε πανάκριβα καλλυντικά αγνοώντας τις πολύτιμες ύλες που μπορούμε να βρούμε σε ένα βοτανοπωλείο, σε ένα μανάβικο ή στο ντουλάπι της κουζίνας μας.

Με την τακτική χρήση τα βότανα είτε ως πόσιμα είτε ως ξέπλυμα σε καθαρό πρόσωπο δημιουργούν φίνα και “πανάκριβη” επιδερμίδα. Πολύτιμη η συνδρομή των βοτάνων λοιπόν και ας δούμε τι μπορούν να κάνουν για εμάς βάση της ιστορίας τους  και των επιστημονικών ερευνών.

 

5 Αγιουρβεδικά βότανα φροντίδας δέρματος για πάντα λαμπερό δέρμα

Αναρωτιέστε τι είναι η Αγιουρβέδα;

Είναι ένα παραδοσιακό ινδουιστικό σύστημα ιατρικής, ενσωματωμένο στην Atharva Veda, την τελευταία από τις τέσσερις Βέδες, η οποία βασίζεται στην ιδέα της ισορροπίας στα σωματικά συστήματα και χρησιμοποιεί διατροφή, θεραπεία με βότανα και γιογκική αναπνοή.

 Η ρουτίνα περιποίησης της Αγιουρβέδα ήταν πάντα μια από τις καλύτερες με μεγάλη και σπουδαία καθώς και αναγνωρισμένη ιστορική παράδοση.

Ονομάστε οποιαδήποτε ανησυχία σας για το δέρμα και η Αγιουρβέδα έχει την απάντηση!

Έτσι, αν θέλετε να καμαρώσετε  ένα λαμπερό και ανθεκτικό δέρμα, η αναζήτησή σας τελειώνει με αυτά τα 5 μαγικά βότανα όπως αναφέρονται από το Healthshots.

Ginseng

Το τζίνσενγκ χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στην κορεάτικη και ιαπωνική περιποίηση δέρματος για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Έχει φυτοχημικά, τα οποία είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης. Το τζίνσενγκ βοηθά επίσης στην προστασία του δέρματός σας από τις βλάβες του δέρματος που προέρχονται απο την αντίσταση στον ήλιο. Η μαεστρία του τζίνσενγκ στην τέχνη της αναγέννησης του δέρματος το καθιστά επίσης χρήσιμο στη θεραπεία των πάντων, από πληγές έως εγκαύματα και άλλους ερεθισμούς του δέρματος, όπως εξάνθημα με ξυράφι.

Turmeric/Haldi
Ο κουρκουμάς είναι πραγματικά το δώρο της φύσης στην ανθρωπότητα. Από καλή υγεία μέχρι υγιές δέρμα, “ζητήστε” του ότι θέλετε και αυτό το βότανο θα ανταποκριθεί σε όλα! Η κουρκουμίνη που υπάρχει στον κουρκουμά έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, οι οποίες κάνουν το δέρμα να φαίνεται νεότερο. Επίσης καταπολεμά το λεπτό δέρμα. Έτσι, η πρόσθεση του κουρκουμά στη διατροφή σας όχι μόνο θα ενισχύσει την υγεία σας αλλά θα σας δώσει και νεανική όψη με άμυνες! Μπορείτε να το αναμίξετε με μέλι και να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα.

Tulsi
Το Tulsi ή ιερός βασιλικός είναι γνωστό ως η «βασίλισσα των βοτάνων». Γεμάτο με ιατρικά οφέλη, αυτό το φυτό είναι ένα από τα πιο κοινά φυτά στα περισσότερα ινδικά σπίτια. Το Tulsi λειτουργεί μαγικά στο σώμα σας, είτε τρώγεται ωμό είτε εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα. Το Tulsi καθαρίζει τους πόρους  όταν αναμιγνύεται με γάλα και πολύ γρήγορα αλλάζει το δέρμα και το κάνει νεανικό με λαμπερό ομοιόμορφο τόνο δέρματος.

Ashwagandha-ασβαγκάντα
Αυτός είναι ένας ηρεμιστικός κατευναστικός παράγοντας. Το ashwagandha είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε καθαριστικά και σαμπουάν. Μειώνει την έκκριση ελαίου στο δέρμα, βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών και εξανθημάτων. Η κατανάλωση αυτού του βοτάνου σε τακτική βάση θα αλλάξει δραστικά την εμφάνιση του δέρματός, θα το κάνει πιο νεανικό, λαμπερό και θα βελτιώσει την ποιότητά του. Το βότανο δρα επίσης στη μείωση των ρυτίδων και κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό. Θα το βρείτε σε βοτανοπωλεία με την μορφή βοτάνων και συμπληρωμάτων.

Amla
Οι υψηλές ποσότητες κολλαγόνου στο δέρμα βοηθούν στη σφριγηλότητα ττων ιστών του και κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται απαλή. Η τακτική κατανάλωση χυμού amla ενισχύει τα επίπεδα βιταμίνης C και βοηθά στην αύξηση της παραγωγής του επιπέδου κολλαγόνου. Σταδιακά η εικόνα του προσώπου λάμπει. Εκτός από το να συμπεριλάβετε το amla στην κανονική σας διατροφή, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε εξωτερικά με τη μορφή νερού ομορφιάς σαν ξέπλυμα αλλά  και ως scrub για να φροντίσετε το δέρμα σας και να το αποτρέψετε από ακμή, σπυράκια, ηλιακά εγκαύματα και διάφορα άλλα δερματικά προβλήματα. Θα το βρείτε σε βοτανοπωλεία.

Ζωή Κυροπούλου

Βιβλιογραφικές αναφορές

guardian.ng

ΟΔΗΓΟΣ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr